Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Prolomení domovní svobody

„Protože to není analogické s domovní prohlídkou. Je to exekuční správní opatření, které není vykonávané správním orgánem, ale Policí České republiky. Stejné oprávnění má třeba starosta, když vstoupí do obydlí za účelem ochrany ovzduší, kdo jak topí v jakém kotli,“ uvedl náměstek ministra vnitra Milana Chovance.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/poslanci-se-bouri-proti-prolomeni-domovni-svobody-kvuli-zabaveni-zbrane-1qb-/domaci.aspx?c=A160218_061610_domaci_kop

Děje se přesně to, o čem se dušovali, že se nestane. Precedent jednoho prolomení domovní svobody - kontrola, čím topíme - je použito jako příklad správnosti dalšího opatření - prolomení domovní svobody pro zabavení legálně držené zbraně.

Salámová metoda v praxi.

Neberu v potaz důvody pro vstup do domu/bytu, ale to svinské zdůvodňování jedním druhé (a další budou následovat)!

Předmět Autor Datum
Kdyby to jeden jediný život zachránilo, má to smysl! Zaznělo tohle v této debatě? Ne? To přijde...…
Dale Cooper 18.02.2016 22:37
Dale Cooper
Ony se vůbec dějí věci. Někdy koncem roku například neprošel tenhle návrh zákona: www.psp.cz/sqw/tex…
Zarniwúp 19.02.2016 01:39
Zarniwúp
Jojo. Řidiči jsou vůbec lovná zvěř... Mají při spáchání (byť třeba bagatelního přestupku) méně práv,…
Dale Cooper 19.02.2016 16:52
Dale Cooper
A přitom někteří z nich opravdu jen spěchají.
Prasak 21.02.2016 10:51
Prasak
V podstatě úplně na všechny represe si vystačíme s jedním jediným vysvětlením, které je dnes obzvláš…
Roker 24.02.2016 14:45
Roker
A kdyby jeden jediný lidský život.... To je taky oblíbené.
Dale Cooper 24.02.2016 22:34
Dale Cooper
Upravená, též používaná verze: "Kdo nemá co skrývat, nemá se čeho obávat." OT: A v tomto duchu zač…
Prasak 25.02.2016 15:29
Prasak
Já bych to spíše tipoval na to, že Holanďani jsou od přírody exhibicionisté. :-D
IQ37 07.03.2016 01:52
IQ37
o takéto prelamovania domovej slobody sa pokúšajú aj jednotlivci na nižšej úrovni..zarazila ma napr.…
audax 27.02.2016 08:25
audax
To jsem ještě neviděl, byl by nějaký link? Myslím si, že je to stejně nevymahatelné.
Zarniwúp 27.02.2016 10:55
Zarniwúp
Ono je to možná trochu jinak: umožniť na požiadanie na nevyhnutný čas a v nevyhnutnej miere vstup d…
karel 27.02.2016 11:34
karel
Ty smejdy si pamatuju jako decko z nasi dediny. Neustale nas hlasily do skoly a na narodni vybor, pr…
Radek 29.02.2016 07:30
Radek
PS VB Pitomec stojící vedle blbce.
Dale Cooper 29.02.2016 09:55
Dale Cooper
Tak to neznam:), ale ty smejdy si pamatuju. Porad to na nas, jako na decka, nekde "zalovalo" - jezdi…
Radek 29.02.2016 10:39
Radek
Vždyť policejní informátoři existují i dnes, vše je dle zákona, je to placená funkce. 2008-273 poslední
osobne 05.03.2020 18:51
osobne

Kdyby to jeden jediný život zachránilo, má to smysl!

Zaznělo tohle v této debatě? Ne? To přijde...

Blejt z toho tady. Obhájcům takovýchto opatření - nechte si pindy typu "ty chceš, aby se opakoval Uherský Brod" a podobně. Takováto "argumentace" není argumentace a víc a víc zákonů takovým excesům stejně nezabrání.
Moc jsem se o takové věci nezajímal, ale stále více souhlasím s tvrzením, že proti zlým lidem se zbraněmi je nejlepší obrana hodně hodných lidí se zbraněmi.

Ony se vůbec dějí věci. Někdy koncem roku například neprošel tenhle návrh zákona: www.psp.cz/sqw/text/orig2.sqw?idd=128161
a neprošel zřejmě jen díky jednotlivému oslovování poslanců voliči.

