Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Prezident Petr Pavel a summit NATO

Hodlám se zúčastnit summitu NATO, oznámil Pavel Babišovi

Prezident Petr Pavel se hodlá v souladu se svým ústavním postavením zúčastnit summitu NATO v Ankaře, napsal premiérovi Andreji Babišovi (ANO). Odkázal na Ústavu či dlouhodobé zvyklosti.

Aneb když se ústava vykládá jak se to zrovna hodí opozici. A ještě si PePa dovolí se odkazovat na zvyklosti, po tom co předvedl v souvislosti se jmenováním vlády.

V podstatě uz nepotřebujeme humoristické časopisy typu Dikobraz. Čubička to zastane.

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-hodlam-se-zucastnit-summitu-nato-oznamil-pavel-babisovi-40572155

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jen něco o Babišově původu: https://medium.seznam.cz/clanek/david-vondracek-jak-se-babisova-rodina-v…
nerady 20.04.2026 19:08
nerady
Takže on za to vlastně nemůže, že pořád lže a podvádí, má to v krvi zděděné po matce.]:)
Karel04 20.04.2026 21:33
Karel04
Aby zde nebyl někdo dotčený tak i něco z Pavlovy rodiny. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-pr… nový
nerady 21.04.2026 20:58
nerady
Pokud otec Petra Pavla v 31 letech (rok 1968) byl neustále komunista a 15 letého kluka dal v roce 19… poslední
nerady 21.04.2026 21:34
nerady

Pokud otec Petra Pavla v 31 letech (rok 1968) byl neustále komunista a 15 letého kluka dal v roce 1976 na vojenskou střední školu, není to potřeba dál komentovat. To tady píšu jako člověk, který se narodil přímo v kasárnách v Prostějově a můj otec z KSČ vystoupil v roce 1968, z náčelníka štábu samostatné jednotky šel na úřednickou funkci u OVS (okresní vojenská správa). V 80 letech minulého století jsem si z něj dělal legraci, že je nejdéle majorem u Varšavské smlouvy. U lidí kteří vstoupili do KSČ těsně po roce 1945 jejich vstup chápu. U lidí, kteří tam vstoupili po roce 1968 už šlo jen o to, že členství v KSČ u obyčejných lidí nahrazovalo jeden stupeň vzdělání. Pokud byl vyučen a byl v KSČ tak to bylo jako kdyby měl maturitu.:-) Živě si pamatuji jak můj děda otcův tchán se na počátku 60 let hádal s otcem kvůli politice a jak druhá polovina 60 let otevřela mému otci oči o tom co se dělo v 50 letech. Můj děda také v roce 1945 vstoupil do KSČ, ale jak proběhl proces s paní Miladou Horákovou, tak přestal platit stranické známky s tím, že se ženy za takové blbosti nepopravují. Jelikož jako velmi šikovný řemeslník měl v obci vliv, tak místní stranická organizace za něj bez jeho vědomí platila ještě několik let stranické známky. Moje štěstí bylo, že můj otec prozřel a já měl možnost v 13 letech si přečíst co vše se dělo v 50 letech a zachovat si od toho jako obyčejný dělník odstup. Nebyl jsem žádný hrdina, k volbám jsem chodil hned v pátek ve 14 hodin v maskáčích a teletem na zádech a odtud ihned na vlak a na tramp a to soudruhy docela štvalo, ale vyhodit mě od voleb si nikdo nedovolil. Prostě snaživej blbec je nejlepší ochrana před jakoukoliv autoritou.:-) Když jsem se na střední škole (kterou jsem absolvoval až po vyučení jako nástavbu) při povinném 1. máji hnal v texaskách, v riflové bundě a čepici s kšiltem ze starých riflí k vlajce Sovětského svazu byl jsem vždy vykázán a žádán o převlečení a žádná vlajka mi nikdy nebyla svěřena. Manželka nosila ze zásady jen Rumunskou vlajku, jelikož Rumuni nás v roce 1968 nenapadli. Tak se také dalo žít v době temna.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru