Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Opravdu je to demokracie?

Nemecko:

„K pravicově extremistickým sítím bychom měli přistupovat stejně jako ke skupinám organizovaného zločinu. S těmi, kdo se vysmívají státu, se musí vypořádat silný stát. To znamená důsledně trestat každý přestupek proti zákonu,“ prohlásila Faeserová.

S těmi kdo se vysmivaji státu? Co je to stát? Těch pár prolhaných politiků, kteří se bojí o koryta a penezovody pro své strany? Pokud by jednali v souladu s vůlí lidu, pak by se nic takového nedělo.

Konkrétně to znamená, že každý, kdo se na facebooku nebo instagramu vyjadřuje radikálně nebo zpochybňuje stát či jeho politiku, je podezřelý z pravicové agitace – a stává se podezřelým případem pro státní bezpečnost, uvádí německý deník Bild v souvislosti s případem školačky, která na TikToku sdílela video vyzdvihující AfD a připsala k němu, že Německo pro ni nepředstavuje jen „místo, ale domov“.

Ředitel školy na dívku zavolal státní bezpečnostní službu, tři policisté ji na konci února v důsledku těchto opatření ministryně vnitra odvedli z hodiny chemie. Žákyni bylo doporučeno, aby se napříště takových příspěvků „pro svou vlastní ochranu“ zdržela.

Co má tohle společného s demokracií? Škola, která má vysvětlovat, kde se má diskutovat nad názory, volá na školačku státní bezpečnost?

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat