Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Volby CR 2025

Však o čistě ekonomický pohled šlo. Je to strašně škaredé, ale prostě to tak je, důchodci jsou pro státní kasu jen a jen na obtíž. Na jedné straně uznáváš, že důchodci jsou pro státní kasu přítěž, proč pak flega zařazuješ mezi ultrapravičáky? On to přece nezavádí - a ani asi nechce - on to pouze konstatuje, nakonec stejně jako ty…

Mně osobně by vůbec nevadilo (jako důchodci) se volebního práva vzdát, pokud by ho ztratili všichni důchodci *). Protože na rozdíl od populistů (což jsou před volbami všechny strany), kteří to ví taky, ale oblbujou voliče, aby byli u koryt/lízu, vím, že prioritizace téhle skupiny voličů je ekonomický nesmysl a cesta do pekel. A samozřejmě vím, že tohle nemá šanci projít a že by to bylo k těm dnešním důchodcům velmi, velmi nespravedlivé. Já mám ale štěstí v tom, že mě se už nějaké reformy, pokusy, eskapády, nesmysly budoucích vládních garnitur nijak moc nedotknou, prostě už to nějak doklepu, může mi to být jedno. Ale co ti dvaceti, třicetiletí? No, budou si to muset nějak vybojovat, aby ve stáří nějak převegetili, vůbec jim nezávidím.. Mladí by se měli modlit, aby nenastala situace z románu Brave New World od Huxleyho, určitě znáš, ostatním vřele doporučuji přečíst..

----
*) ba naopak, rád se své volby vzdám, když zároveň ztratí právo volby ostatní, mnohých kterých volbu osobně považuji za průšvih pro budoucnost. Ne akutně just now, ale dlouhodobě.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat