Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Prezident Petr Pavel a summit NATO

Nevím, jestli jsem naivní nebo ne, ale jsem bytostně přesvědčen o tom, že ústavní soudci rozhodují nezávisle na nějakých politických tlacích. Nemají to zapotřebí, nemusí nikomu lézt do zadku, tohle je naprostý vrchol jejich kariéry. Mimochodem, ty dva, kteří byli proti předběžnému opatření, jmenoval součesný prezident.

Pokud by vláda/Babiš podali žalobu (kompetenční spor), tak rozhodnutí by do druhého dne samozřejmě nebylo - jako není ani teď. Pokud by požádali o předběžné rozhodnutí (pokud by je to napadlo ]:) ), tak to opravdu netuším, nejsem ústavním soudcem.

Když ale nějaké ministry odmítl jmenovat i Zeman, možná by Babiš ten kompetenční spor prohrál. Můj názor přesto je, že vládu by měl mít plné právo sestavit si designovaný premiér a neměl by mu do toho nikdo házet vidle. Jen nevím, jak se vypořádat s případnými vyloženými excesy, což podle mě Turek zdaleka nebyl. Takový Jožka Fišer (píšu foneticky), bývalý ministr zahraničí SRN, byl v mládí jinačí výlupek.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat