Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem AI: Kterou a jak používáte?

Otevírám debatu o praktickém použití AI. Podělte se o služby AI a způsob, jak ji používáte.

Já mám zkušenost jen s Bardem od Googlu, ale často mi odpoví, že úkol nedokáže vyřešit, protože je jen jazykový model. Jindy mi zase na naprosto technický dotaz odpoví lživě (např. rozměry konkrétního modelu telefonu).

Jak jste na tom s AI vy?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Začněte brát AI konečně vážně, za pár let může být 20% nezaměstnanost, varuje šéf Anthropicu - Šéf…
Pavel 02.06.2025 21:26
Pavel
Pro sebe to vidím jako příležitost a využívám ji docela často (ChatGPT), AI mě nemá jak, míněno prac…
L-Core 03.06.2025 07:37
L-Core
Zrovna pro uctovani si dokazu predstavit vycviceny model, kteremu predhodis naskenovane doklady, das…
Jan Fiala 03.06.2025 09:41
Jan Fiala
Suhlasim s tebou a potvrdili mi to uz aj 2 zakaznici...uctovne firmy. Takeho senior uctovnika, kde u…
fleg 06.06.2025 09:08
fleg
Takeho senior uctovnika, kde uz treba pouzivat aj hlavu to este nenahradi, ale junior uctovnik (bezn…
merlouska 06.06.2025 18:06
merlouska
Nastoupi na praxi do firmy, ktera ucetniho potrebuje a ona si jej zaskoli od zacatku. Tyka se i fire… poslední
Jan Fiala 09.06.2025 04:40
Jan Fiala

Začněte brát AI konečně vážně, za pár let může být 20% nezaměstnanost, varuje šéf Anthropicu

- Šéf Anthropicu Dario Amodei předpovídá, že umělá inteligence může do jednoho až pěti let eliminovat polovinu vstupních pozic v „úřednických“ pracích a zvýšit nezaměstnanost na 20 %
- Podle Amodeiho současné využití AI přechází od augmentace lidské práce k plné automatizaci, přičemž 40 % uživatelů již AI používá k úplnému nahrazení lidských úkolů
- Anthropic představil nový model Claude Opus 4, který dokáže pracovat samostatně téměř sedm hodin v kuse na složitých úkolech bez lidského dohledu

Změny byly vždy a profese už v minulosti zanikly: ladič pian, kočí, zametač, kamelot, ... Jenže teď jsou změny ve vývoji AI a náhradě lidské práce neustále akcelerovány. Dnes AI navrhuje efektivnější učení a optimalizaci AI. Tentokrát budou změny rychlejší a rozsáhlejší než v minulosti.

Vidíte to pro sebe jako hrozbu nebo příležitost?

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru