Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Opravdu je to demokracie?

Tak nam odvolaci soud osvobodil ucitelku Bednarovou. Nechci rozebirat nazory učitelky, které neměla při vyučování vykládat, ale chci ukázat pohled na demokracii.

ceskatelevize.cz/clanek/domaci/eticky-lze-vytknout-spoustu-veci-trestnepravne-ne-rozhodl-soud-o-ucitelcinych-vyrocich-o-ukrajine-348929

v rovině etické a v rovině pedagogické lze obžalované vytýkat „spoustu věcí“. Po provedeném dokazování ale nelze učinit závěr v tom smyslu, že by učitelka popírala nějaké konkrétní válečné zločiny či zločiny proti míru. Nenaplnila tak skutkovou podstatu daného trestného činu, vysvětlila soudkyně.

A co na to naše demokratická uderka v podobě psychiatričky a vědmy Džamily Stehlikové? Nestrannost soudů je zřejmě v pořádku jen v případě, že jejich rozhodnutí vyhovuje. Jakmile se rozsudek liší od "chtěného", nasleduje odsuzovani a nadavky soudcům.

„Pražská učitelka Bednářová podporovala válečného zločince Putina. Zůstane beztrestná. Pražská soudkyně Chaloupková řekla: ‚Na obžalovanou nelze pohlížet jako na Mistra Jana Husa, který byl pro své názory upálen.‘ Bednářova je hrdá vlastizrádkyně. Chaloupková je obyčejná kráva,“ dodala Stehlíková.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat