Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Do Sněmovny by proniklo šest uskupení, klesla ochota jít k volbám Ochota zúčastnit se voleb proti d…
Jan Fiala 12.06.2025 09:02
Jan Fiala
Do průzkumu se ještě plně nepromítla bitcoinová kauza exministra Pavla Blažka (ODS). Pokud se to vy…
nerady 16.06.2025 20:35
nerady
Hlavně by mne zajímalo, kde je Milion chvilek, kde je Foltyn a jeho StratCom a další ochránci demokr… nový
Jan Fiala 17.06.2025 07:28
Jan Fiala
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/porady-stastne-pondeli-jindricha-sidla-9-sezona-stastne-pondeli-m…
Yarda 16.06.2025 09:34
Yarda
Stále víc se utvrzuji v dojmu, že nikdo důvěryhodný se do politické kariéry nikdy nepustí. A vypadá-…
Zdenál 16.06.2025 10:23
Zdenál
A je to tady, to šlo rychle - „Všechna data upravím“. Decroix odstraňuje titul, na který nemá nárok:… nový
Zdenál 19.06.2025 09:46
Zdenál
Moc to neřeš, je to stejné jako "rodné strany doktor" (RSDr). Režim se zde změnil ale lidé zůstávají… nový
nerady 19.06.2025 16:02
nerady
Já to fakt neřeším, jen mě překvapila ta rychlost - jeden den ve funkci a už má průser. nový
Zdenál 20.06.2025 08:53
Zdenál
Měla jen francouzský Master 1, s čímž ani ve Francii nemůže dělat advokátku, přitom ji Karlovka uzna… nový
Jan Fiala 20.06.2025 10:30
Jan Fiala
Spolu se na daních neshodne, tak se jim v programu raději vyhne lidovci by rádi prosadili například… poslední
Jan Fiala 28.06.2025 18:05
Jan Fiala

Do Sněmovny by proniklo šest uskupení, klesla ochota jít k volbám

Ochota zúčastnit se voleb proti dubnu klesla. Do průzkumu se ještě plně nepromítla bitcoinová kauza exministra Pavla Blažka (ODS).

Je to uz nekolikaty pruzkum, ktery "neimplementoval" bitkoinovou kauzu. Zrejme nechteji provladni media ukazat pruzkum, kde SPOLU jako uskupeni pada pod hranici volitelnosti

https://www.novinky.cz/clanek/volby-do-poslanecke-snemovny-pruzkum-volby-by-vyhralo-ano-40525404

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/porady-stastne-pondeli-jindricha-sidla-9-sezona-stastne-pondeli-muzeme-ods-znicit-varoval-fiala-ted-to-sam-dokazal-279202

...„Je potřeba změna, je potřeba svěží vítr, musíme voličům nabídnout důvěryhodné tváře a hlavně: nesmíme je zase zklamat,“ hřímají vždy po takové události noví přední představitelé strany,..

Důvěryhodné tváře - no proč ne, jsem pro. Ale kde je vzít (a nekrást), to je oč tu běží.
Připomněl jsem si jeden vtip(?):
"Oddělte zrno od plev", volaly plevy.
:beer:

Stále víc se utvrzuji v dojmu, že nikdo důvěryhodný se do politické kariéry nikdy nepustí. A vypadá-li zprvu důvěryhodně, brzy se na něho něco objeví nebo se většinou znemožní sám.
Namátkou si vzpomínám na Nečase a Janu "Dře jak kůň" Nagyovou, Kateřinu "biomasu" Jacques ze Zelených, Víta Bártu a jeho odposlechy (Věci Veřejné), Turek z Motoristů (po žních už k němu nepůjde ani Otík, bude bez řidičáku), ...

A je to tady, to šlo rychle - „Všechna data upravím“. Decroix odstraňuje titul, na který nemá nárok:

Z webových stránek vlády zmizel ve středu večer titul Mgr. u jména nové ministryně spravedlnosti Evy Decroix. Podle ministerstva školství na něj totiž nemá nárok, a to i navzdory tomu, že jí Univerzita Karlova nostrifikovala magisterské vzdělání ve Francii.
...
„Od zjištění svého pomýlení, že nostrifikací zahraničního magisterského vzdělání nevzniká taktéž současně nárok na titul Mgr., tento titul nepoužívám v žádných osobních materiálech – vizitky, hlavičkový papír. Většinou nepoužívám tituly žádné a jediný, který je v nějakém ohledu mezinárodně respektovaný, je titul Ph.D.,“ uvedla Decroix pro iDNES.cz.

Tak prý pomýlení, ... hm, ... no to určitě!

Edit: Tak mě napadá, že pokud titul Mgr. užívala neoprávněně, měla by přijít i o titul Ph.D.; bez Mgr. by se asi na doktorské studium nedostala, že?

Měla jen francouzský Master 1, s čímž ani ve Francii nemůže dělat advokátku, přitom ji Karlovka uznala Mgr a advokátní komora ji tu zapsala.
Vyjadřoval se k tomu člověk, který měl ve Francii vystudováno Master 2 a tomu Karlovka nostrifikaci neuznala.
Prostě musíš mít známé a tlačenku. Pak jde vše.

Spolu se na daních neshodne, tak se jim v programu raději vyhne

lidovci by rádi prosadili například vyšší zdanění majetku. S vyšší daní z nemovitosti by neměla podle informací Novinek problém ani TOP 09.

Dalsi duvod, proc ten slepenec je nevolitelny.

tps://www.novinky.cz/clanek/volby-do-poslanecke-snemovny-spolu-se-na-danich-neshodne-tak-se-jim-v-programu-radeji-vyhne-40527369

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru