Bohuzial stale robia maximalne v sandboxe a ku vsetkemu musia mat api pristup, takze to nie je to univerzalne.
V podstate chcem 2 asistentov...jeden v mobile a jeden v pc a oba pristup k veciam, ku ktorym im umoznim.
Nedavno som musel uctovnikovi poslat faktury (dosle) za 2 mesiace, co v mojom pripade znamena prejst si maily a hladakt faktury podla beznych dodavatelov, pripadne ak za posledne 2 veci nieco prislo od nejakych obcasnych.
Zo zaujimavosti som to skusil s dnes asi dvoma najrozvinutejsimi modelmi, Claude a Perplexity, ale ani jeden nedokazal napojit sa na mojho mailoveho klienta a vytiahnut a stiahnut maily od mojho dodavatela za posledne 2 mesiace.
Jeden sa tvaril, ze cez IMAP tam vlezie a postahuje si maily a pretriedi ich, ale ja som chcel nech si otvori mailoveho klienta a naklika to...presne ako som to robil ja....toto vsak stale nedokazu.
Defacto su zatial robene na bezne sluzby, s takym gmailom vedia uz pomerne slusne pracovat, aj s Gdrive, ale ja to nevyuzivam na podnikanie, iba na sukromne ucely.
Ale suhlasim, ze dokazu zaujimave veci. Po 20 rokoch som si prerobil stranku, zadanie bolo zober obsah mojej starej stranky a hod mi do noveho satu, nech to ma smrc a responzivny dizajn. Oba navrhy sa mi pacili a jeden z nich som si aj nasadil.
Jedine co nevedel spravit mi transparentne logo, tam zlyhavali, ale tam som si pomohol externou slouzbou sam nakoniec.
Spravil som dokonca aj pre zakaznika databazu, kde si cez webove rozhranie nahadzuju udaje z vyroby a zobrazuju sa vedeniu na webe pricom mi AI navrhla strukturu aj technologie. Nie som sice programator, ale lahky prehlad mam, takze po mojich korekciach a upravach (napriklad som mu navrhol css file na menu nech to nemusime vzdy menit v kazdom html ako mukli) sme sa dobuchali k niecomu co je funkcne, ale hlavne sa v tom aj vyznam a viem ktora cast co robi a pripadne ju opravit ak nieco zlyhava.
Ale nie je to este dokonale, navrhol som hashovanie hesiel v db, ale neskor som musel prist sam na to, preco sa nevieme autetifikovat lebo AI zabudlo, ze hesla su hashovane bcryptom a logovalo akoby neboli, alebo preco nam nesedeli hashe na zaciatku, pretoze AI mi zahsahovala hesla inou verziou kryptokniznice aku som mal ja.
Ak vies, co AI pre teba robi a korigujes je to uzasne a otvara mi to dvere, ktore boli doteraz pre mna zatvorene, pretoze vyzadovali stovky hodin studovania a ladenia