Hosi ja pozerem, ze mam asi najlepsi prehlad o tom, co sa deje vo vasej politike lebo sa nestiham divit nad vasimi teoriami...a to nemyslim len JaFiho tentoraz.
Cela teoria, ze kompro na FT vytiahol AB ma jednu vaznu trhlinu.
AB hrozi trestne stihanie ak ho vydaju, a preto bytostne potrebuje hlasy SPD aj Motoristov. S ich hlasmi ma istotu, ze ho nevydaju a on nepojde pripadne sediet.
Takze cela afera okolo FT AB evidentne nevyhovuje, kedze je v patovej situacii, ked nechce FT na poste ministra zahranicnych veci, ale zaroven Macinka odmieta nominaciu ineho cloveka.
S SPD pozametal, ked s nimi dohodl nominacie odbornikov...samozrejme, ktori su mu nakloneni, takze tam to zahral majstrovsky. Je to staty lisak ten nas Andrzej.
Ale Motoriste sa nechcu FT vzdat, pretoze im ide o celu stranu v tomto pripade a zatial to vyzera, ze AB bude musiet ustupit, pretoze keby nie hrozi mu, ze ho poslanecka snemovna vyda na trestne stihanie.
A on podla mna ustupi lebo ako som pisal vyssiel...AB uz viackrat vyhlasiel, ze zahranicnu politiku CR robi premier. Tym je vsetko povedane a urcena aj uloha ministra...chodit kade-tade, ale robit bude to, co povie AB.