Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak Zeman volil komunisty. Buď je senilní, nebo se na starý kolena odkopává, co byl celej život zač.…
Prasak 03.10.2025 17:32
Prasak
Dopadlo to velmi dobře, jeho hlas naštěstí propadl :beer:
L-Core 04.10.2025 17:51
L-Core
Miloš jim dal kmotrovský polibek smrti.
Prasak 04.10.2025 18:34
Prasak
jj, když jsem se to před volbami dozvěděl, tak první moje reakce byla: "Super, Milošův polibek smrti…
touchwood 05.10.2025 11:36
touchwood
Miloš jim to hodil na truc, protože Andy ho prostě hodil přes palubu. Už není prezidentem, tudíž And…
Prasak 05.10.2025 12:34
Prasak
A chudák Miloš Lihoš se táhnul až do Ostravy slavit zbytečně. No tak si dal pár deci alespoň na to n… nový
Karel04 05.10.2025 13:23
Karel04
Miloš nevynechá příležitost se ztřískat, jak mužik: Video klik nový
Prasak 05.10.2025 14:15
Prasak
Můj názor: do roka půjdeme opět k volbám - pokud motoristi chtějí dlouhodobě uspět a nebýt jen za ma…
touchwood 05.10.2025 11:42
touchwood
Já myslím, že SPD ráda z něčeho ustoupí, aby tam mohli být. Akorát to dopadne jako jako obvykle - Ba… nový
Prasak 05.10.2025 12:36
Prasak
Já si myslím (když jsem poslouchal Radima Fialu), že SPD se nakonec do vlády nepohrne, pro ně bude p… nový
L-Core 05.10.2025 13:32
L-Core
No právě, vypománat, ale když to Andy podělá, tak "my nic, to oni". Takový alibistický přístup sráčů… nový
Prasak 05.10.2025 14:14
Prasak
To je ale právě ten postup, který jim už minule sebral hlasy, i ti jejich nejhloupější příznivci se… nový
touchwood 05.10.2025 17:57
touchwood
Ted je spravna doba na to srovnat zakony, ktere se tykaji voleb. Koalice musi kandidovat jako koalic… nový
Jan Fiala 05.10.2025 12:58
Jan Fiala
Po rozsudku ÚS už právě vcelku jasno je. nový
Wikan 05.10.2025 14:03
Wikan
Myslis to, ze kdyz se to tolerovalo doted, tak je to ok? Ustavni soud nezasahnul (spravne), protoze… nový
Jan Fiala 05.10.2025 18:22
Jan Fiala
Ty poslanecké kluby právě že zakládat nemůžou. Ještě něco? nový
Wikan 05.10.2025 18:53
Wikan
Nemuzou nebo nebudou moct? Jestli nemuzou, tak jak to, ze mely strany Spolu separatni poslanecke klu… nový
Jan Fiala 05.10.2025 19:14
Jan Fiala
Ale Spolu je klasická koalice, ta si je zakládat může. nový
Wikan 05.10.2025 19:17
Wikan
Kluby vůbec neřeš, pokud je možná "změna dresu během volebního období". Jsem z Karlovarského kraje k… nový
nerady 05.10.2025 19:14
nerady
Resim, protoze to je vyhazovani penez. A to jsem nepsal o piratech a jejich 4 clennem klubu, coz je… nový
Jan Fiala 05.10.2025 19:17
Jan Fiala
K založení klubu stačí 3 poslanci. nový
Wikan 05.10.2025 19:22
Wikan
Pro ustavení plnohodnotného poslaneckého klubu (pro získání všech výhod plynoucích z Jednacího řádu)… nový
Jan Fiala 05.10.2025 19:28
Jan Fiala
Legislativní odbor se k tomu už před lety vyjadřoval a dospěl k názoru, že takový výklad je nesmysln… nový
Wikan 05.10.2025 19:32
Wikan
Legislativni vybor, ktery ovladly strany minule vlady. Kandidujes jako koalice, tak nevidim duvod, a… nový
Jan Fiala 05.10.2025 19:43
Jan Fiala
Legislativní odbor jsou stálí zaměstnanci sněmovny, nejedná se o lidi dosazené stranami po volbách. nový
Wikan 05.10.2025 19:46
Wikan
Obdivujem tvoju svatu trpezlivost odpovedat na vsetky JaFiho vyhrady, kde si ani neda tu robotu, aby… nový
fleg 05.10.2025 23:10
fleg
Vitezne strany si vynutily vyklad tak, presto ze strany kandidovaly v koalici, tak jde o samostatne… nový
Jan Fiala 06.10.2025 05:32
Jan Fiala
A aby se předešlo případným dalším sporům, tak si koalice následně dosadila do čela legislativního v… poslední
Jan Fiala 06.10.2025 06:46
Jan Fiala

Tak Zeman volil komunisty. Buď je senilní, nebo se na starý kolena odkopává, co byl celej život zač. Ale to vlastně není překvapení.

Bývalý prezident Miloš Zeman v pátek krátce po 14. hodině odevzdal svůj hlas ve sněmovních volbách. Podpořil Stačilo!...

https://www.idnes.cz/volby/volby-2025-milos-zeman-jana-bobosikova-lany.A251003_142956_volby_tty

Miloš jim to hodil na truc, protože Andy ho prostě hodil přes palubu. Už není prezidentem, tudíž Andrejovi starej, komentující zlodědek není užitečnej. Vlastně už nikomu, akorát ti komanči byli rádi za každej známej xicht, co s nimi sympatizuje, že by jim to mohlo přihodit pár hlasů.

Můj názor: do roka půjdeme opět k volbám - pokud motoristi chtějí dlouhodobě uspět a nebýt jen za maňásky (což sami tvrdili, že Bureše pohlídají), nenechají se vydírat těmi, kdož způsobili dnešní velké zadlužení, tj. ANO a SPD. A to zase vede na odchod SPD do opozice, což opět znamená nedůvěru vládě.

Je super, že Bureš nemá mít většinu a snad jej sněmovna vydá k vynesení rozsudku (proto chtěl taky mít přes 50% mandátů) - pokud ne, bude to taky "jasné."

Ač ne zrovna fanoušek bývalé vlády, tohle je pro tuto zemi ještě horší řešení. Jediné pozitivum je, že Bureš vycucal extremisty skoro do mrtě a že se komoušové nedostali do parlamentu vůbec.

Já myslím, že SPD ráda z něčeho ustoupí, aby tam mohli být. Akorát to dopadne jako jako obvykle - Babišovi budou dělat užitečné idioty a ve finále si s nimi vytře prdel, jako to udělal se socanama.

No právě, vypománat, ale když to Andy podělá, tak "my nic, to oni". Takový alibistický přístup sráčů. Kritizovat, to umí každej, ale když se dostane ke kormidlu, tak zjistí, že je to sakra velká loď a kolem jsou silný proudy.

To je ale právě ten postup, který jim už minule sebral hlasy, i ti jejich nejhloupější příznivci se už ptají, kdy konečně zařídí to co slibují, proto se taky museli spojit s PRO a Třykolorou (to je mimochodem další velká časovaná bomba). Pitomio to už nemá úplně pod kontrolou a IMHO bude do té vlády chtít jít a něco předvést.

Ted je spravna doba na to srovnat zakony, ktere se tykaji voleb. Koalice musi kandidovat jako koalice, pokud kandiduji spolecne, tak jeden poslanecky klub atd.
Aby bylo v pristich volbach jasno a usetrime si zbytecna udani od nesmyslu jako Volt.

Myslis to, ze kdyz se to tolerovalo doted, tak je to ok?
Ustavni soud nezasahnul (spravne), protoze to bylo par dnu pred volbama.
Je treba to srovnat pred dalsi registraci subjektu do voleb. A to vcetne veci, jako poslanecke kluby. Nechapu, proc by subjekt, ktery jde do voleb jako jeden mel pak mit 4 poslanecke kluby s predsedy, mistopredsedy a spoustou dalsich koryt. Nepotrebujeme snizovat vydaje na strane statu?

Kluby vůbec neřeš, pokud je možná "změna dresu během volebního období". Jsem z Karlovarského kraje kde propadlo 42% hlasů a ještě náš kraj přišel o jeden mandát, tak že místo 5 máme 4 mandáty a z toho starostu a místostarostku Sokolova za ANO. Náš jeden mandát "přešel" na Pardubický kraj. Už si tady připadám ohledně voleb jako před rokem 1990. Jo demokracie to je neustálé překvapování občana.:-)

Pro ustavení plnohodnotného poslaneckého klubu (pro získání všech výhod plynoucích z Jednacího řádu) je běžně potřeba alespoň 10 poslanců, i když k ustavení klubu na začátku volebního období bylo přechodně potřeba jen 3 poslanců (platilo pro strany, které kandidovaly samostatně). Piráti si i se 4 poslanci klub ustavili.

Takze piratu jako koalice PirStan se to netykalo

Legislativni vybor, ktery ovladly strany minule vlady.
Kandidujes jako koalice, tak nevidim duvod, aby koalice mela vic jak jeden klub a zbytecne se utracely penize z rozpoctu. Pokud chces mit samostatny klub, tak kandiduj ve volbach samostatne.
Pokud chces setrit na vydajich statu, musis zacit tam, kde to smrdi nejvic - u hlavy.

Ale uz koncim, nema cenu se hadat o koryta "elit".

Vitezne strany si vynutily vyklad tak, presto ze strany kandidovaly v koalici, tak jde o samostatne subjekty. V zakone je jasne napsane samostatne kandidujici strana.

pro volební období byl spor vyřešen v říjnu 2021 organizačním rozhodnutím Sněmovny, které de facto schválilo stávající stav sedmi poslaneckých klubů.

Flegu, co kdyby sis o tom neco nastudoval?

A aby se předešlo případným dalším sporům, tak si koalice následně dosadila do čela legislativního výboru Plíška, bývalého člena Top-09 s vazbami na ostatní koaliční strany. Tolik k tomu, že legislativní výbor jsou stálí zaměstnanci.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru