Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Otázka pohlaví a vůbec 2

"pozitívna diskriminácia" je rovnako nezmyselný termín ako "pozitívne znásilnenie" či "pozitívna vražda". A v tomto prípade rozhodne nič pozitívne "vyhodením bieleho dabéra" nikto nedosiahol.

Inak diskriminovať skupinu je vždycky negatívne. Je jedno či diskriminuješ cis mužov, Európanov, bielych či heterosexuálov. Buď prispôsobuješ podmienky individuálne pre človeka k jeho schopnostiam (prečo trebárs v práci každý muž môže dvíhať viac kíl ako žena, ak je žena kulturistka a muž niekto, kto je vlastne slabší než žena) za účelom "správnosti", alebo pre všetkých stejné pravidlá "za účelom rovnosti". Nič "medzi", ani ako "podľa skupín" nie je správne. Lebo "generaližuješ" ľudí v skupine, a vždy niekoho týmto vložíš do "množiny diskriminovaných" za situácie, kedy to pozitívne rozhodne nie je.

Navyše, preto že som sa narodil ako muž (čo som si nevybral) alebo beloch (čo som si tiež nevybral) tak prečo nemôžem dabovať čiernu postavu? Prečo nemám podmienky ako žena, prečo nemám podmienky ako <doplň si> akýkoľvek iný človek.

Nie je správne aby niekto kto vie doslova hovno o danej pracovnej pozícii aby bol zobraný len preto že je "menšina". Správne je aby nezávisle na pohlaví mali všetci stejné podmienky, ale každý jeden individuálny človek prispôsobené. Teda ak bude 99 mužov a jedna žena medzi TOP 100 uchádzačmi o pozíciu, s najlepšími schopnosťami. Malo by byť fajn aby bolo zamestnaný aj takýto pomer. Ak vyhodíme 49 mužov, len preto že sú muži, a zoberieme ženy, ktoré sú výrazne horšie v schopnostiach pre daný obor, nie je to správne. Správne je radšej zriadiť rovnaké podmienky "výučby" a "cvičenia" pre ženy, aby dosiahli na úroveň mužov a teda sa ten pomer vyrovnal prirodzene. Alebo individuálne riešiť potreby každého, a vyrovnávať podmienky podľa schopností každého individuála osobitne. Nie jednoducho jebnúť zákon "ženy tak, muži onak", či ideálne kombináciu týchto dvoch. Žiadne "skupinové" diskriminácie. To nikdy nie je pozitívne.

Alebo asi začnem sa identifikovať ako žena, černoch a Ázijčan aby som mal dobré podmienky, však už aj transrace bude čoskoro tu. Potom sa divme že takýto debiližmus tu prevláda.

Samozrejme "pozitívna diskriminácia" má zmysel pre určité veľmi špecifické situácie. Predsa tu nebudeme mať muža testera menštruačných vložiek či tabletiek proti otehotneniu. Takže si uvedomovať fyzické rozdiely a možnosti má zmysel tam, kde to zmysel reálne má. Predsa ani černocha nebude hrať beloch. Ale dabovať, prečo nie? Aký je reálne fyzický rozdiel vo zvuku medzi belochom a černochom? Je vôbec z hlasu rozoznateľná rasa? Nie. Tak logicky nie je dôvod prečo by beloch nemohol dabovať černocha.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat