Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem AI: Kterou a jak používáte?

Otevírám debatu o praktickém použití AI. Podělte se o služby AI a způsob, jak ji používáte.

Já mám zkušenost jen s Bardem od Googlu, ale často mi odpoví, že úkol nedokáže vyřešit, protože je jen jazykový model. Jindy mi zase na naprosto technický dotaz odpoví lživě (např. rozměry konkrétního modelu telefonu).

Jak jste na tom s AI vy?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Cvrnkla mi přes nos další služba, je na webu https://chatbotapp.ai/ a nabízí kromě bezplatné verze i… nový
Pavel 16.06.2024 11:25
Pavel
Aj GPT 4o aj Gemini sú zdarma, a síce GPT 4o je s nejakými obmedzeniami vo free verzii, nemyslím si… nový
Ale 16.06.2024 12:50
Ale
to si len myslíš,pokial nepatríš k majitelom a autorom,tak k tomu neobmedzený prístup nemáš.....a ne… nový
audax 18.12.2024 14:15
audax
Nechytaj za slovíčka. Vieš že myslím z toho čo je dostupné pre verejnosť. nový
Ale 18.12.2024 18:43
Ale
Vědci vypěstovali mozkový organoid z kmenových buněk a propojili ho s robotem Vědci z čínské univer… nový
Pavel 05.07.2024 21:05
Pavel
Tak si říkám, že je tolik společností, co produkují kvalitní AI a poskytují jejich výkon obyčejným l… nový
Pavel 24.07.2024 14:48
Pavel
Snadná odpověď: koukni na diskuze Novinek ]:) nový
L-Core 24.07.2024 19:30
L-Core
Zuckerberg vypustil „superlamu“ umělé inteligence. Zkrotit se nedá - autorem článku je Miloš Čermák… nový
Pavel 25.07.2024 16:46
Pavel
Myslím že aj každý človek čo dokáže napísať plno náhodných slov v inom jazyku, ktorým nerozumie je t… nový
Ale 25.07.2024 20:25
Ale
Dnesni zazitek s Copilot Dotaz: jak se v anglictine speluje pismeno p Odpoved: Ve slově **angličti… nový
Jan Fiala 30.07.2024 15:06
Jan Fiala
Tys to rozbil! :-) nový
Pavel 31.07.2024 14:16
Pavel
Pak naslodovalo nekolik dotazu, kde ze se to "p" nachazi. Tvrdil, ze po "a" na xacatku. Kdyz jsem po… nový
Jan Fiala 31.07.2024 15:38
Jan Fiala
Tady jedno použití AI. Taky jste si vzpomněli na Minority report? Argentinské bezpečnostní síly ozn… nový
Jan Fiala 02.08.2024 10:59
Jan Fiala
Taky jste si vzpomněli na Minority report? Jo! :-) nový
Pavel 02.08.2024 11:57
Pavel
Ale to s tym nema nic spolocne. Tam videli alternativnu buducnost, tu by si musel AI nakrmit udajmi… nový
fleg 02.08.2024 12:18
fleg
Flegu, porad jsou to zacatky a jako testovaci lab si vybrali Argentinu. Propoji se aktivity na netu,… nový
Jan Fiala 02.08.2024 13:02
Jan Fiala
Na to ti odpoví lepšolidi, že kdo nedělá nic špatnýho, nemá se čeho bát. Někdy je to až zrůdně děsiv… nový
Pavel 02.08.2024 13:27
Pavel
Ach jo. Aj by som vam vysvetlil, ze su to zvasty, ale to je na samostatny clanok a nie na par riadko… nový
fleg 05.08.2024 14:26
fleg
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ — Benja… nový
Jan Fiala 05.08.2024 17:53
Jan Fiala
Jedna citace z diskuze pod článkem: Náhodou, kdyby nějaký AI zjistilo, že mě má moje žena v plánu z… nový
Pavel 02.08.2024 14:45
Pavel
Doporučím videa na Youtube s českým vědcem Tomášem Mikolovem, je to jeden ze špičkových světových vě… nový
Pavel 06.10.2024 19:31
Pavel
Tak som skúsil "AI" a dostal som odpoveď, na základe ktorej keby niekto jednal, tak už medzi nami ne… nový
Ale 06.10.2024 22:12
Ale
Uplynula nejaka doba od chvile, co jsem tu psala naposled, a muzu ted rict, ze po vsech tech vylepse… nový
merlouska 08.10.2024 19:46
merlouska
Je to rok a den, co jsem založil tohle vlákno. K výročí jedna zajímavá AI: NotebookLM od Google. Ve… nový
Pavel 17.12.2024 21:12
Pavel
Ak u zhodnotime zmeny tak za mna. - zlepsila sa reakcia, konverzacia byva takmer vzdy plynula, da sa… nový
fleg 18.12.2024 09:52
fleg
Me treba trochu zklamal copilot, kdyz jsem po nem tuhle chtela vzorec do excelu... jako oboje je to… nový
merlouska 18.12.2024 21:24
merlouska
A prepisujes carky za stredniky... nový
Jan Fiala 19.12.2024 04:43
Jan Fiala
Ty carky za stredniky po zadosti o prepsani do ceske verze excelu jeste prepsat umi... ale ta nescho… nový
merlouska 19.12.2024 10:28
merlouska
Mna skor rozculuje, ze Ai nepozna slovko neviem, nie som si isty a pod. Vzdy ti navrhne riesenie a k… nový
fleg 19.12.2024 12:39
fleg
Protože to není AI, ale jazykový model. :-D Za mě pořád vede ChatGPT. K tomu využívám 365 Copilota,… nový
sharkjdd 19.12.2024 12:49
sharkjdd
Tak tohle je spis feature (sice uplne blba, ale furt feature) nez chyba... me to rozcilovalo ze zaca… nový
merlouska 23.12.2024 14:05
merlouska
Jsi LEPŠÍ než tahle AI za 5 tis měsíčně? Operator, Deep Research a Sora od OpenAI Petr Mára ukazuje… nový
Pavel 16.02.2025 11:20
Pavel
Toto Marove video je trosku pozadu, pretoze ieto funkcie uz boli prezentovane par tyzdnov dozadu. Al… nový
fleg 16.02.2025 20:49
fleg
Pokud vás téma AI zajímá, ale zas tak moc ho nesledujete, v posledních dnech byly představeny dvě ve… nový
Pavel 26.02.2025 21:54
Pavel
Lenze ChatGPT prisla opet s novymi verziami a opat je (podla mna) kusok pred nimi. Navyse ani Google… nový
fleg 27.02.2025 20:33
fleg
Gemini, zvlast s modelem 2 s vyhledavanim a overovanim pres aplikace je docela schopny. Zato Copilot… nový
Jan Fiala 27.02.2025 21:12
Jan Fiala
Copilot sa naozaj dost pokazil, MS ho stiahol zo Skypu, cize musim za nim na web a kedze dost haluci… nový
fleg 27.02.2025 23:22
fleg
Jo, pořád jsou další a další novinky, já vím. Obě mnou zmíněný jsou dost zásadní, proto jsem je zmín… poslední
Pavel 28.02.2025 05:03
Pavel

Aj GPT 4o aj Gemini sú zdarma, a síce GPT 4o je s nejakými obmedzeniami vo free verzii, nemyslím si že 5 USD za mesiac v prípade ročného predplatného je niečo čo sa oplatí. Skôr naopak to vidím ako ojeb. A aby si vedel, tak ja mám (síce nepoužívam) neobmedzený prístup ku všetkým GPT modelom (aj GPT 4, GPT4-turbo, GPT-4o bez obmedzení, DALL-E a mnoho ďalších) úplne zadarmo. ;-)

to si len myslíš,pokial nepatríš k majitelom a autorom,tak k tomu neobmedzený prístup nemáš.....a nevyzeráš na to,že by si bol Sam Altman,Steve Wozniak,Joshua Bengio,Ray Kurzweil,Elon Musk,Melanie Mitchell,Sasha Luccioni,Umesh Khandelwal,Yusuf Mehdi,Perera Molligoda Arachchige a spol.....

Vědci vypěstovali mozkový organoid z kmenových buněk a propojili ho s robotem

Vědci z čínské univerzity Tianjin a South University of Science and Technology překvapili svým nejnovějším objevem. Představili revoluční technologii MetaBOC, která umožňuje neskutečně chytrou interakci lidského mozku s počítačem. Tento převratný vynález otevírá dveře do zcela nových dimenzí, kde se propojení mezi člověkem a technologií stává skutečností.

Článek stojí za přečtení.

Zuckerberg vypustil „superlamu“ umělé inteligence. Zkrotit se nedá - autorem článku je Miloš Čermák

Znáte takové to trochu hloupé marketingové heslo, že nějaký produkt je tak dobrý, že by měl být ilegální? Novému velkému jazykovému modelu Llama 3.1 se to povedlo, lépe řečeno málem. Jeho parametry totiž překračují hranici, kterou zaváděná regulace EU pro umělou inteligenci vytyčila jako potenciální „systémové riziko“.

Myslím že aj každý človek čo dokáže napísať plno náhodných slov v inom jazyku, ktorým nerozumie je tiež "riziko" ak tých slov je nad milión.... tak začnem.

Afjaio sagwet gashgjwaoh gdaboiaj amidjgaiwo mvkands (oh už som napísal 6 slov, tak už len nechám mačku behať po klávesnici a odhadujem že EÚ bude musieť tú mačku odstreliť.) :-D

Tady jedno použití AI. Taky jste si vzpomněli na Minority report?

Argentinské bezpečnostní síly oznámily plány na využití umělé inteligence (AI) k předvídání budoucích trestných činů. Odborníci se ale obávají, že by tento krok mohl ohrozit práva obyvatel, informoval zpravodajský server The Guardian.

https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-ai-argentina-chce-s-pomoci-ai-predvidat-zlociny-40482646

Ale to s tym nema nic spolocne. Tam videli alternativnu buducnost, tu by si musel AI nakrmit udajmi o jednotlivych obyvateloch a aj to by bolo stale malo na to, aby AI vedela nieco predpovedat.
Mozno sa zmoze na predpoved, ze 12x trestany Dezo za kradez sa na 99% v tomto roku sa dopusti rovnakeho trestneho cinu, ci na 50% spacha nejaku lupez, lebo ma 35 exekucii a narodilo sa mu 12te dieta a tak potrebuje prachy viac ako kedykolvek predtym.
Nevidim to ruzovo, pretoze predikovat buducnost sa AI zatial velmi nedari a ani darit nebude.
To by sme naozaj potrebovali nejake media na predpovedanie buducnosti na zaklade kvantovej fyziky a teorie relativity, ktore cestovanie v case pripustaju.

Uplynula nejaka doba od chvile, co jsem tu psala naposled, a muzu ted rict, ze po vsech tech vylepsenich, co od te doby prisla, jsem nasla pro "AI" dalsi hezke vyuziti.

ChatGPT (verze 4o nebo jak ji to nazvali) mimo jine umoznuje i nahravani obrazku (mozna to umel uz driv v te placene, nevim, nepouzivam) a jejich "cteni".

Byli jsme ted s kamarady na dovolene ve Francii, tak jsem po ChatGPT chtela minikurz francouzstiny i s vyslovnosti, abychom umeli pozdravit, rict si o dve bagety treba a tak, a pak jsem ho vyuzivala na preklady jidelnicku v restauracich.
Google translate to vlastne umi uz roky, ze namirite fotakem na text a on ho prelozi, ale mival nekdy problemy, kdyz text sel pres vice radku. Do ChatGPT jsem nahrala fotku, on mi to prelozil, a ja se pak treba jeste doptavala, co je vlastne tohle nebo tamto, nebo jak se to vyslovuje, abychom si to dokazali objednat.

Prijde mi to jako takovy prima vsevedouci osobni asistent.

Ak u zhodnotime zmeny tak za mna.
- zlepsila sa reakcia, konverzacia byva takmer vzdy plynula, da sa skakat do reci, pretoze pocuva aj ked hovori, neopakuje sa tak casto ako robot
- niektore modely maju uz pristup na net, takze sa da online pouzit ako vyhladavac, ci knowledge base, co ja aj bezne robim
- vylepsili sa funkcie s obrazom, napriklad praca s kamerou, kde je uz mozne identifikovat predmety, co vidi, pripadne na zaklade sledovania polohy (aj vizualne, nielen cez GPS) dostanes odporucania, ktore potrebujes.
- zacalo sa uz (konecne) experimentovat s osobnymi asistentami, cize AI robi pracu, ktoru by som inak musel robit ja. Vcera som napriklad rucne migroval 500 IP adries z Mikrotiku do UBNT, co je hnusna monotonna praca ako vysita pre AI. Snad sa dozijem aj casov, ked AI bude za mna robit strihat videa o com snivam uz dlho;o)
- konkurencia je stale velka a pritom ide o odvetvie, kde sa leju miliardy dolarov denne s tym, ze zisk je zatial v nedohladne. Stale cakam, co vypusti Meta (uz coskoro), kedze mam ich Oculusy doma a som z nich celkom nadseny aj bez AI
- ujete veci...Google ukazal videa, kde AI radi pri hrani hier, co mi pride nonsens, ze "rozumie" uz aj hernym principom
- ocakavam, co vypusti konecne Amazon, mam insiderske info (zdroj neprezradim, ale poznae ho;o)), ze konecne nas obsastni aj Amazon (mam doma Alexu, cakam na to ako na spasenie) a zaciatkom roku 2025 by mala svoje AI vypustit aj Meta, takze som zvedavy co moje Oculusy na to.
- ocakavam aj nejaku cenovu konsolidaciu, pretoze sa mi nepacia predplatne modely, ktore ma kazda firma inde, ci uletene ceny pri niektorych verziach. Uz teraz som ochotny platit desiatky eur za sucasny stvav, pri osobnom asistentovi by som kludne zaplatil aj stovku mesacne ak bude pouzitelny na to, co chcem ja

Inak na pracu stale pouzivam copilota, na obcasny pokec ChatGPT, ale posledne tyzdne ma zaujal Gemini, ktory predtym nic extra neponukal.

Me treba trochu zklamal copilot, kdyz jsem po nem tuhle chtela vzorec do excelu... jako oboje je to product microsoftu, ale copilot mi na cesky dotaz napise vzorec s anglickymi nazvy funkci... dobre, to bych jeste chapala, ale kdyz ho pozadam, aby mi to prepsal na ceske nazvy, tak ma tendence si u tech "slozitejsich" funkci (napr. ISERROR) vymyslet solidni nesmysly. Takze uz ho nechavam to generovat anglicky a ceske nazvy si radsi dohledam.

Ty carky za stredniky po zadosti o prepsani do ceske verze excelu jeste prepsat umi... ale ta neschopnost "prelozit" funkce me rozciluje vic, protoze opravit si carky za stredniky zvladnu bez jakekoli napovedy, ale ty funkce musim hledat. Takze mam v zalozkach stranku, kde vsechny ty preklady jsou, a jedu podle toho. Ale zamrzi, ze produkt od MS neumi vlastne ani poskytnout poradnou podporu pro jine produkty od MS.

Protože to není AI, ale jazykový model. :-D

Za mě pořád vede ChatGPT. K tomu využívám 365 Copilota, který je integrovaný do aplikací a dat v M365. Tam fungují skvěle přepisy schůzek, sumarizace mailů nebo úprava poznámek. Zbytek je zatím nic moc a Copilot v Excelu či PowerPointu je zatím spíše nepoužitelný. Ale jsem zvědav, jak se to bude zlepšovat.

Toto Marove video je trosku pozadu, pretoze ieto funkcie uz boli prezentovane par tyzdnov dozadu.
Ale inak pokrok nezastavis, ja som toho roku investoval par tisic do AI fondu, pretoze predpokladam, ze tento rok sa roztrhne vrece s prakticky pouzitelnymi AI technologiami...a to stale cakam, co vypusti Amazon, ktory by mal uz kazdu chvilu vypustit svoje AI do sveta.
Osobne si este stale ziaden model neplatim, ale na 100% pocitam, ze tento rok nieco zacnem, pretoze mi to bude vyrazne ulahcovat pracu.

Pokud vás téma AI zajímá, ale zas tak moc ho nesledujete, v posledních dnech byly představeny dvě velký novinky.

1. Fitma Athropic vydala verzi 3.7 jejich AI Claude Sonnet
2. Muskova x.ai spustila Grok 3

U obou AI je velký pokrok oproti předchozím verzím.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru