Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Prezident Petr Pavel a summit NATO

Hodlám se zúčastnit summitu NATO, oznámil Pavel Babišovi

Prezident Petr Pavel se hodlá v souladu se svým ústavním postavením zúčastnit summitu NATO v Ankaře, napsal premiérovi Andreji Babišovi (ANO). Odkázal na Ústavu či dlouhodobé zvyklosti.

Aneb když se ústava vykládá jak se to zrovna hodí opozici. A ještě si PePa dovolí se odkazovat na zvyklosti, po tom co předvedl v souvislosti se jmenováním vlády.

V podstatě uz nepotřebujeme humoristické časopisy typu Dikobraz. Čubička to zastane.

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-hodlam-se-zucastnit-summitu-nato-oznamil-pavel-babisovi-40572155

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Díky bohu za Petra Pavla.
Sharkjdd 17.04.2026 21:56
Sharkjdd
Když myslíš... https://www.databazeknih.cz/knihy/pan-sveta-106642 Zajímavá kniha.
Yarda 18.04.2026 07:51
Yarda
Jak to s tím souvisí? Nebo to píšeš z principu odporu vůči Pavlovi? Bláboliš by ti byl milejší, já v…
Prasak 18.04.2026 19:28
Prasak
Proc sem porad tahas Babise? Jak to s tim souvisi? Tohle vlakno je o marketingovem produktu s nazvem…
Jan Fiala 19.04.2026 04:56
Jan Fiala
Protože to byl Pavlův protikandidát. Tam byla volba jeden, nebo druhej. A Yarda má právě rád toho dr…
Prasak 19.04.2026 11:40
Prasak
Netvrdím že mám rád pana Babiše. Až ta ty prezidentské volby jsem mu to ještě nikdy nehodil. Ale tvr…
Yarda 19.04.2026 12:35
Yarda
Nebyla první Babišova první politická funkce ministr financí? Tedy někdo s reálně mnohem větší moci…
Wikan 19.04.2026 13:03
Wikan
prezident by měl být politikou pošpiněn či nejméně Osobně si myslím, že oba jsou minulostí poznamen… nový
nerady 19.04.2026 14:56
nerady
Ja se snazim uvazovat realne. Neadoruju ani PePu, ani Babise. To ale neznamena, ze si nemuzu dovolit… nový
Jan Fiala 19.04.2026 17:44
Jan Fiala
Já taky se spoustou věcí nesouhlasím. Vadilo mi dost u Zemana, Babišovy vlády, Fialovy vlády, sere m… nový
Prasak 19.04.2026 21:33
Prasak
Já na to přišel někdy, když začal covid. Než jsem se vykašlal na neustálé sledování statistik, mrtvý… nový
L-Core 19.04.2026 21:48
L-Core
Me na tom stve ten dvoji metr. Co nevadilo za fialovcu, najednou vadi. Nekdo strilel na UA. Kdyz se… poslední
Jan Fiala 20.04.2026 05:24
Jan Fiala

Nebyla první Babišova první politická funkce ministr financí? Tedy někdo s reálně mnohem větší moci než prezident?
A já si naopak myslím, že prezident by měl být politikou pošpiněn či nejméně. Jiné je to samozřejmě ve státech s (polo)prezidentským systémem.

prezident by měl být politikou pošpiněn či nejméně

Osobně si myslím, že oba jsou minulostí poznamenáni (Pavel jako voják z povolání a člen KSČ a Babiš jako konfident STB). U obou za to "můžou" jejich otcové, kteří s bývalým režimem aktivně spolupracovali. Oba jejich otcové mohli alespoň po roce 1968 prozřít a nedláždit synáčkům cestu v totalitním režimu. To jen na okraj této zbytečné debaty.:-)

Ja se snazim uvazovat realne. Neadoruju ani PePu, ani Babise. To ale neznamena, ze si nemuzu dovolit rict, kdyz se mi neco nelibi. A ani cele Spolu, po tom, co tu predvedli, ani PePa, po tom, co tu na rady sveho pritele na hrade předvádí se mi nelibi. Vzpomen si, jak vsichni vycitali Zemanovi Minare, jak nemel proverku. A lobista (to neni nadavka, ale jeho povolani) Kolar bez proverky nikomu nevadi.
S tim jedem mi pripadas jako spravny katolik. Ti taky odmitaji cokoliv, co neni v souladu s tim, co pan farar vyklada v kostele, jen aby se nahodou nedozvedeli neco "nespravneho".

Já taky se spoustou věcí nesouhlasím. Vadilo mi dost u Zemana, Babišovy vlády, Fialovy vlády, sere mě chování Turka a Macinky, ale abych neustále někde něco šťoural a hledal kde co a neustále na to poukazoval, na to už jsem asi starej, už mě to nebaví. Někdy si říkám, že by bylo lepší žádný zprávy nečíst a nesledovat a byl bych šťastnější. A u tebe mi přijde, že tě to vyloženě stravuje zevnitř. Sračky v politice máme prakticky furt, nepamatuji si ani chvilku sluničkovýho období od devadesátek, co jsem trochu pobral rozumu. Ty sračky tu budou dál, s další vládou. Ano, úplný nezájem je taky špatně, ale u tebe mi to, bez urážky, už přijde jak posedlost a cítím z tvých textů zoufalství nad stavem věci.
Já si s tím už život trávit nechci. Vypořádám se s tím u dalších voleb.

Já na to přišel někdy, když začal covid. Než jsem se vykašlal na neustálé sledování statistik, mrtvých v Bolzanu za den, apod., dost mě to deptalo ("kua, eště nechcu skapat!"). Pak jsme se s manželkou rozhodli, že prostě přestaneme zprávy cíleně sledovat, v kanclu jsme místo ČT24 a CNN pouštěli seriály, filmy, muziku. Jasně, na internetu vždycky na něco na zpravodajských portálech narazíš, ale nemusíš se v tom žďárat do hloubky. A zůstali jsme v tom módu, prostě na politiku, kterou stejně nezměníme, kašleme. Ano, jdeme k volbám, co kdyby náhodou ta naše kapka v moři rozhodla. Asi máme výhodu, že už jsme staré kusy, nebojíme se budoucnosti, vše co potřebujeme, máme - a kdyby bylo nejhůř, prostě jsme schopni se sebrat a v pohodě dožít na druhém konci světa. Kvůli tomuhle stavu jsme 35 roků podnikali, občas dělali výrazně více než 8 hodin denně (a občas 2 týdny vůbec nic) - dnes jsme už jen důchodci, kteří mohou na všechno zvysoka víš co..

Me na tom stve ten dvoji metr. Co nevadilo za fialovcu, najednou vadi. Nekdo strilel na UA. Kdyz se pak objevi informace, ze se ten clovek narodil v Moskve (i kdyz zil cely zivot na UA), meni se kvuli tomu titulky, jen aby zaseli jeste vetsi nenavist. Tohle podprahove ovlivnovani mi vadi. Zacalo to za minule vlady a aktivisticke platky s tim neprestaly doted.
Abych si zachoval prehled, tak ctu obe strany a takove veci me proste bouchnou do oci na prvni pohled. Zvlast, kdyz takove zpravy pripichnou na prvni stranku. Ja je nevyhledavam, proste tam jsou.

Upozornuju na to, ale to neznamena, ze mi to lezi v hlave. Vratim se k tomu jen v pripadnych diskuzich.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru