Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tech 5% na obranu je potreba utratit. Nejak si nedovedu predstavit prislusenstvi prilby za 75k, kdyz…
Jan Fiala 17.07.2025 04:06
Jan Fiala
Ten rozpočet na obranu ti nebude schopen vysvětlit nikdo, je tam totiž jeden velký problém. Před rok… nový
nerady 25.07.2025 12:46
nerady
Dle Sasi: Co na to prezident, který bude při povolebním sestavování vlády? „Budu brát v úvahu dle m… nový
Jan Fiala 24.07.2025 13:23
Jan Fiala
Po roce tvrde prace nad analýzou plakátu (Pospíšil podal trestní oznámení vloni v srpnu) policie nav… nový
Jan Fiala 24.07.2025 16:19
Jan Fiala
Ono je to jedno. Dokonce se domnívám, že to SPD u určité části voličů pomůže. Ne nadarmo se říká, že… nový
nerady 24.07.2025 19:54
nerady
A co má bejt. Pan Prezident je povoláním voják a voják plní rozkazy. Takže pokud by volby nedopadly… nový
Yarda 24.07.2025 16:24
Yarda
Hosi a koho budete volit ak to nie je tajne? To, ze si Andrej ide po dalsie suverenne vitazstvo je v… nový
fleg 25.07.2025 12:34
fleg
Motoristi - v nazoru na ne jsem takovy rozpolceny. Vystupuji rozumne, pak nastane zkrat a tak porad… nový
Jan Fiala 25.07.2025 13:48
Jan Fiala
Jsem protilevicový a nemíním riskovat propadnutí hlasu, takže moc teoretických možností nemám, prakt… nový
L-Core 25.07.2025 14:57
L-Core
Vis o tom, ze Spolu je levicove a s pravicovymi stranami ma spolecne pouze to, ze to o sobe tvrdi? nový
Jan Fiala 25.07.2025 17:59
Jan Fiala
To tvé tvrzení na mém výběru nic nemění, jinou možnost nevidím. poslední
L-Core 25.07.2025 20:10
L-Core

Tech 5% na obranu je potreba utratit. Nejak si nedovedu predstavit prislusenstvi prilby za 75k, kdyz kazda prilba stoji pres 100k. Zrejme ke kazde bude nekolik sad nocniho videni... Ale treba mi to nekdo vysvetli.

Vojáci získají 14 600 balistických přileb. Ministerstvo obrany je i s příslušenstvím nakoupí za 1,54 miliardy korun

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-obrana-nakoupi-tisice-balistickych-prileb-40530559

Ten rozpočet na obranu ti nebude schopen vysvětlit nikdo, je tam totiž jeden velký problém. Před rokem 1990 kdy byla studená válka a naše armáda měla víc jak 200 tisíc vojáků, byl rozpočet na armádu 7,5% HDP. Nyní má naše armáda asi jednu šestinu vojáků než před rokem 1990 a měla by utratit 5% HDP. Před rokem 1990 musela armáda ty vojáky denně krmit, zajistit ubytování a další věci spojené s jejich pobytem v kasárnách. Nyní po pracovní době v kasárnách nikdo není a tak nejsou ani náklady s tím spojené. Aby naše armáda utratila 5% HDP budou muset mít mimo přileb, letadel a další zbraňových systémů také platinové ešusy a lžíce, briliantové diadémy a další luxusní prvky vybavení. Prostě při tak nízkém stavu vojáků v naší armádě se bude jednat vždy o plýtvání.

Dle Sasi:

Co na to prezident, který bude při povolebním sestavování vlády? „Budu brát v úvahu dle mého názoru převažující zájem obyvatel Česka: žít v zemi, která je stabilní a bezpečná. Což znamená podporovat naše členství v Evropské unii a v NATO.“

Petr Pavel předem hlásí, že nehodlá být jako Edvard Beneš.

V prekladu PePa: pokud by se stalo, ze by vyhral Babis a chtel vladnout treba s SPD, tak nebudu respektovat vysledek demokratickych voleb, protoze podle meho nazoru lidi chteji neco jineho, nez ukazali ve volbach. A muj nazor je vic nez nazor nejakych blbych volicu.

https://www.novinky.cz/clanek/komentare-ocima-sasi-mitrofanova-prezident-predem-hlasi-ze-nebude-druhy-benes-40531620

Po roce tvrde prace nad analýzou plakátu (Pospíšil podal trestní oznámení vloni v srpnu) policie navrhla státnímu zastupci obžalobu Okamury a SPD. I když se je volit nachystám, je zvláštní, jak s tím počkali rok, aby to vyšlo před volbami. Ale to je určitě jen konspirace, viď garnituro.

Ono je to jedno. Dokonce se domnívám, že to SPD u určité části voličů pomůže. Ne nadarmo se říká, že i negativní výstupy jsou reklama a v tomto případě to bude mnoho občanů brát jako porušení demokracie s kterou se vládní 5spolek ohání. Uvidíš, že do voleb to utichne a nic se dít nebude, stejně jako Čapí hnízdo, kdy bude rozhodnutí soudu až po volbách. Podle výsledků voleb, se pak "koruhvička" nakloní na tu správnou stranu. Výplody naší justice jsou nečitelné a pořád platí výrok mé advokátky, která říká: Před rokem 1990 jsem predikovala výstup soudu na 85-90%, nyní si hoď korunou a možná to tak dopadne.:-)

Hosi a koho budete volit ak to nie je tajne?
To, ze si Andrej ide po dalsie suverenne vitazstvo je viac ako jasne (tak vam treba), mna skor zaujima, ci Motoriste naozaj tak prepadnu a ci Stacilo potvrdi, ze cesky narod hlupne dalej...povodne som si myslel s tym ako ste sa poratali s komousami, ze se inteligentnejsi ako slovenska cast, ale fakt, ze krav u KOnecnu obdivuje viac ako 5% ludi, co pojdu volit mi pride divny.
A celkom ma zaujima ako dopadne sucasna vladna koalicia, ktora sa teda moc nepredviedla, mam pocit, ze je prieskumy su nadhodnotene vzhladom na to, co predviedla.
Okamuru radsej nekomntujem, vyber stran tiez, pretoze y som si naozaj nevedel vyrat koho volit na vasom mieste.

Motoristi - v nazoru na ne jsem takovy rozpolceny. Vystupuji rozumne, pak nastane zkrat a tak porad dokola.
Stacilo - je to spolek, ktery se snazi sjednotit levici (nejsou to jen komunisti) a vsechny jejich nazory nejsou uplne blbe. Uvidime, jak se budou prezentovat dal.
SPD - tam me odrazuje to, co u nas minule nasadili na kandidatku do komunalnich voleb.

Pak uz zbyva pouze Spolu, STAN, Pirati - nevolitelne (aspon pro mne) a ANO.

Bude to tezke rozhodovani a ja to necham asi az na posledni chvili.

Jsem protilevicový a nemíním riskovat propadnutí hlasu, takže moc teoretických možností nemám, prakticky jen dvě.

Ze své volby nejsem nijak nadšen, ale co se dá dělat. Kdybych volit nešel či by můj hlas propadl, tento se rozpadne poměrně mezi všechny strany, které se do parlamentu dostanou. Čili nejvíc by přidal Babišovi a spol… no tak to ani náhodou.
Budu cíleně kroužkovat jednu stranu, v parlamentních volbách myslím poprvé.

Výsledek je tedy jednoznačný, netřeba jej uvádět.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru