Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Opravdu je to demokracie?

Nemecko:

„K pravicově extremistickým sítím bychom měli přistupovat stejně jako ke skupinám organizovaného zločinu. S těmi, kdo se vysmívají státu, se musí vypořádat silný stát. To znamená důsledně trestat každý přestupek proti zákonu,“ prohlásila Faeserová.

S těmi kdo se vysmivaji státu? Co je to stát? Těch pár prolhaných politiků, kteří se bojí o koryta a penezovody pro své strany? Pokud by jednali v souladu s vůlí lidu, pak by se nic takového nedělo.

Konkrétně to znamená, že každý, kdo se na facebooku nebo instagramu vyjadřuje radikálně nebo zpochybňuje stát či jeho politiku, je podezřelý z pravicové agitace – a stává se podezřelým případem pro státní bezpečnost, uvádí německý deník Bild v souvislosti s případem školačky, která na TikToku sdílela video vyzdvihující AfD a připsala k němu, že Německo pro ni nepředstavuje jen „místo, ale domov“.

Ředitel školy na dívku zavolal státní bezpečnostní službu, tři policisté ji na konci února v důsledku těchto opatření ministryně vnitra odvedli z hodiny chemie. Žákyni bylo doporučeno, aby se napříště takových příspěvků „pro svou vlastní ochranu“ zdržela.

Co má tohle společného s demokracií? Škola, která má vysvětlovat, kde se má diskutovat nad názory, volá na školačku státní bezpečnost?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na Slovensku se ted resi verejnopravni rozhlas a TV. Pobavilo me vyjadreni nadeho pirata. Ani si neu… nový
Jan Fiala 25.04.2024 21:29
Jan Fiala
Ja verím že potrebujeme občiansku vojnu, alebo aspoň nepokoje, šarvátky prípadne ostrejšie protesty… nový
Ale 25.04.2024 21:35
Ale
Snažím se většinou debatám vyhýbat a moc to tady nečtu, nicméně tvoje věta z 19.3. ....dnešná "zast… nový
nerady 25.04.2024 23:04
nerady
Tak nam odvolaci soud osvobodil ucitelku Bednarovou. Nechci rozebirat nazory učitelky, které neměla… poslední
Jan Fiala 06.05.2024 18:21
Jan Fiala

Na Slovensku se ted resi verejnopravni rozhlas a TV.
Pobavilo me vyjadreni nadeho pirata. Ani si neuvedomil, jakiu ma pravdu:

pirátský kolega z Evropského parlamentu Mikuláš Peksa vyslovil ostřejší soud. „Ovládnutí médií je standardní krok při budování každé diktatury. Robert Fico je tady zjevně silně inspirován Viktorem Orbánem. Pevně doufám, že tyto praktiky nedorazí do Čech,“ řekl.

Mily Pekso, do Cech to uz davno dorazilo, aspon, co se ovladnuti medii tyka.

Snažím se většinou debatám vyhýbat a moc to tady nečtu, nicméně tvoje věta z 19.3.

....dnešná "zastupiteľská" demokracia je len sloboda toho že si vybereš kto ta omrdá.

mě pobavila a asi je to ta největší pravda, kterou zde někdo napsal.:-D

Tak nam odvolaci soud osvobodil ucitelku Bednarovou. Nechci rozebirat nazory učitelky, které neměla při vyučování vykládat, ale chci ukázat pohled na demokracii.

ceskatelevize.cz/clanek/domaci/eticky-lze-vytknout-spoustu-veci-trestnepravne-ne-rozhodl-soud-o-ucitelcinych-vyrocich-o-ukrajine-348929

v rovině etické a v rovině pedagogické lze obžalované vytýkat „spoustu věcí“. Po provedeném dokazování ale nelze učinit závěr v tom smyslu, že by učitelka popírala nějaké konkrétní válečné zločiny či zločiny proti míru. Nenaplnila tak skutkovou podstatu daného trestného činu, vysvětlila soudkyně.

A co na to naše demokratická uderka v podobě psychiatričky a vědmy Džamily Stehlikové? Nestrannost soudů je zřejmě v pořádku jen v případě, že jejich rozhodnutí vyhovuje. Jakmile se rozsudek liší od "chtěného", nasleduje odsuzovani a nadavky soudcům.

„Pražská učitelka Bednářová podporovala válečného zločince Putina. Zůstane beztrestná. Pražská soudkyně Chaloupková řekla: ‚Na obžalovanou nelze pohlížet jako na Mistra Jana Husa, který byl pro své názory upálen.‘ Bednářova je hrdá vlastizrádkyně. Chaloupková je obyčejná kráva,“ dodala Stehlíková.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru