Otázka pohlaví a vůbec 2
Pokračování původní debaty
https://debaty.net/discussions/3080707-otazka-pohlavi-a-vubec
---------------
https://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost/vztahy-zmena-pohlavi.A241117_164703_p_spolecnost_nef
Citát z diskuse pod tím:
Hádanka: Kam chodí lidé, kteří mají problémy s pohlavím? Muži na urologii, ženy na gynekologii, ostatní na psychiatrii.
Tak jsem si vzpomněl, že na ruzyňském letišti byl kdysi nápis, dokonce anglicky:
Václav Havel je letiště.
Tak ten, čo to napísal (a dokonca anglicky) je (s prepáčením) BLB. Václav Havel nebol, nie je a nebude letisko (bola to osoba) - je to letisko pomenované po ňom. Tým názvom prakticky dehonestoval Havla na "vec"! Asi správne by malo byť "This is the airport named Václav Havel.", alebo "This is the airport named after Václav Havel."
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/novy-anglicky-nazev-prazskeho-letiste-neznamena-letiste-vaclava-havla.A120321_195618_domaci_abr
Tak dnes ak chceš, môžeš sa identifikovať ako hentai monštrum s 7 penisy čo rastú z uší, 4 vagínami na chodidlách a polo víla polo kentaurus.
Ale tak nevadí, ono je to vlastne dobre. Aspoň sa dnes stačí opýtať či je niekto trans, a následne vieš koho ignorovať. Aspoň to netaja, takže sa nestane ako v jednom meme že sa vyspíš s niekým a potom keď chceš zobrať ďalší kondóm, otvoríš šuplík v nočnom stolíku a tam obraz muža, a spýtaš sa ženy kto to je, a ona odpovie "ja pred operáciou".
Ostatne ak muž čo sa nechá vykastrovať aby sa nazýval ženou, keď nemá ženské pohlavné orgány (len napodobneninu), nevie produkovať vajíčka, nevie čo je to krvácať raz ročne a rozhodne nevie čo je to porodiť... no, príde mi to ako človek s amputovanými končetinami keď kričí "Volajte ma červ!!! Ja som červ!!! Ty si ma nazval človek! Ty transpeciefób!!!" Na hlavu celé. A pritom červom nie je.
Pročítám si knížky co už jsem jednou četl. Zrovna mám rozečtenou tuhle:
https://www.databazeknih.cz/knihy/uzasna-zemeplocha-uzasna-plochozem-posledni-kontinent-473
Zaujalo mne jak mágové vysvětlovali bohovi co je to sex a k čemu je dobrý (od stránky 241 v mém vydání).
Přitom mne napadlo, jak asi ve věku mýtúú by měl gentleman naznačit dámě, že by si s ní rád něco začal aby mu neubalila facku nebo na něj nezavolala ty co pomáhají a chrání.
A jak by pravá dáma, třeba tahle:
https://www.prozeny.cz/clanek/zdravi-a-zivotni-styl-jak-se-chovat-jako-dama-96903
měla správně odnaznačit gentlemanovi že by možná měla zájem. Je na to nějaká etiketa?
Já už mám vnoučata, tak jsem si s tím asi kdysi nějak poradil. Ale to bylo ještě v době kdy se neřešilo zírání.
https://medium.seznam.cz/clanek/svet-nazoru-nova-doba-v-metru-uz-se-nemuzeme-podivat-na-holku-80871
OT:
Chtěl jsem zamknout předchozí diskusi, už toho tam bylo moc. Ale nějak se mi to nepovedlo. Jak to udělat, aby minulá diskuse byla přístupná ke čtení? I s titulkem? Nebo už se s tím nedá nic dělat?
https:// debaty.net/discussions/3080707-otazka-pohlavi-a-vubec
Ta diskuze ke cteni je k dispozici. Jen tam mas v odkazu mezeru za https
On asi myslel upraviť pôvodnú správu.
Je zamknuta, jde to odemknout, upravit...
Ale ke cteni pristupna je. Kdyz mi napise, upravim dle pozadavku
Zkoušel jsem tu diskusi zamknout, kliknul jsem pravým myšítkem na název, pak na tohle
a v seznamu debat se zobrazil jen zámek.
Když chci vložit odkaz na tu neviditelnou debatu a za https... nedám mezeru, tak se mi odkaz v debatě nezobrazí.
Děkuji za nabídku, spíš se chci poučit jak to udělat, aby příště má zamčená debata se mi v seznamu debat zobrazila takhle (nemyslím, že k tomu dojde, že bych ještě spustil nějakou debatu co by zajímala tolik lidí).
Sis tu debatu skryl blokátorem reklam. Nejsi moderátor, nemůžeš zamykat diskuse.
AdBlockerom zablokovať prvok a myslieť si že tým zamkneš diskusiu ,je stejný nezmysel ako myslieť si že nalepením čiernej lepiacek pásky na monitor pridáš tú pásku aj do samotného obrázku čo máš na monitore zobrazené. AdBlocker to zmaže len a len u teba v tvojom počítači, nie na servery, nie pre iných používateľov. Ani keď "upravenú fotku" pošleš niekomu, tak lepiaci pásku neuvidí.
Ak som správne pochopil, chce to podobne ako to bolo u Covid didkusie, kedy prvá správa v diskusii obsahovala odkaz na predchádzajúcu a pokračujúcu diskusiu. Aj v tejto by mohol byť odkaz na pôvodnú v prvej správičke.
Keďže často aj u nás zákazník ani nevie čo chce, alebo to nevie vyjadriť, tak daj na mňa a uprav to podľa môjho popisu. Viď jeho problém so uamknutím adblockerom.
Ten odkaz (neklikaci) tam mel. Upravil jsem to
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-komora-shanela-inzeratem-pracovnici-dostala-pokutu-za-diskriminaci-muzu-266431
DYŠKRYMYNÁCYJA !!!!!
Hovoří se tam jen o ženách a mužích a dalších padesát šest nebo kolik pohlaví zase ostrouhá.
Chudáci filmaři, divadelníci. Budou chtít obsadit pozici primabaleríny do Rusalky, proč by se nemohl přihlásit chlap? Proč by ve filmu nemohla hrát mladého prince třeba nějaká stařena?
Je potřeba to pozorně sledovat a hned hlásit!
Ešte si predstav že "tester menštruačných vložiek" bude muž.
Když hraje mladá holka kluka v divadle, říkají tomu kalhotková role.
Tak v případě obsazení chlapa do dámské role by mohla být zvána podprsenkovou.
No a pohádka dle současných trendů je tady.vanocni-pohadka-o-spicim-ruzenko.A241227_105414_p_spolecnost_nef
mala tam napísať "asistentku/asistentu/asistenta/transasistenta/transasistentku/transasistentu/no-binary-asistentku/no-binary-asistenta/no-binary-asistentu/demi-asistentku/demi-asistenta/demi-asistentu/asistento/asistenti/asistenty/asistente/asistentov++" a ďalej už neviem
osobne ak by som danú prácu vedel robiť a hľadal, a videl že je to napísané v ženskom rode, jednoducho by som sa prihlásil a neriešil rod v inzeráte.
Btw. V komentároch sa mi páčilo "obkladače/obkladačku"
P.s. v komentároch som našiel aj toto:
https://emefka.sk/belossky-herec-musel-prestat-dabovat-cernossku-postavu-v-simpsonovcoch-kontroverziu-doteraz-vnima-kriticky/
Tak vlastne nie je toto náhodou práve diskriminácia? Ako tí čo bojujú proti diskriminácii vlastne diskriminujú.
Neni diskriminace, jako diskriminace. Jedna je negativni, jina pozitivni. Jedna je nezadouci, druha vyzadovana.
"pozitívna diskriminácia" je rovnako nezmyselný termín ako "pozitívne znásilnenie" či "pozitívna vražda". A v tomto prípade rozhodne nič pozitívne "vyhodením bieleho dabéra" nikto nedosiahol.
Inak diskriminovať skupinu je vždycky negatívne. Je jedno či diskriminuješ cis mužov, Európanov, bielych či heterosexuálov. Buď prispôsobuješ podmienky individuálne pre človeka k jeho schopnostiam (prečo trebárs v práci každý muž môže dvíhať viac kíl ako žena, ak je žena kulturistka a muž niekto, kto je vlastne slabší než žena) za účelom "správnosti", alebo pre všetkých stejné pravidlá "za účelom rovnosti". Nič "medzi", ani ako "podľa skupín" nie je správne. Lebo "generaližuješ" ľudí v skupine, a vždy niekoho týmto vložíš do "množiny diskriminovaných" za situácie, kedy to pozitívne rozhodne nie je.
Navyše, preto že som sa narodil ako muž (čo som si nevybral) alebo beloch (čo som si tiež nevybral) tak prečo nemôžem dabovať čiernu postavu? Prečo nemám podmienky ako žena, prečo nemám podmienky ako <doplň si> akýkoľvek iný človek.
Nie je správne aby niekto kto vie doslova hovno o danej pracovnej pozícii aby bol zobraný len preto že je "menšina". Správne je aby nezávisle na pohlaví mali všetci stejné podmienky, ale každý jeden individuálny človek prispôsobené. Teda ak bude 99 mužov a jedna žena medzi TOP 100 uchádzačmi o pozíciu, s najlepšími schopnosťami. Malo by byť fajn aby bolo zamestnaný aj takýto pomer. Ak vyhodíme 49 mužov, len preto že sú muži, a zoberieme ženy, ktoré sú výrazne horšie v schopnostiach pre daný obor, nie je to správne. Správne je radšej zriadiť rovnaké podmienky "výučby" a "cvičenia" pre ženy, aby dosiahli na úroveň mužov a teda sa ten pomer vyrovnal prirodzene. Alebo individuálne riešiť potreby každého, a vyrovnávať podmienky podľa schopností každého individuála osobitne. Nie jednoducho jebnúť zákon "ženy tak, muži onak", či ideálne kombináciu týchto dvoch. Žiadne "skupinové" diskriminácie. To nikdy nie je pozitívne.
Alebo asi začnem sa identifikovať ako žena, černoch a Ázijčan aby som mal dobré podmienky, však už aj transrace bude čoskoro tu. Potom sa divme že takýto debiližmus tu prevláda.
Samozrejme "pozitívna diskriminácia" má zmysel pre určité veľmi špecifické situácie. Predsa tu nebudeme mať muža testera menštruačných vložiek či tabletiek proti otehotneniu. Takže si uvedomovať fyzické rozdiely a možnosti má zmysel tam, kde to zmysel reálne má. Predsa ani černocha nebude hrať beloch. Ale dabovať, prečo nie? Aký je reálne fyzický rozdiel vo zvuku medzi belochom a černochom? Je vôbec z hlasu rozoznateľná rasa? Nie. Tak logicky nie je dôvod prečo by beloch nemohol dabovať černocha.
Boha, ešte aj tá zkurvená GPT to vie:
Pokud firma musi prijmout napr 60% afroamericanu bez ohledu na znalosti a schopnosti, pak je to pozitivni diskriminace jak vysita, at tady argumentujes znadilnenim, jak chces.
Tak to pozitívna diskriminácia v skutočnom slova zmysle rozhodne nie je. Správne je zamestnať ľudí (kohokoľvek bez akýchkoľvek rodených vlastností (farba, pohlavie, národnosť), len na základe toho aké majú skúsenosti a či sú pre danú pozíciu vhodný. Ale to ty nepochopíš. A presne kvôli takým ako ty tu máme ľudí, čo sa snažia ojebať pravidlá a priradiť sa "menšine" skrz transdebilizmus a podobné chujoviny.
Ty mi doslova tvrdíš že je zákon "o limitoch hmotnostní, ktoré môže osoba dvíhať na pracovisku podla pohlavia" je "pozitívna diskriminácia" ak muž čo vyzerá ako z koncentračného tábora musí dvíhať o 20 kg viac za rovnaké peniaze ako žena, čo vyzerá ako kulturistka čo vyhrala olympiádu pri dvíhaní 300 kilovej činky? To je podla teba pozitívna diskriminácia? Lebo všeobecne "ženy sú slabšie"?
Vysvetli mi prečo práva v tomto prípade je "pozitívna diskriminácia" vôbec potrebná.
A ted jsi me prokoukl. Ja jsem ten nejvetsi zastance transgenderizmu na cele poradne. Pobavil jsi me, díky.
Pozitivni diskriminace neni potrebna, naopak je skodliva. Ale velke korporace jsou nuceny, aby zamestnavaly urcite procento mensin bez ohledu na to, jak kvalitni kandidaty dostanes. I kdyby ve vyberku takovy kandidat skoncil az na poslednim miste, bude uprednostnen, aby se splnily kvoty.
A ja fakt tyhle predpisy nevymyslim, ani je korporacim nenutim. Od toho jsou tu jini.
No, tak by sa to nemalo volať "pozitívna" keď je "škodlivá"... si mohol použiť iný termín pre to slovné spojenie, alebo pochopiť že narážam práve na to slovné spojenie, nie samo o sobe validitu aktuálneho stavu v "diskriminácii". Nakoniec z tohoto vysvitlo že celý "konflikt" bolo nedorozumenie, pretože ja som narážal na to slovo "pozitívna" v terminológii. A teraz sám tvrdíš že je to škodlivé. Je teda jasné že súhlasíme že je to škodlivé a teda termín "pozitívna diskriminácia" je nezmysel (a resp. oxymoron).
Jo, a to je ten problém. Namiesto toho aby sme riešili príčinu (prečo daná "skupina" nie je vhodná? čo spôsobuje že ich schopnosti a možnosti sú takto limitované? Ako môžeme danú skupinu motivovať a poskytnúť jej možnosti nadobudnúť dané schopnosti a možnosti) riešime dôsledok (ber taký počet takých a onakých z tej a onej skupine (kvóty) a nerieš reálne schopnosti a možnosti. A potom tu máme situácie kedy upratovačka čo nevie napísať ani hello world, pracuje ako hlavný softvérový inžinier pre banku len preto aby splnili kvóty, aj keď viac mužských uchádzačov by tam pasovalo viac.
Resis neco jineho, nez obcem pisu. Ja jsem nic nepsal o tom, ze by nejaka skupina nebyla vhodna. V kazde skupine se najdou lepsi a horsi uchazeci. Problem je v tom, kdyz uprednostnis horsiho uchazece pred lepsim jen proto, ze pochazi z konkretni skupiny.
Nech si to projit hlavou nez napises dalsi 2 strankovy elaborat.
áno a to je problém. Však presne o tom bol aj môj úplne prvý komentár.
A o čem tu asi Honza celou dobu píše?
Prchlivost ti zatemnila mozek.
Veď práve to tvrdím celú dobu že píšeme o rovnakej veci. Len on nepochopil že som na to narážal.
https://www.idnes.cz/onadnes/vztahy/pribeh-ctenarky-co-mam-delat-syn-vyber-pohlavi-skola.A241230_145716_ona-vztahy_job
Já určitě spím a jen se mi zdá že to čtu a probudím se zpocený s rukou v nočníku. Nebo si někdo myslí že to může být pravda?
A cetl jsi i odpoved psycholozky v clanku niz, ktera je uplne o necem jinem nez co popisuje?
Stat chce setrit, tak by mel stopnout financovani vsech neziskovek mimo socialnich. Jenze se bojim, ze to je uz tak prorostle nasim "demokratickym" politickym systemem, ze to mozne ani neni. Kam by politici uklidili manzelky, pribuzne a kamarady a po volbach i sebe nez na tepla mista v neziskovkach, thinktancich a podobnych zbytecnostech.
A prečo si nemôže vybrať aj rasu, živočíšny druh, či napríklad pôvod? /sarkazmus