Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Prezident Petr Pavel a summit NATO

Hodlám se zúčastnit summitu NATO, oznámil Pavel Babišovi

Prezident Petr Pavel se hodlá v souladu se svým ústavním postavením zúčastnit summitu NATO v Ankaře, napsal premiérovi Andreji Babišovi (ANO). Odkázal na Ústavu či dlouhodobé zvyklosti.

Aneb když se ústava vykládá jak se to zrovna hodí opozici. A ještě si PePa dovolí se odkazovat na zvyklosti, po tom co předvedl v souvislosti se jmenováním vlády.

V podstatě uz nepotřebujeme humoristické časopisy typu Dikobraz. Čubička to zastane.

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-hodlam-se-zucastnit-summitu-nato-oznamil-pavel-babisovi-40572155

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tohle na mne vykouklo dnes na XK, možnost komentovat je tam omezená, tak to dávám aspoň sem. Že mne…
Yarda 05.05.2026 06:09
Yarda
Nikdo se te neptal, protože to je zase jeden z výzkumů: Průzkum se konal od 27. března do 8. dubna…
Jan Fiala 05.05.2026 12:03
Jan Fiala
Staci, kdyz bude polovina dotazovaných z Prahy... Jak výběr dotazovaných probíhal, je uvedeno zde:…
L-Core 05.05.2026 14:39
L-Core
Myslis tohle? Reprezentativní výběr je takový výběr z celé populace, z jehož vlastností se dá platn…
Jan Fiala 06.05.2026 04:05
Jan Fiala
Nemyslím nic, jen jsem dal odkaz. Někde mají i mapu s místy, kde bydlí dotazovaní. Dělat oficiální…
L-Core 06.05.2026 08:04
L-Core
Me by zajimalo, kdyz teda vytipuji oblasti a konkretni lidi, jak se stavi k tomu, ze zavolaji a prij…
Jan Fiala 06.05.2026 16:38
Jan Fiala
Nevolají, nejdříve chodí osobně. Pokud navážou spolupráci, dotazníky jim chodí většinou online. Poku…
Wikan 07.05.2026 07:57
Wikan
Vidis, ja myslel, ze se pruzkum dela z nahodnych vzorku. Takze maji predem vytipovane lidi, krerym p…
Jan Fiala 08.05.2026 03:56
Jan Fiala
Ze zrovna ty trpiskongnitivnym skreslenim by som necakal...takze ak ty nemas rad Pavla a neveris mu…
fleg 09.05.2026 20:59
fleg
Samozrejme, ze se mnou nemusi vetsina naroda souhladit, ale to neznamena, ze nemuzu mit a rict svuj… nový
Jan Fiala 10.05.2026 06:14
Jan Fiala
I ty co dělají průzkum telefonicky volají lidem, kteří se s operátorem už dříve bavili a ne těm, kte… nový
nerady 10.05.2026 08:44
nerady
Bylo by docela dobré, kdyby u takového "průzkumu" bylo uvedeno, kolika lidí se ptali (a kolik z nich… nový
Yarda 10.05.2026 08:58
Yarda
Tebe furt séře, že Babiš volby s Pavlem prohrál, co? Prostě se s tím smiř :-p Lidi většinově (volit… nový
L-Core 10.05.2026 11:48
L-Core
Všechny průzkumy jsou stejně k hovnu. Podstatný je výsledek u voleb. Průzkumy se dají dělat tak, aby… poslední
Prasak 10.05.2026 12:40
Prasak
Ale ono tam je uvedené, kolika lidí se ptali. nový
Wikan 10.05.2026 11:53
Wikan

Nikdo se te neptal, protože to je zase jeden z výzkumů:

Průzkum se konal od 27. března do 8. dubna a zúčastnilo se ho 1031 obyvatel Česka starších 15 let. Kvůli změně metodologie nejsou výsledky srovnatelné s výsledky předchozích průzkumů do roku 2024, upozornilo CVVM.

Staci, kdyz bude polovina dotazovaných z Prahy...

Myslis tohle?

Reprezentativní výběr je takový výběr z celé populace, z jehož vlastností se dá platně usuzovat na vlastnosti celé populace.
V našem případě to tedy znamená, že respondenti jsou vybráni tak, abychom zjištěné údaje mohli zobecnit na obyvatele České
republiky starší 15 let.
Vážení dat – způsob zvýšení reprezentativity souboru vzhledem k vybraným charakteristikám populace pomocí přiřazení váhy každému respondentovi. Váhy jsou vytvářeny pomocí metody iterativního proporčního vážení a pohybují se v rozsahu 0,333 až 3.

Nemyslím nic, jen jsem dal odkaz. Někde mají i mapu s místy, kde bydlí dotazovaní.

Dělat oficiální výzkum aby to vyšlo na základě pokynu/požadavku někoho, to se už snad desítky let nedělá. Pokud ano, tak to by přece "mocný fanoušek Pavla" nenechal projít výzkumy, kde má ANO 35 či kolik % a TOP09 jen nějaké tři, ne?

I ty co dělají průzkum telefonicky volají lidem, kteří se s operátorem už dříve bavili a ne těm, kteří práskli s telefonem.
Proto jsem si dělal legraci z průzkumu např. před bankou nebo před Armádou spásy, jelikož tak probíhaly průzkumy v 90 letech bez mobilů a internetu. I teď když mi nějaký operátor zavolá a já se s ním bavím, tak se nakonec zeptá zda může zavolat i příště. Dělá se to tak i jinde. Různé charitativní sbírky se pořádají před hypermarkety a ne na vlakovém nádraží či nástupním ostrůvku tramvaje.:-)

Tebe furt séře, že Babiš volby s Pavlem prohrál, co? Prostě se s tím smiř :-p Lidi většinově (volit mohli všichni, ne jen nějaký vzorek) poslali do prrrdele právě Babiše.

Zajímavé, když se v průzkumu daří Babišovi, ANO, Okamurovi, Raichlovi a podobným, nikdo se neozývá, že je to tzv. "průzkum". Jak ale tito neuspějí, hned je plno dohadů, zda to není cinknuté, Přitom to, že jindy to vychází dobře Babišovi, by mohl být i pro ně dostatečný důkaz o čistotě - kdyby to chtěl kdokoliv přiupravovat, tak snad by nenechal Pekarové-Adamové (či kdo tumu dnes velí) 3% a ANO by nemělo 30 či 35.

Ale všeho dočasu, příště může být na hradě Babiš. Obzvláště, pokud splní všechny předvolební (catch all) sliby. Zatím akorát občas zkouším stát před barákem s otevřenou hubou a čekat na ty pečené holuby, či alespoň na vrácení toho, co nám prý Fiala ukradl. Kde nic, tu nic… :-(

Všechny průzkumy jsou stejně k hovnu. Podstatný je výsledek u voleb.
Průzkumy se dají dělat tak, aby vyšly podle zadavatele, může se to pak dát do médií, ale opět - průzkum nejsou volby.

Já bych Babišovi klidně dal šanci, ať nám vrátí, co Fiala vzal, akorát nevím, co mi Fiala vzal, nic mi nechybí.
Spíš mě sere, že Babiš (nejen) kvůli imunitě nedělá to, co by měl - tedy být silným předsedou vlády. Zatím to vypadá, že mu ten bordel, co předvádějí jeho podřízení z minoritních stran, na hranici průchodu do Sněmovny, vyhovuje, protože to dokonale odvádí pozornost od jiných machinací. Jo a taky pokračuje prožírání peněz, co nemáme.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-slevu-75-procent-na-jizdnem-planuje-vlada-od-ledna-pristiho-roku-299393
Jsme bohatý stát.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru