AI: Kterou a jak používáte?
Otevírám debatu o praktickém použití AI. Podělte se o služby AI a způsob, jak ji používáte.
Já mám zkušenost jen s Bardem od Googlu, ale často mi odpoví, že úkol nedokáže vyřešit, protože je jen jazykový model. Jindy mi zase na naprosto technický dotaz odpoví lživě (např. rozměry konkrétního modelu telefonu).
Jak jste na tom s AI vy?
Začněte brát AI konečně vážně, za pár let může být 20% nezaměstnanost, varuje šéf Anthropicu
Změny byly vždy a profese už v minulosti zanikly: ladič pian, kočí, zametač, kamelot, ... Jenže teď jsou změny ve vývoji AI a náhradě lidské práce neustále akcelerovány. Dnes AI navrhuje efektivnější učení a optimalizaci AI. Tentokrát budou změny rychlejší a rozsáhlejší než v minulosti.
Vidíte to pro sebe jako hrozbu nebo příležitost?
Pro sebe to vidím jako příležitost a využívám ji docela často (ChatGPT), AI mě nemá jak, míněno pracovně, ohrozit.
Zrovna pro uctovani si dokazu predstavit vycviceny model, kteremu predhodis naskenovane doklady, das mu pristup k IS a on ti to vse bude uctovat.
Vcetne toho, ze ti nabidne danove optimalizace apod.
Jen to nebude ta obecna AI typu kecalka.
Suhlasim s tebou a potvrdili mi to uz aj 2 zakaznici...uctovne firmy.
Takeho senior uctovnika, kde uz treba pouzivat aj hlavu to este nenahradi, ale junior uctovnik (bezny zamestnanec uctovnej firmy) to ma uz spocitane.
no a jak se z junior ucetni(ho) stane senior ucetni, kdyz je nahradi AI a nebudou mit kde brat novy?
Nastoupi na praxi do firmy, ktera ucetniho potrebuje a ona si jej zaskoli od zacatku. Tyka se i firem, ktere budou mit v budoucnu jen seniory