Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Koronavirus XXIII

WHO (pardon covid) opet vystrkuje ruzky

https://www.novinky.cz/clanek/koronavirus-covid-opet-nabira-na-sile-varuje-who-40442374

Světová zdravotnická organizace (WHO) varovala, že počet infekcí covidem-19 se v srpnu ve srovnání s předchozím měsícem zvýšil o 38 procent. S nástupem nového školního roku rostou obavy, že by se mohla pandemie vrátit, uvedla agentura AP.

Verim, ze by se jim hodne libilo ridit celý svět - viz snahy v poslednim obdobi, aby rozhodnutí WHO byla nadrazena vladam a statum. Pharma byznys je v klidu, porad tupe nakupujeme ted uz nefunkcni vakciny a platime za ne desitky milionů.

Jen tak mimochodem, kdy ze to mela byt hotova finalni verze klinicke studie Pfizeru? Nebo porad fungujeme s vakcinami na vyjimku?

Předmět Autor Datum
To asi nedopadne, když má BioNTech vážné problémy a teď nevím, jestli už úpadek vyhlásili nebo tu mo…
RedMaX 03.09.2023 16:00
RedMaX
Tusim, ze Moderna uz pred casem pozadala v USA o zruseni povoleni pro svou vakcinu.
Jan Fiala 03.09.2023 16:17
Jan Fiala
Další vlna? No tak se naočkujeme (na podzim má být k dispozici kombo chřipka+omikron) a bude klid. :…
L-Core 03.09.2023 18:06
L-Core
Mýlíš se, ale třeba to dáš. Naopak už nezávislé studie potvrdily, že v tomhle je každá další dávka r…
RedMaX 03.09.2023 19:50
RedMaX
Jestli sis všiml, úmyslně jsem nepsal, že se nechám zaočkovat i já, psal jsem to obecně ;-) K tomu…
L-Core 04.09.2023 07:45
L-Core
ANO+SPD by nebyla o nic horší volba než jakákoli jiná, kde bude figurovat ANO, rozuměj Babiš a jeho…
RedMaX 04.09.2023 18:07
RedMaX
Otazka na JaFiho. Nie je cas na prehodnotenie dusevneho stavu Soni P.? Nato, ze nie je celkom ok som…
fleg 04.09.2023 21:49
fleg
Proc tu zase tahas ten akohentyzmus nebo jak to nazyvas. Zkus odpovedet na ukonceni klinicke studie…
Jan Fiala 04.09.2023 22:43
Jan Fiala
K vakcinam sa vyjadrit neviem (nemam info), ale touto pani si rad argumentoval ako uznavanou vedecko…
fleg 05.09.2023 07:12
fleg
Promin, ale akohentizmus je tva Peckova. Bavime se o necem, a ty sem prijdes s Peckovou. Az najdu ch…
Jan Fiala 05.09.2023 10:58
Jan Fiala
Nevim, jestli nekdy najdu dost casu. Zkousel jsem chvili poslouchat a tento typ videi na YT nemam ra…
Jan Fiala 05.09.2023 12:27
Jan Fiala
Zřejmě jsi myslel tohle: https://youtu.be/hBj4WSg9zTQ?si=9IzhJGpuI2QrBWEe Poslechni si to bez tech…
Jan Fiala 05.09.2023 13:37
Jan Fiala
https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3611271-evropske-urady-schvalily-novou-vakcinu-proti-covidu-ma-po…
L-Core 05.09.2023 07:23
L-Core
A vidíš tu novinarinu, kde narazíš na titulek: Evropské úřady schválily novou vakcínu proti covidu.…
Jan Fiala 05.09.2023 10:55
Jan Fiala
Třeba je to jen clickbaitová zkratka, protože se předpokládá, že když jeden orgán EU doporučí, druhý…
L-Core 05.09.2023 14:12
L-Core
Chapes, ze je to nase státní nejduveryhodnejsi a nejnezavislejsi médium (aspoň by být mělo) a chova…
Jan Fiala 05.09.2023 15:35
Jan Fiala
Osobně si myslím, že všechna média už zveřejňují jen to za co mají peníze a je jedno zda z reklamy,…
nerady 05.09.2023 20:46
nerady
Nyní nám manželka pustila skeč v angličtině s českými titulky na facebooku a tam je, že 20. posilují…
nerady 07.09.2023 12:42
nerady
Plodnost českých žen, tedy očekávaný počet narozených dětí na jednu rodičku, se dramaticky snižuje.…
Jan Fiala 11.09.2023 15:30
Jan Fiala
On už byl slušnej úbytek i v roce 2022. Příčiny (bude jich víc) se blbě detekují a ještě blběji ověř…
Pavel 11.09.2023 19:54
Pavel
Mrknul jsem se zběžně na data (XLS) z předchozího linku a našel jsem meziroční pokles narozených o d…
Pavel 11.09.2023 20:02
Pavel
Jo, byly, ale ne po tom, kdy se ti pocet obyvatel navic zvedne diky uprchlikum. Mavic ten pokles uz…
Jan Fiala 11.09.2023 20:18
Jan Fiala
Já to nijak nerelativizuju, problém to samozřejmě je. Ohledně těch uprchlíků - ano, přibyly jich tad… poslední
Pavel 11.09.2023 20:32
Pavel

To asi nedopadne, když má BioNTech vážné problémy a teď nevím, jestli už úpadek vyhlásili nebo tu možnost zvažují? Problém přitom snad nejsou jen covidové žaloby, ale nějaké další patentové spory, které se zdá, že mohou prohrát.

Tady je vidět konzervatismus farma firem, na jednu stranu by rádi žně z minulých let zopakovali, na druhou stranu si netroufnou vymyslet něco jiného než koronavir. ;-)

Mýlíš se, ale třeba to dáš. Naopak už nezávislé studie potvrdily, že v tomhle je každá další dávka rizikovější, takže je jen otázka, kolik jich dokážeš vydržet než to tvůj organismus odmítne.

Ale samozřejmě je to věc každého, jestli chce očkovat nebo ne. Strašidelné na tom je, že nás k tomu vláda může nutit. U téhle vlády člověk vůbec neví, s čím zase přijdou zítra, takže nemám u nich důvěru v to, že mě k tomu nebudou nutit.

No a teď si vem ještě horší variantu: Teď 16.9 bude v Praze demonstrace proti vládě, přijde tam dejme tomu 150-250 tisíc lidí, někdo z pětidemolice se lekne a položí to. Následně poslanci nebudou chtít další volby, servou se, tak prezident jmenuje předsedu nejsilnější strany premiérem a ten druhý den vyhlásí očkování jako povinné. Jasně, je to přitažený za vlasy, ale Andrej má zaděláno na to další volby vyhrát a tu vládu složit sám, takže když ne letos, jednou to přijde. A že je schopen do nás naprat cokoli klidně silou, už jednou ukázal! Raději teda půjdu protestovat hned, třeba po zkušenosti, že i on může prohrát si to v případě, že proti tomu bude dost lidí, podruhé netroufne.

ANO+SPD by nebyla o nic horší volba než jakákoli jiná, kde bude figurovat ANO, rozuměj Babiš a jeho loutky.

Podle mého názoru je ale koalice ANO+SPD vyloučená. Babiš by chtěl, ten by chtěl s každým, protože už dopředu ví, že toho druhého opije rohlíkem a bude si dělat co chce. Ale nějak si nemyslim, že by Okamura chtěl být druhou sociální demokracií a to, že půjde do koalice s ANO a za 4 roky bude SPD 1% strana, která nikoho nezajímá. Jako v určitém směru je Okamura divnej, ale rozhodně bych o něm neřekl, že je to blbec, který neumí počítat, což lze říct bohužel o poměrně značném množství našich politiků včetně současného premiéra. ;-)

Edit: Já to nechci, aby mě tu někdo nebral za slovo, ale myslim si, že Babiš po příštích volbách nebude do koalice potřebovat nikoho. Tak až moc to pětidemolice s Fialou posrali!!!

Otazka na JaFiho.
Nie je cas na prehodnotenie dusevneho stavu Soni P.?
Nato, ze nie je celkom ok som vtedy upozornoval, ale vzdy si tvrdil, ze je to vedkyna, ktoru len ema rad mainstream, pretoze hovori pravdu.

Ja viem je to dlhe, ale odporucam vypocut si cele...mozno zaciatok preskoc a pocuvaj co hovori Sonicka a ako na to reaguje Patrik.

Proc tu zase tahas ten akohentyzmus nebo jak to nazyvas.
Zkus odpovedet na ukonceni klinicke studie Pfizeru a proc stale ockujeme a nakupujeme (davno nefunkcni) vakcinu, s docasnou výjimkou, ktera davno skoncila. Nevim o tom, ze by se výjimka prodluzovala.
Mimochodem dnes jsem cetl, ze v Dansku zakazali na covid ockovat deti.

K vakcinam sa vyjadrit neviem (nemam info), ale touto pani si rad argumentoval ako uznavanou vedeckou osobnostou a vo mne zostal pocit, ze to bolo jeden z tvojich castych argumentov.
Acohentizmus si prave vytiahol ty...spytam sa na na dusevne zdravie Pekovej a ty zacnes nieco o Pfizeri. Ci mam to chapat tak, ze Pfizer je zodpovedny za jej dusevne zdravie?
Stacilo inak povedat, ze nie nemyslim si, ze pani je dusevne zdrava a mozme sa venovat tvojim otazkam....aj ked uprimne mne to pride uz ako mrtve tema a uz sa skoro rok k tomu nevyjadrujem, pretoze ma to prestalo zaujimat.

Nevim, jestli nekdy najdu dost casu. Zkousel jsem chvili poslouchat a tento typ videi na YT nemam rad. Kdy nekdo vezme nejake video a zacne na tom parazitovat a tvarit se jako mistr sveta. Pusti 3 slova a pak 5 minut keca.
Zkusim si dohledat ten puvodni rozhovor a v klidu si ho poslechnout, aniz by mi nekdo vnucoval vlastni nazory kazde 2s

A vidíš tu novinarinu, kde narazíš na titulek:

Evropské úřady schválily novou vakcínu proti covidu. Má pomoci s podzimní vlnou

Ale v textu se dočteš:

Regulační orgány Evropské unie doporučily schválit aktualizovanou vakcínu proti covidu-19 od společnosti Pfizer a jejího německého partnera BioNTech. Nová verze očkování s názvem 22UAy.DE je zaměřena na variantu omikronu XBB.1.5, která v současné době převažuje.

Asi pro pisalka neni rozdil, jestli jsi dum postavil nebo o stavbě přemýšlíš

A do te doby budeme v ramci setreni vesele nakupovat tu puvodni, abychom meli co vylivat.

Nyní nám manželka pustila skeč v angličtině s českými titulky na facebooku a tam je, že 20. posilující dávka bude bez vedlejších příznaků. Plně to koresponduje s údajem WHO, že je nás o 90% více na planetě než by mělo být.:-D

Plodnost českých žen, tedy očekávaný počet narozených dětí na jednu rodičku, se dramaticky snižuje. Dokládají to čísla ze začátku roku 2023, které od zdravotních pojišťoven získal mediální projekt Mainstream Angeliky Bazalové a Petra Šourka. Materiál, který byl částečně poskytnut i ParlamentnímListům.cz, pracuje s hypotézou, že zlom v plodnosti žen koreluje s obdobím, kdy se ženy v reprodukčním věku začaly očkovat proti covidu-19.

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Cisla-Plodnost-ceskych-zen-se-riti-dolu-Temne-otazky-742630

Ze by dalsi konspirace o umelem snizovani plodnosti pomoci vakcin na covid mela pravdu?

Já to nijak nerelativizuju, problém to samozřejmě je. Ohledně těch uprchlíků - ano, přibyly jich tady statisíce (?), ale nejsou to převážně kompletní rodiny, dost budou jen mámy s dětmi a ty si asi další dítě tady běžně nepořídí.

Zda má na plodnost vliv zlovirus či vakcíny zatím nevíme, ale zapátrat tímhle směrem je navýsost logický.

Ano, chtělo by to data i z ostatních evropských zemích, tady je srovnání namístě.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru