Koronavirus XXIII
WHO (pardon covid) opet vystrkuje ruzky
https://www.novinky.cz/clanek/koronavirus-covid-opet-nabira-na-sile-varuje-who-40442374
Světová zdravotnická organizace (WHO) varovala, že počet infekcí covidem-19 se v srpnu ve srovnání s předchozím měsícem zvýšil o 38 procent. S nástupem nového školního roku rostou obavy, že by se mohla pandemie vrátit, uvedla agentura AP.
Verim, ze by se jim hodne libilo ridit celý svět - viz snahy v poslednim obdobi, aby rozhodnutí WHO byla nadrazena vladam a statum. Pharma byznys je v klidu, porad tupe nakupujeme ted uz nefunkcni vakciny a platime za ne desitky milionů.
Jen tak mimochodem, kdy ze to mela byt hotova finalni verze klinicke studie Pfizeru? Nebo porad fungujeme s vakcinami na vyjimku?
AstraZeneca pred súdom: Čo znamená priznanie vedľajších účinkov jej vakcín proti covidu?
Přečtení článku vyžaduje registraci a platbu na webu, to nemám, takže jsem se skoro nic nedozvěděl.
O potencionalnych vedlajsich ucinkoch sa vedelo od zaciatku, pretoze ich ma KAZDA vakcina.
Aj detske povinne maju tazke nasledky radovo v promolie, respektive jeho desatinnach, zvacsa a urovni desiatok na 100k.
Lenze kazdy sudny lekar ti povie, ze keby tie vakciny nepouzivame mame fatalny nasledky radovo v desiatkach percent, cize pozitivny efekt vysoko prevazuje negativny.
Cely humbuk okolo vakcin proti Covidu je o tom, ze privolavaci konca sveta rozpravali o masovych vedlajsich ucinnok a fatalnych nasledkoch pre podstatnu cast zaockovanych.
Nic z toho sa zatial neukazalo, neznizila sa plodnost, nezvysila sa umrtnost, ani dramaticky nestupli choroby srdca a pod.
AstraZeneca priznala, ze aj jej vakcina ma iste vedlajsie ucinky, co je prirodzene a nikto nikdy netvrdil, ze je to inak (ak ano klamal).
Opat sedliacka logika...ak by vakciny mali nejake fatalne, statisticky vyznamne vedlajsie ucinnky, preco to nevidime v tych prudkych narastoch umrti, chorob a pod?
Ved si zober len obycajnu vakcinu proti chripke, daj ju 100k ludom a 20 z nich ti na nu zomrie. Znamena to, ze sa ideme sudit s vyrobcom vakciny?
Otázkou, kterou jsi pominul je, zda ty vakcíny opravdu pomáhaly.
Třeba v aktuálních studiích se ukazuje, že čím víc boosterů jsi dostal, tím snadněji jsi se covidem následně nakazil.
Porovnáváš obyčejné vakcíny (které se před tím dlouho testovaly) s mRNA, která nikdy nebyla masově použitá a u které nikdo nemohl předpovědět, jak to dopadne.
V této době už měly být dávno ukončeny a zveřejněny (pokud se nepletu) klinické studie Pfizeru. Nikde jsem o tom nic nenašel.
A máme to podpořený skutečnou, reálnou a nezmanipulovanou studií? Nebo je to podložený vírou?
Doufejme. Některý účinky můžou být dlouhodobější a projevit se s větším časovým odstupem.
Dufam, ze sa nepytas na detske vakciny, o ktorych som pisal.
To tiez nemame podlozene studiou, ale mame to podlozene datami, ze na detske choroby pred zavedenim ockovania umieralo dost podstatne percento deti.
Biomatky este pred Covidom sposobili, ze sa k nam vracaju choroby, kore sme tu destarocia nemali, vid epidemia cierneho kasla v tomto roku.
Samozrejem studia akoby to bolo keby sa hromadne vakcinoval a keby nie neexistuje a nikdy existovat nebude.
Ale to, ze Covid ustupil a nemal uz neskor take fatalne nasledky ako na zaciatku je pravdepodobne kvoli ockovaniu. Ak si niekto mysli, ze nie mozem vytiahnut tiez pseudoargument nech to dokaze realnou a nezmanipulovanou studiou. Nedokaze lebo taka neexistuje.
Ale vieme dokazat (ne)skodlivost vakcin proti Covidu datami z umrtia, datami z navysenia poctu respiracnych ochoreni a pod. Nic sa markantne nezvysilo a keby sme nasli aj nejake navysenie nevieme dokazat, ze ho sposobila vakcina. Kludne ho mohol sposobit Covid.
Zober si mna, 2x ockovany a min 3x potvrdeny prekonany Covid (ja si myslim, ze som ho mal este 5x potom). Teraz keby nahodou zacnem mat nejake repsiracne problemy, ci problemy so srdcom co je na vine podla teba?
Vakcina, ci prekonana choroba? Dokaza to nemas ako, a preto mi cela debata o skodlivosti vakcin pride az prilis hypoteticka, pretoze vedlajsie ucinky sa urcite prejavili +- na rovnakej vzorke ako sa prejavuju vedlajsie ucinky beznych vakcin, trebars proti detskej obrne. Ziadne radove narasty v statistikach zaznamenane neboli.
Ak sa chce dnes niekto sudit s Astrou, alebo vladou, ktora ho "donutila" dat sa ockovat pride mi to rovnake ako ked sa bude chciet sudit s vyrobcom, ci statom rodic, ktoreho dieta po podani beznej vakciny zacne mat zdravotne problemy. A ze boli uz aj take pripady.
Samozrejme verim, ze napr v USA niektri jedinci mozu dotiahnut sudne spory do vitazneo konca a bude sa tu tym strasit, ale tam mozes vyhrat sud, aj ked das susit macku do mikrovlnky, takze v USA je vsetko mozne.
S tou kočkou v mikrovlnce je to prý urban legend :)
https://www.pravniprostor.cz/clanky/mezinarodni-a-evropske-pravo/ne-smyslne-americke-zaloby
Popravde to s mačkou v mikrovlnke by som sa už ani nedivil že by nejakého homo-sapiens sapiens napadlo, a ani by som sa nedivil keby na súde uspel. Tento druh už mal aj retardovanejšie nápady. Prípadov, kedy bolo uznané odškodné za absurdnú vec bolo už veľa. Trebárs už bol žalovaný aj samotný pán Boh (a prípad uzavretý pretože nebolo možné doručiť predvolanie na súd).
Nedobré se děje po zloviru: Lukáš Kovanda: Odborníky znepokojují dojezdy pandemie covidu
V článku je jedno z vysvětlení: sociální distanc, nedostatek kontaktu mezi lidmi => oslabená imunita. Dá se tomu věřit? Tj. ve smyslu, že jde o podstatnou věc?
Pavle navrhujem povysist debaty na vyssiu uroven.
Nasiel si si clanok s pomerne zaujimavym nadpisom. OK.
Ale dalej je to uz cele zle.
Autor uvadza nejaku studiu, neuvedie na nu odkaz, odkazuje sa na odbornikov, ale uz nepise akych konkretne a vobec neuvadza cisla, len nejaky nic nehovoriaci graf, ktori samozrejme vyzera bombovo, takze vo finale mas pocit, ze je to zle.
Co je to neobvykla uroven nadmernej umrtnosti? Ceska sa da sledovat, ved sme ju tu sledovali pocas Covidu a ja tam nic take napriklad nevidim.
Co ta studia? Preco na nu nedal odkaz?
Ma vobec zmysel riesit takyto clanok, ktory je na urovni (mozno aj pod) nasich plkov tu na debatach?
Uz len v tejto casti je chalan podla mna pomyleny.
A co tak sa zamysliet, ci sa tieto choroby nevracaju preto, ze ludia zacali hromadnejsie odmietat ockovanie, aj proti TBC, ci Ciernemu kaslu, co pred Covidom nerobili?
Edit:
Tak som si nasiel tie bomba cisla za teba. Ako sa dalo cakat Kovanda chcel mat len pekny titulok.
DE narast 2022 vs 2021 narast 3.4%. 2023 naopak pokles o 4%.
CA narast 7.3%, v 2023 pokles o 1.3%.
V Singapure jak v 2022, tak v 2023 pokles (5%).
Průvodce vědeckým žargonem

je již dlouho známo = nezjistil jsem si původní pramen
projevuje se tu určitý trend = tyto údaje jsou v podstatě bezcenné
ačkoliv nebylo možné přinést na tyto otázky jednoznačnou odpověď = pokus se nezdařil, ale i tak doufám, že jej budu moci publikovat
k podrobnému studiu byly vybrány tři vzorky = ostatní výsledky nedávaly smysl
typické výsledky jsou zobrazeny = tenhle graf se mi obzvláště vyvedl
tyto výsledky budou obsahem příští studie = jednou se snad do ní pustím, jestli mě k tomu někdo dokope/poskytne finanční prostředky
z vlastní zkušenosti = jednou
v několika případech = dvakrát
v řadě případů = třikrát
panuje názor = já si myslím
panuje všeobecný názor = pár kolegů si to myslí taky
platný v řádu daných veličin = neplatný
podle statistického průzkumu = říká se
statisticky vyjádřený odhad významu těchto zjištění = pustý odhad
pečlivá analýza dosažitelných údajů = tři stránky poznámek se mi rozpily, když jsem na ně zvrhnul pivo
je jasné, že bude třeba vykonat ještě mnoho další práce, než budeme schopni porozumět tomuto jevu v jeho úplnosti = já tomu nerozumím
po následné práci mých kolegů = ani oni tomu nerozumějí
děkuji Petrovi X za asistenci při pokusu a Haně Y za přínosné konzultace = Petr X udělal práci a Hana Y mi vysvětlila, o co jde
nesmírně významná oblast výzkumné práce = naprosto zbytečný úkol, který mi zadala komise
doufám že tato studie podnítí další výzkum v dané oblasti = já s tím končím
Je fakt, že bez odkazu na studii nebo bez její přesné citace je to nedůvěryhodný. Já právě koukal na to, k čemu všemu se Kovanda vyjadřuje. Z médií to vypadá, že je v téhle republice odborníkem fakt na všechno.
Souhlas, díval jsem se na týdenní počty úmrtí v ČR a jsme v absolutním normálu, bez výkyvů, bez zvýšených hodnot.
Díky za tvoje čísla, aspoň v těch zemích cos uvedl se drama nekoná.
Já ho znám jako šéfekonoma Trinity Bank, myslel jsem si, že je to jen shoda jmen…
„Obchod se strachem“ - Úvod: https://infakta.cz/videa/obchod-se-strachem-uvod.html
Investigativní novinářka popisuje souvislosti a zákulisí "boje s covidem".
Zlovirus se vrací: Nová varianta covidu děsí turisty. V Řecku už se nosí roušky a dělají testy
Jakpak to bude pokračovat...?
A proc nas zdravotnicky Valek durazne presvedcuje,, ze bychom se meli ockovat proti chripce a covidu?
Asi zase mamena skladu spousty nakoupenych starych vakcin, ktere je treba udat.
Příprava na podzim. Ministerstvo objednalo 700 tisíc dávek vakcín proti covidu
Je to rozumný? Bude vůbec o vakcínu zájem? Nebo se to zase vyhodí?
Kdyz uz neni endiaron, muzes si pri sracce jebnout vakcinu proti covidu.![]:)](https://static.poradna.net/images/smiley/evilsmile.gif)
Boris Johnson chtěl poslat armádu do Nizozemska. Kvůli vakcínám na covid
Ty jo, málem byla válka o šmakuládu!
Nakažených covidem přibývá. Odborníci doporučují další dávku
Podle vkusu každého soudruha
Tady máš také jednoho odborníka
__klik__
Tezko ted muzes tvrdit, kdo byl a je dezinformator vzhledem k informacim, ktere posrupne o vakcinach vyplouvaji na povrch.
To, ze te vakcina z 95% ochrani proti covidu? Co to, ze vakcina zabrani prenosu covidu?
Takze vlastne vsichni ti mainstreamovi odbornici vcetne celeho majnstrymu jsou dezinformatori.
Tech ohlasu uz moc neni, ale tohle sem patri
https://blog.tomanek.com/2024/12/zdrcujici-covid-zprava-kongresu-usa/
Odkaz na stazeni dokumentu v clanku
Česko vyhodilo 17 milionů vakcín proti covidu-19 za 7,5 miliardy. Vypršelo jim datum použitelnosti
Škoda peněz ze státního rozpočtu, ze zdravotnictví.
Po bitvě každý generál.
A ano, škoda to je.