O důsledcích zákona budu citovat D-Fense, já bych to tak hezky nenapsal:

Návrh změny zákona předložený lidoveckým poslancem za Moravskoslezský kraj Ing. Petrem Kudelou spočíval v tom, že policie by byla oprávněna zadržet řidičský průkaz řidiči v případě, že by mu v pozdějším řízení hrozila sankce zákazu činnosti. Jak jistě víte, řidičský průkaz lze na místě zadržet pouze v zákonem stanovených případech (§ 118a odst. 1 písm. a) až h) ZPPK) a jedná se vždy o případy, kdy je řidič svému okolí bezprostředně nebezpečný a zadržení řidičského průkazu má význam okamžitého opatření, které zabraňuje takto bezprostředně nebezpečnému řidiči účastnit se dále na silničním provozu. Návrh poslance Kudely zřetelně prolamoval tento princip tím, že řidičáky by bylo možno odebírat na místě pouze na základě úvahy policisty za poměrně širokou škálu přestupků, například řízení vozidla bez (čitelné) poznávací značky, vozidla technicky nezpůsobilého, překročení nejvyšší dovolenou rychlost v obci o 40 km.h-1 a více nebo mimo obec o 50 km.h-1 a více nebo předjíždění v případech, kdy je to zákázáno, každopádně ale v případech, kdy řidič již nebezpečný není, neboť ať tak či tak nezákonného jednání zanechal. Podotýkám, zadržení řidičského průkazu by bylo možné na základě pouhé úvahy policisty a ten by nebyl povinen předkládat vám nějaké důkazy nebo o tom diskutovat.

Zlatý důl.
Kdo si může dovolit nechat si sebrat řidičák a čekat, jak dopadne správní řízení a je jedno, jak dopadne(!). Kdo se bude ve správním řízení nějak výrazněji bránit, když bude vědět, že ač je třeba nevinný a správní řízení vyhraje, tak obranou pouze prodlužuje dobu, kdy je bez řidičáku. Paradoxně doba bez řidičáku i při vyhraném správním řízení může být delší, než doba zákazu činnosti. No nekup to.
Vybírání pokut by se řádově zlepšilo, lidi by neotravovali se správním řízením, policajti by měli možnost přivýdělku. Nirvána. :-)

Jojo. Řidiči jsou vůbec lovná zvěř... Mají při spáchání (byť třeba bagatelního přestupku) méně práv, než třeba vrah nebo zloděj. Ten řekne, že odmítá vypovídat, podat vysvětlení a šmitec. Řidič (majitel vozidla) ne, ten spáchá správní delikt a pěkně platí. Já vím, jsou to všechno piráti, co jeli někde v tunelu 75 km/h a patří pomalu natáhnout na skřipec, nebo lámat v kole...

Upravená, též používaná verze:

"Kdo nemá co skrývat, nemá se čeho obávat."

OT: A v tomto duchu začali Holanďané dělat na svých domech velký okna a nechávali si čučet okolojdoucí až do ložnice, aby všem ukázali, že jsou správní puritáni a žádnej hřích se u nich neděje. A tento zvyk u nich zůstal dodnes.

o takéto prelamovania domovej slobody sa pokúšajú aj jednotlivci na nižšej úrovni..zarazila ma napr.klauzula,ktorú vložilo do svojich stanov pár správcovských spoločností vlastníkov bytov,ktoré znie zhruba následovne: člen predstavenstva podla svojho uváženia má právo vstúpiť do bytu ktoréhokolvek vlastníka bytu,ktorého byt je v správe spoločnosti z titulu jeho funkčného zaradenia v predstavenstve........škoda že nikoho nenapadlo uzákoniť právo každého občana brániť osobný majetok,zdravie,život a život,majetok a zdravie svojich rodinných príslušníkov akýmkolvek spôsobom,v istých krajinách takéto právo existuje a je dokonca zakotvené ústavne......

Ono je to možná trochu jinak:

umožniť na požiadanie na nevyhnutný čas a v nevyhnutnej miere vstup do svojho bytu alebo nebytového priestoru zástupcovi Spoločenstva, osobe oprávnenej vykonať opravu a údržbu spoločných častí a spoločných zariadení domu prístupných zo svojho bytu alebo keď oprava je nevyhnutná v záujme iného vlastníka bytu, alebo montáž a údržbu zariadení na meranie spotreby tepla a vody v byte a nebytovom priestore

zdroj

Třeba se k tomu časem dopracujeme, je to na dobré cestě. Už vzniká institut certifikovaného udavače, není všem dnům konec.
http://www.mvcr.cz/clanek/bezpecnostni-dobrovolnik.aspx

Ty smejdy si pamatuju jako decko z nasi dediny. Neustale nas hlasily do skoly a na narodni vybor, protoze jsme tem udavacskejm duchodcum na kole vzdycky ujeli. Tehdy se to jmenovalo tusim PS VB a mivali zluty pasky.

Dneska se to jen bude jmenovat jinak, tak jako plot na rakouskych hranicich. Na debatach vidim spoustu kandidatu do "sluzby".

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru