Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Volby CR 2025

Ty parametry sedí a líbí se mi. Jsou ale všechny možné splnit v našem státě (a v EU)?
Postupně jednotlivé body:

1- regulace - a je jich dost - přichází i z EU a tu podporuje jak čtyřkolka, tak piráti, tak ANO. ČR to neovlivní. A ano, v jednotlivostech dokážeme být papežštější než papež.
2- to se musí líbit všem. Ale jak to provést, aby stát za pár let nemusel jít řeckou cestou? Báchorky, že tohle vyřeší EET a důslednější výběr daní, jsou snad jen pro IQ tykve. Obzvláště za situace, kdy všechny partaje jen slibují, jak všem přidají. Kdybychom sestavili hypotetickou vládu z úplných programů opozičních stran, máme roční schodek minimálně 500 mld, spíše až 1 bilion.
3- opět, v naše státě nemožné.
4-6 lze v plánech těch našich pravicových (či "pravicových") stran najít.

Body 2 a 3 by mohly fungovat, pokud by u nás nebyla parlamentní demokracie, pokud by případný pravicový vítěz bral vše a pokud by další volby byly třeba až za 15 let. Byla by to ale totalita a oprávněná nespokojenost velké části obyvatelstva by bylo nutno řešit silou. Tyto body tedy pravice (podle mě v žádném alespoň trochu demokratickém státě nedokáže) zavést. Z těch tvých prvních tří bodů mi tedy stačí ten první, na další dva rezignuji. S tím, že regulace z EU i naše vlastní tu prostě budou.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat