Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Evropská unie rozhodla. Od roku 2035 nekoupíme žádné auto se spalovacím motorem

Evropská unie rozhodla. Od roku 2035 nekoupíme žádné auto se spalovacím motorem

Tak už jim je*lo úplně. Jako by nestačila zkušenost s "poručíme větru, dešti". Ne, fakt si lidstvo musí projít sebezkázou, jinak asi rozum nedostane.

Přechod komplet na elektroauta má tolik potíží, technických, finančních, sociálních, společenských..., že jeden neví, kde začít.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Článek o tom, jak se projeví nedostatečná infrastruktura v situaci, kdy roste počet elektromobilů. N…
Pavel 28.02.2024 12:17
Pavel
Další variace na stejné téma: V nizozemském Utrechtu už začínají vypínat dobíjecí stanice elektromob… nový
Pavel 28.04.2024 18:27
Pavel
...Přechod komplet na elektroauta má tolik potíží, technických, finančních, sociálních, společenskýc…
Yarda 01.04.2024 06:41
Yarda
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-vetsinu-domu-v-cesku-ceka-renovace-unie-urcila-… nový
Yarda 02.04.2024 08:50
Yarda
https://www.novinky.cz/diskuze/zahranicni-odejdete-z-eu-nepotrebujeme-putinovy-trojske-kone-nemecky-… nový
Yarda 09.04.2024 15:28
Yarda
Jistě, že to možné je. Stav se v Praze na ambasádě a poptej se po možnostech získání občanství. Pak… nový
L-Core 09.04.2024 17:45
L-Core
Pak už ho čeká jen ruský blahobyt a výsady. :-D nový
Araneus84 11.04.2024 21:48
Araneus84
Zbavíš se píčovin z Brusele, půjdeš jinam a narazíš na jiný kokotiny. Všude je prdel o dvou půlkách,… nový
Prasak 09.04.2024 17:55
Prasak
Doporučuji Kubu nebo Severní Koreu tam o EU určitě nic neuslyšíš.:-) nový
nerady 09.04.2024 21:16
nerady
Mimo EU je trebárs aj Švajčiarsko, Nórsko, USA, Japonsko, Nový Zéland.... a celá rada vyspelých kraj… nový
Hastrman 11.04.2024 23:27
Hastrman
On chtěl nějakou zemi kde se nechovají jako v EU. Samozřejmě, že jsem mohl nabídnout např. Indii , č… nový
nerady 11.04.2024 23:44
nerady
A pokracujeme, tentokrat u sousedu https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-prilis-mnoho-elektroaut… nový
Jan Fiala 16.04.2024 14:25
Jan Fiala
https://www.autozive.cz/nemecke-mesto-bez-proudu-kvuli-elektromobilum/? První německé město je bez… nový
Jan Fiala 29.04.2024 17:35
Jan Fiala
Co mi to jen připomíná? Dnešní zelení, stejně jako před léty komunisti zoufale řeší problémy, který… nový
Pavel 29.04.2024 19:24
Pavel
Moje babička žila od roku 1893 až do roku 1976 bez elektřiny a taky to vydržela.:-) Ono jde jen o zv… nový
nerady 29.04.2024 22:34
nerady
Takto yo driv fungovalo, vcetne toho, ze sis spoustu potravy zajistil sam. Zkus di to predstavit v d… nový
Jan Fiala 30.04.2024 04:12
Jan Fiala
Ono to jde i ve městech, koukni na fotky z Jugoslávie v obléhaném Bělehradě či někde na Ukrajině. Do… nový
nerady 30.04.2024 08:10
nerady
Hlavně, abys měl tu vodu odkud nosit. Pokud máš štěstí, můžeš si chytat vodu na balkoně, pokud nemáš… nový
Jan Fiala 30.04.2024 08:41
Jan Fiala
Za posledních cca 15 let jsem stavěl jeden sporák z šamotových cihel, jedny skládací kamna ze šamoto… nový
nerady 30.04.2024 09:50
nerady
Ježíšmarjá ty bys chtěl po zelených aby pracovali rukama? Vždyť by umřeli hlady!!! :-D:beer: nový
Yarda 30.04.2024 08:32
Yarda
To zní jako dobrý nápad ]:) poslední
gilhad 30.04.2024 11:46
gilhad

Článek o tom, jak se projeví nedostatečná infrastruktura v situaci, kdy roste počet elektromobilů. Netýká se to jednoho města, ale oblasti. Nejde o zemi třetího světa, ale o Nizozemí.

Nizozemská elektrická síť už kolabuje, operátor nařídí vypnutí dobíjecích stanic elektromobilů pro miliony lidí od 16 do 21 hod.

Nizozemský operátor sítě Stedin, státní firma obsluhující Randstad, největší metropolitní oblast v zemi zahrnující i Amstredam, Rotterdam, Haag a právě Utrecht, totiž vzal ručník a hodil ho do ringu s tím, že není schopen dále garantovat soustavné dodávky elektrické energie ve špičkách, pakliže nedojde k úplné eliminaci části spotřeby v problematických časech. A uhádli jste, první na ráně jsou elektrická auta, kterých neustále přibývá a síť zatěžují masivními odběry v těch nejnevhodnějších momentech.

Další info je v článku. Kupředu levá, zpátky ni krok!

Další variace na stejné téma: V nizozemském Utrechtu už začínají vypínat dobíjecí stanice elektromobilů. Elektřina není, situace se nezlepší roky

A není to zdaleka jediné překvapení, které politici lidem připravili. Po letech jejich tlačení do tepelných čerpadel je najednou od téhož odrazují, po letech zamezování zřizování přívodů plynu k nemovitostem mají být spásou hybridní kotle a plynové turbíny.

Operátoři dále vyzývají k tomu, aby lidé pokud možno co nejméně používali tepelná čerpadla k vytápění domů či ohřevu vody, ačkoli byli přesně tímto směrem roky tlačeni. Nově jsou prý lepší hybridní kotle pracující s plynem a elektřinou. Proč ne, chce se říci, pozadí znovu ukazuje, jak ohromně nekoncepční přístup odpovědných osob je. Kolega z mé nizozemské práce si před pár léty stavěl nový dům, chtěl v něm mít jako zálohu plynový kotel a nebylo mu s odvoláním na stavební zákon povoleno přivést si k domu novou plynovou přípojku. Takže když se sám chtěl chovat rozumně, bylo mu v tom zamezeno. A dnes mu operátoři poradí, aby používal kotel, který mu před pár lety bylo fakticky znemožněno používat?

Ta urputnost politiků napříč Evropou v prosazování nesmyslů mi připomíná úsilí (bývalé) politické strany Věci veřejné s přístupem: "My tu korupci vymýtíme, i kdybysme měli všechny podplatit!"

...Přechod komplet na elektroauta má tolik potíží, technických, finančních, sociálních, společenských..., že jeden neví, kde začít.

IMHO tohle je asi lidem jejichž IQ je vyšší než dnešní datum jasné. Ale to nevadí, hlavně že je za co a proti něčemu jinému "bojovat". Za tučné peníze pro "bojovníky". Z našich daní.
3-[:x:
Navrhuji začít od podlahy. CZexitem.
C. & K. Slavná Evropská Ůnyje je v současnosti totiž úplně jinde než ta co jsme do ní s velkým nadšením vlezli (já už jsem byl tehdy proti).
:beer:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-vetsinu-domu-v-cesku-ceka-renovace-unie-urcila-do-kdy-je-chce-bez-emisi-248544

...Statisíce obytných domů potřebují zateplit. Aby se tak do roku 2050 stalo, rychlost renovací se musí ztrojnásobit. Jinak Česko nesplní požadavky na energetickou náročnost budov, které stanovuje Evropská unie...

Evropská Unie иди нахуй! V té době už budu čuchat k fialkám zdola.

Upravený vtip "O Zlatou mříž":

Budujeme Green Deal.
Svou prací.
Pro své potomky.
Ti haranti si nic lepšího nezaslouží.

3-[

Z diskuse pod tím článkem:

...Až půjde tzv. z tlustého do tenkého, tak volby vyhraje ta strana, co bude mít v programu na předním místě referendum o vystoupení z EU, pokud se tedy do té doby EU sama nerozpadne a nebo jí neopustí většina států a zůstane v podobě jejího původního složení v době vzniku...

On chtěl nějakou zemi kde se nechovají jako v EU. Samozřejmě, že jsem mohl nabídnout např. Indii , či jakoukoliv zemi v Africe, ale já to dal jako nadsázku, s tím že v těchto zemích o EU ani neuslyší. V těch co jsi jmenoval také prosazují například elektromobilitu jako v EU.

A pokracujeme, tentokrat u sousedu

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-prilis-mnoho-elektroaut-a-tepelnych-cerpadel-v-nemeckem-oranienburgu-kolabuje-elektricka-sit-40467966

Příliš mnoho elektroaut a tepelných čerpadel. V německém Oranienburgu kolabuje elektrická síť

Přibývání tepelných čerpadel a zvýšení počtu elektrických aut dovedly německé rychle rostoucí město Oranienburg ke kolapsu elektrické sítě, píše web týdeníku Focus. Odborníci varují, že je to začátek dominového efektu, a totéž hrozí nejen Německu, ale i mnohým dalším evropským městům.

To jen zelene mozky to stale nevidi a budou tlacit tepelna cerpadla a elektroauta. Dokud bude vznikat elektrina v zasuvce, tak se nic nezmeni.

https://www.autozive.cz/nemecke-mesto-bez-proudu-kvuli-elektromobilum/?

První německé město je bez proudu kvůli elektromobilům.

Město Oranienburg severně od Berlína s téměř 50 000 obyvateli tak již informovalo Spolkovou síťovou agenturu, která je podřízena ministerstvu hospodářství Roberta Habecka, že v jeho vysokonapěťové elektrické síti již není dostatek energie pro zásobování dalších domácností nebo dokonce firem. Stalo se tak prvním městem v Německu, které vyhlásilo stav nouze.
Důsledkem čehož se nové registrace nebo nová zvýšení výkonu domovních přípojek již neschvalují. Nebudou žádná nová tepelná čerpadla ani žádné další nabíječky elektromobilů. A co je zřejmě nejhorší: dokonce ani nové obchodní a průmyslové oblasti nelze připojit k síti a zásobovat elektřinou.

Moje babička žila od roku 1893 až do roku 1976 bez elektřiny a taky to vydržela.:-)
Ono jde jen o zvyk. Žiješ od slunka do slunka. V zimě jdeš spát strašně brzo, jelikož topíš v kamnech tak když nemáš uhlí několikrát za noc vstaneš a jdeš přiložit (nemluvím o dnešních kamnech ale o sporáku v kuchyni na kterém se vařilo a byla tam otevřená trouba, aby to ten kamenný dům alespoň trochu vytopil). Petrolejku zapaluješ jen když je to opravdu potřeba. Jediná vymoženost byla poslech tranzistorového rádia od poloviny 60 let. V ostatních místnostech kde se trvale netopí, když venku mrzne máš ráno na lavoru ledovou krustu. Kdo nezažil tak nepochopí. Jistě jde zeleným o tuto romantiku. Ráno nakrmit dobytek, podojit, zpracovat mléko, vykydat stáj, zapřáhnout koně, naložit na vůz ručně hnůj, jet na pole a tam ho ručně rozházet, vrátit se k obědu a sníst brambory na loupačku, no a odpoledne v tom můžeš pokračovat. Když se vrátíš vyčistíš vůz od hnoje, vyhřebelcuješ koně, dáš jim do žlabu, podojíš krávy a tak to jde den za dnem i o sobotách a nedělích. No prostě romantika jak vyšitá a kdo by to ze zelených nechtěl.:-D

Ono to jde i ve městech, koukni na fotky z Jugoslávie v obléhaném Bělehradě či někde na Ukrajině. Do paneláku dáš dovnitř kamna, vysklíš jedno okno, protáhneš plechovou záplatou kouřovod a topíš. Horší je to s vodou, kterou musíš nosit kdo ví do jakého patra, jelikož výtahy nejezdí. :-)

Hlavně, abys měl tu vodu odkud nosit. Pokud máš štěstí, můžeš si chytat vodu na balkoně, pokud nemáš, tak prostěradlo z okna a ždímat.
Srovnáváš nesrovnatelné. Když vezmeš obléhaný Bělehrad, tak se tam většinou topilo tuhými palivy. Dnes plyn, elektřina nebo rovnou teplovody (parovody). Těžko asi najdeš kamna po bazarech a sběrných dvorech pro většinu města.

Za posledních cca 15 let jsem stavěl jeden sporák z šamotových cihel, jedny skládací kamna ze šamotových cihel a jeden bubínek z ocelové roury o průměru 35 cm. Mezi tím jsem koupil mini litinová kamna "Karlík" vyráběná v Polsku, která jsem si musel dodělat doma (klasické socialistické DoDo, vybrušoval jsem tam flexou drážky aby to sedělo a předělával zavírání dvířek). S pomocí svářečky, vrtačky, flexi a příslušného materiálu si kamna bez problému postavím. V Bělehradě také stavěli minomety z trubek od veřejného osvětlení.:-)
Ještě jedna poznámka. Když nepůjde ta elektřina, tak mám doma dostatek plátků do pilky na železo, dostatek majzlíků a kladiv, ruční prsní vrtačku, akorát tu svářečku na kliku nemám.:-D

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru