Afera Filia Turka
Tohoto pana som kedysi davno pravidelne sledoval lebo ma zaujal svojim kultivovanym prejavom a rozhladom. Nicmenej som uz pred rokmi prestal sledovat, pretoze som zistil, ze rozprava sice pekne, ale keca...co keca, doslova klame a to aj vo veciach, v korych by mal byt doma. Je vidiet, ze je to nohsled Vaclva Klausa st.
Kto nevie tak teraz Denik N vytiahol nanho jeho aj 15 rokov stare prispevky zo socialnych sieti, po nete behaju aj videa, kde si pochvaluje pernicek, dviha pravicu a pod.
Co ma na tejto afere zaujalo je jeho detska obrana, napriklad...bol som mlady a nafackoval by som si(to je ta najserioznejsia), cez chodim do krcmy, kde sa ozerem a poziciavam mobil neznamym ludom(to ako fakt???), potom to je kampan(to uz opakuje po Babisovi), nie vsetko je pravda(fakt a co je a co nie je?)...ostatne si uz ani nepamatam, ale viem, ze mi to dost dvihalo obocie.
Vyborne su prispevky jeho podporovatelov, ktori za tym vidia kampan lebo on by mohol zatocit s byvalou vladou(what???), a dokonca argumentuju, ze sa to vytiahlo az po volbach...co je divne lebo keby mam takyto material na neho vytiahnem ho logicky pred volbami a nie az po volbach, kde Turek dost uspel.
Krasna je obhajoba aj jeho stranickeho sefa Macinku, ze jeho nevymenovanim za ministra sa popiera vola ludu lebo Filip Turek mal najvyssi pomer kruzkov v pocte hlasov, ktore strana dostala...naco vyborne zareagoval Ludek Stanek, ze si zalozi stranu, hlas mu da zakruzkuje ho jeho mama a bude mat 100% zhodu medzi kruzkami a volebnymi hlasmi.
Som dost zvedavy ako zareaguje Adrejko Babisovie.
Tady jedna konspirace pro Flega:
Stit demokracie Ludwiga:
https://medium.seznam.cz/clanek/zdenek-toman-stit-demokracie-aneb-politicke-podnikani-experta-na-ai-174750
A kompro na politiky, ktere armada sbira uz delsi dobu (prý cvičení)
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-sledovanim-politiky-se-armada-dostala-na-hranu-rikaji-experti-40532739
K tomu jedna aktivistka s DenikN, která slouží jako užitečný idiot a (hlásná) trouba pro podobné věci.
Jak se to najednou hodí, když potřebuješ zachovat penězovody a granty a zbavit se lidí, kteří by mohli dělat problémy.
Tím neobhajuju Turka, jen uvádím možné zdroje, jak se mohla media dostat i ke smazaným příspěvkům.
Ludwiga nepoznam, 45k bez DPH za 2h prednasku je...je viac ako dost, ale tu ma maslo na hlave hygiena a nie on, ked si to objednala. Za mna vyhodene peniaze, ja so na par skoleniach bol, boli super, ale skolit sa musi cely den a urcite v skupine 4-8 osob, pretoze jeden skolitel viac ludi nezvladne. Navyse prednaska je o nicom, nie je tam moznost na diskusie, vymenu nazorov, prakticke ukazky a pod.
K jeho AI a Stitu demokracie sa vyjadrit neviem, netusim o co ide a tazko budem vediet posudit tie pripadne vystupy.
K armade...armada si cvicili svojich expertov v inforcnom boji, takze chapem, ze niekde cvicit museli, ale zbierat kompro na politikov je pomerne siroky pojem, takze ak ich ideme obvivnit bolo by dobre vediet, co robila (sledovala, odpocuvala, archovavala...?) a v akom rozsahu.
Pokial napriklad sledovala politikov v rozsahu celeho politickeho spektra za mna by to bolo ok.
Pokial len sledovala ich socialne siete a archivovala ich za mna ok.
Pokial sledovala prorusky orientovanych, pripadne s konexiami na vychode za mna ok...Rusko sa verejne vyhrazalo viackarat znicenim CR, CR je na zozname nepriatelskych statov RF, takze je namieste sledovat ich operacie na uzemi CR.
Podla neoficialnych statistik od isteho pana z oblasti sudnictva Meta za poslednych 5 rokov(tusim) vyhovala 63 zo 70 ziadost ceskej strany o vydanie obsahu profilov uzivatelv, ci uz sa to tykalo zmazanych, alebo sukromnyh sprav. Vela ludi si mysli, ze kedze ide o zahranicnuspolocnost mimo jurisdikcie CR, ze su v pohode, ale Meta byva velmi napomocna ak ide o oficialne ziadosti uradov.
Toto je problem dnesnej spolocnosti...mame nejake dokazy/indice, ze sa nieco stalo...ale my neriesime, ci sa to stalo a ak sa to stalo preco sa stalo...my riesime preco to vyplavalo na povrch teraz, my riesime ako to vyplavalo na povrch...proste uplne nepodtstatne veci, ktore mozeme riesit ak by sa ukazalo, ze to vsetko bolo trebars vymyslene.
Priklad...obvinim ta, ze si plateny prorusky trol. A ty namiesto toho, aby sme sa bavili a dokazovali si navzajom, ze, ci si alebo nie zacnes riesit odkial to viem a preco som to vytiahol prave teraz a nie pred pol rokom.
P.S. Cela ta teoria, ze na Turka je robena kampan ma u mna vaznu trhlinu...ak by som mal na neho nieco a chcel robit kampan vytiahnem taketo nieco pred volbami a nie az po nich...to nacasovanie nie je zdaleka idealne.
Naopak. Hrozi(lo), že by Turka navrhli do čela zamini. Po Lipavském je sice úplně jedno, kdo tam bude - I uklízečka by zvládla to samé - poslouchat notičky a jezdit na výlety, ale zdejším obráncům demokracie Turek nevyhovuje. Tak se vytáhne kompro.
JaFi...minister zahranicnych veci v novej Babisovej vlade bude marionate...nie kvoli jeho povahe, ale AB jasne povedal...zahranicnu politiku CR robi premier.
Chpaes to?
Keby aj zvolili FT tak mu tam AB nasadi zastupcov, tajomnikov...vsetko svojich ludi a FT bude robit presne to, co povie AB.
Minister zahranicnych veci vo vlade AB je reprezentativna funkcia...nic viac.
A nebo právě je. Někomu se mohly hodit hlasy, které Turek přitáhl Motoristům, ale už se jim nemusel hodit Turek samotný.
Já četl na iDnes v jedné diskuzi zajímavý názor, proč to vytáhli až po volbách. Andrejovi se hodilo, aby se tam Motoristi dostali a on s nimi může sestavit vládu, ale teď je kompro vytaženo a Andy může Motoristy "držet za kule" a nebudou mu do toho příliš žvanit.
Za koule se drží navzájem.
Už jenom kvůli řevu ano-fans - kterým náhle nevadí šesti-či-kolika-kolka - mě tahle představa baví.
Motoristé by taky mohli dát vale A.B. a spojit se s bývalou pětikoalicí
Vsimas si demonstraci? Ted protestovali proti tomu, ze Macinka je nekompetentni na post ministra kultury.
Zvlastni, ze po minulych volbach nikdo neprotestoval kvuli polovine fialove vlady, kdy ministry delali lide, kteri se svym rezortem nemeli nic spolecneho. Nadherny dvoji metr tzv. demokratu, za ktere se celou dobu prohlasovali.
Nevšímám.
Demonstrace ale vznikají zdola, ne? Když po minulých volbách byli někteří (cca polovina) tak nespokojeni s nějakými ministry, měli si je zorganizovat. Umí to, viz Vrábel a spol.
OT perlička: https://brnenska.drbna.cz/zpravy/politika/34636-macinka-broji-proti-chko-soutok-milionovy-sponzor-motoristu-ma-v-oblasti-pozemky.html
Ted jsi.me pobavil. Politicke neziskovky, Milion chvilek, to vsechno vznika zdola nebo je bohate placeno, aby se ke korytum dostalu ti spravni "demokrate"?
A odkud tedy se sebrali ti lidi na Václaváku, protestující jedno proti čemu? Kde na to vzali peníze? Když vyřvává Vrábel, vidlák, flákanec apod., je to OK, když jejich odpůrci, je to zlo?
BTW, díval jsem se, odkud ten Milion chvilek bere peníze. Koukni se taky, nic divného (ani z pohledu jeho odpůrce) tam nenacházím. Ale oni určitě lžou, pravdu může mít, kdo je proti pětikolce
Chápu, že ale někomu třeba vadí, že někdo dá své peníze na věc, která se jemu osobně vůbec nelíbí.
Ty jsi tvrdil, ze demonstrace vznikaji zdola a najednou tu argumentujes organizatory?
O USAID jsi zrejme neslysel, nebo nechces slyset. O placeni spravnych politickych neziskovek a spravnych masmedii ze strany EU asi taly slyset nechces.
Proc za vlady petikolky nebylo o Milionu chvilek slyset? Proc neprotestovali, kdyz se zametaly pod koberec afery petikolky? Protoze do ruky, ktera te zivi se nekouse.
Me protesty nevadi. Ale vzpomen si, poradala byvala opozice protesty proti obsazovani postu nekompetentnimi lidmi? Dnes se Pekari rozciluje nad zadosti Okamury o vedeni snemovny. Vzpomen si na tu arogantni blbku, co predvadela na zacatku, kdyz dostala to stejne lukrativni korytko.
Copak se demonstrace zdola neorganizují? Někdo přece musí ty lidi vybudit, svolat, určit místo a čas. A pořád to může být zdola (tedy ne odněkud z vlády). Osobně je mi to naprosto jedno, na poslední demonstraci jsem byl 26. a 27.11.1989 v Praze, na nějakou další se nechystám a příspěvky komukoliv na žádnou neposílám.
O USAID jsem neslyšel, ani o placení neziskovek z EU. A opravdu - ani mě to nezajímá
Starám se o jiné věci, které jsou pro mě důležitější či zábavnější. Zda bude ve vedení schůzí lepší nebo horší Okamura než MPA, netipuji. Myslím si, že Okamura tuhle "správní úředničinu" (řízení sněmovny v souladu s jednacím řádem) je schopen zvládat okamžitě, bude-li tedy zvolen. Je v parlamentu dost dlouho, jednací řád musí mít v malíčku. Myslím, že za takových 10 dní samostudia bychom to zvládli oba taky (to řízení schůze) 
JaFi myslis tych par desiatok ludi?
Lebo je rozdiel, ci niekto zorganizuje demonstraciu, kde pride 10k, 100k ludi a niekto zvola kamosov a ich znamych a idu proti niecomu protestovat.
Toto bola ta druha varianta nemyslis?
Opakuju dotaz:
Co se tyka organizace protestu Milionu chvilek proti Babisovi s tou velkou ucasti, to bylo za doby, kdy jeste proudily tomu spolku prachy, kdy bylo na rozdavani profesionalne vytisknutych transparentu, balonku apod. Nyni to konci fixou popsanymi transparentu na kartonech za ucasti par desitek lidi, jak pises. Jednak lidi prozreli, kdyz zazili fialovy hnus a druhak jsou penezovody zastavene a nejsou prachy na svazeni lidi z cele republiky.
JaFi neviem ako u vas, ale u nas proti RF nikto nikoho nezvazal. Na demonstracie sme chodili sami a v niekolkych mestach sa zhromazdilo po 10-30k ludi, v BA ich raz bolo skoro ku 100k.
A naozaj tam ziadne autobusy nechodili...proste z casu na cas nejaky politik naserie ludi tak, ze su ochotni vyjst zo svojej komfortnej zony a ist do ulic.
Pre mna osobne to napriklad bola premiera.
Hosi ja pozerem, ze mam asi najlepsi prehlad o tom, co sa deje vo vasej politike lebo sa nestiham divit nad vasimi teoriami...a to nemyslim len JaFiho tentoraz.
Cela teoria, ze kompro na FT vytiahol AB ma jednu vaznu trhlinu.
AB hrozi trestne stihanie ak ho vydaju, a preto bytostne potrebuje hlasy SPD aj Motoristov. S ich hlasmi ma istotu, ze ho nevydaju a on nepojde pripadne sediet.
Takze cela afera okolo FT AB evidentne nevyhovuje, kedze je v patovej situacii, ked nechce FT na poste ministra zahranicnych veci, ale zaroven Macinka odmieta nominaciu ineho cloveka.
S SPD pozametal, ked s nimi dohodl nominacie odbornikov...samozrejme, ktori su mu nakloneni, takze tam to zahral majstrovsky. Je to staty lisak ten nas Andrzej.
Ale Motoriste sa nechcu FT vzdat, pretoze im ide o celu stranu v tomto pripade a zatial to vyzera, ze AB bude musiet ustupit, pretoze keby nie hrozi mu, ze ho poslanecka snemovna vyda na trestne stihanie.
A on podla mna ustupi lebo ako som pisal vyssiel...AB uz viackrat vyhlasiel, ze zahranicnu politiku CR robi premier. Tym je vsetko povedane a urcena aj uloha ministra...chodit kade-tade, ale robit bude to, co povie AB.
A ty pis neco o konspiracich... S tim, ze s komprem na Turka prisel Babis jsi prisel ty, ne?
Ja urcite nie, pisali o tom prave vase media, vasi politicki komentatori to uvadzali ako najpravdepodobnejsi zdroj informacii, pretoze o AB sa hovori, ze si robi zlozky na kazdeho.
Ja nerad fantazirujem, keby to slo pred volbami pripustam, ze za tym niekto je, teraz kludne pripustam aj to, ze ide o zhodu okolnosti a nikto konkretny za tym nestoji.
Ale keby chces vazne konspirovat pozri sa na Zdislavu Pokornu...to dievca ma tusim 28 a ma za sebou uz tolko odhalenych kauz....je mi viac ako podozrive, ze s takymito bombastickymi informaciami pride vzdy prva ona...btw bacha prisla prva aj s bitcoin kauzou a inymi, cize urcite nekope za Fialu a spol.
Akoze ona je na hlavu, pretoze zije evidentne len pracou, ale ma za sebou uz tolko novinarskych uspechov v tak mladom veku....
Btw zrovna teraz ide o po uhlobaronoch, takze mozeme ocakavat dalsie velke odhalenie z Denika N.
Aha, takze nase nezavisla masmedia a jeste nezavislejsi politicti komentatori. Pak je to jasne.
A já jsem zase vcelku přesvědčený, že Turek ministr nebude. Že by si Motoristé obětovali svá místa ve vládě kvůli jedné osobě, to považuji za politické sci-fi.
No...oni vedia, ze cela ich strana stoji a pada na jeho osobe...keby neni Turka v parlamente nie su a to si Macinka uvedomuje.
On ho nehaji z kamaratstva, co z vdacnosti, on ho haji, pretoze to povazuje za spravne pre seba a stranu.
No však on z politiky nevypadne a nějaká funkce se pro něj určitě najde. Jen to nebude ministr.
Zabudas na ego...FT je typicky egomaniak, druhak ta stranka a Macinka by to brali ako porazku, takze preto na tom trvaju. Keby mali rozum tak ustupia a vyjednaju si za tento zbytocny post nieco ine...kde sa da kradnut ovela lepsie;o).
A nezabudaj su to amateri oproti AB...na AB mali jednu jedinu paku....vydanie/nevydanie na trestene stihanie a ti blbci (SPD+Motoriste) si tento jediny naboj vystrelili uz davno pred vyjednavanim, ked prehlasili, ze AB na trestne stihanie nevydaju.
Takze teraz s nimi zameta a oni sa divia, ze preco.
Ab si s nimi teraz profesionalne vytiera prdel.