Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Otázka pohlaví a vůbec 2

Pokračování původní debaty
https://debaty.net/discussions/3080707-otazka-pohlavi-a-vubec
---------------

https://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost/vztahy-zmena-pohlavi.A241117_164703_p_spolecnost_nef
Citát z diskuse pod tím:

Hádanka: Kam chodí lidé, kteří mají problémy s pohlavím? Muži na urologii, ženy na gynekologii, ostatní na psychiatrii.

Tak jsem si vzpomněl, že na ruzyňském letišti byl kdysi nápis, dokonce anglicky:
Václav Havel je letiště.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-komora-shanela-inzeratem-pracovnici-dostala-…
Yarda 28.12.2024 09:20
Yarda
P.s. v komentároch som našiel aj toto: https://emefka.sk/belossky-herec-musel-prestat-dabovat-cerno…
Ale 28.12.2024 20:59
Ale
Neni diskriminace, jako diskriminace. Jedna je negativni, jina pozitivni. Jedna je nezadouci, druha…
Jan Fiala 29.12.2024 09:01
Jan Fiala
Vysvetli mi prečo práva v tomto prípade je "pozitívna diskriminácia" vôbec potrebná.
Ale 29.12.2024 19:25
Ale
. Ale to ty nepochopíš. A presne kvôli takým ako ty tu máme ľudí, čo sa snažia ojebať pravidlá a pri…
Jan Fiala 29.12.2024 20:41
Jan Fiala
Pozitivni diskriminace neni potrebna, naopak je skodliva. No, tak by sa to nemalo volať "pozitívna"…
Ale 29.12.2024 23:01
Ale
Resis neco jineho, nez obcem pisu. Ja jsem nic nepsal o tom, ze by nejaka skupina nebyla vhodna. V k… nový
Jan Fiala 30.12.2024 02:57
Jan Fiala
Problem je v tom, kdyz uprednostnis horsiho uchazece pred lepsim jen proto, ze pochazi z konkretni s… nový
Ale 30.12.2024 17:51
Ale
A o čem tu asi Honza celou dobu píše? Prchlivost ti zatemnila mozek. nový
Prasak 30.12.2024 17:54
Prasak
Veď práve to tvrdím celú dobu že píšeme o rovnakej veci. Len on nepochopil že som na to narážal. nový
Ale 30.12.2024 18:03
Ale
https://www.idnes.cz/onadnes/vztahy/pribeh-ctenarky-co-mam-delat-syn-vyber-pohlavi-skola.A241230_145… nový
Yarda 06.01.2025 22:57
Yarda
A cetl jsi i odpoved psycholozky v clanku niz, ktera je uplne o necem jinem nez co popisuje? Stat ch… nový
Jan Fiala 07.01.2025 05:15
Jan Fiala
A prečo si nemôže vybrať aj rasu, živočíšny druh, či napríklad pôvod? /sarkazmus poslední
Ale 07.01.2025 21:37
Ale

. Ale to ty nepochopíš. A presne kvôli takým ako ty tu máme ľudí, čo sa snažia ojebať pravidlá a priradiť sa "menšine" skrz transdebilizmus a podobné chujoviny.

A ted jsi me prokoukl. Ja jsem ten nejvetsi zastance transgenderizmu na cele poradne. Pobavil jsi me, díky.

Pozitivni diskriminace neni potrebna, naopak je skodliva. Ale velke korporace jsou nuceny, aby zamestnavaly urcite procento mensin bez ohledu na to, jak kvalitni kandidaty dostanes. I kdyby ve vyberku takovy kandidat skoncil az na poslednim miste, bude uprednostnen, aby se splnily kvoty.
A ja fakt tyhle predpisy nevymyslim, ani je korporacim nenutim. Od toho jsou tu jini.

Pozitivni diskriminace neni potrebna, naopak je skodliva.

No, tak by sa to nemalo volať "pozitívna" keď je "škodlivá"... si mohol použiť iný termín pre to slovné spojenie, alebo pochopiť že narážam práve na to slovné spojenie, nie samo o sobe validitu aktuálneho stavu v "diskriminácii". Nakoniec z tohoto vysvitlo že celý "konflikt" bolo nedorozumenie, pretože ja som narážal na to slovo "pozitívna" v terminológii. A teraz sám tvrdíš že je to škodlivé. Je teda jasné že súhlasíme že je to škodlivé a teda termín "pozitívna diskriminácia" je nezmysel (a resp. oxymoron). :-)

.Ale velke korporace jsou nuceny, aby zamestnavaly urcite procento mensin bez ohledu na to, jak kvalitni kandidaty dostanes. I kdyby ve vyberku takovy kandidat skoncil az na poslednim miste, bude uprednostnen, aby se splnily kvoty.

Jo, a to je ten problém. Namiesto toho aby sme riešili príčinu (prečo daná "skupina" nie je vhodná? čo spôsobuje že ich schopnosti a možnosti sú takto limitované? Ako môžeme danú skupinu motivovať a poskytnúť jej možnosti nadobudnúť dané schopnosti a možnosti) riešime dôsledok (ber taký počet takých a onakých z tej a onej skupine (kvóty) a nerieš reálne schopnosti a možnosti. A potom tu máme situácie kedy upratovačka čo nevie napísať ani hello world, pracuje ako hlavný softvérový inžinier pre banku len preto aby splnili kvóty, aj keď viac mužských uchádzačov by tam pasovalo viac.

Resis neco jineho, nez obcem pisu. Ja jsem nic nepsal o tom, ze by nejaka skupina nebyla vhodna. V kazde skupine se najdou lepsi a horsi uchazeci. Problem je v tom, kdyz uprednostnis horsiho uchazece pred lepsim jen proto, ze pochazi z konkretni skupiny.

Nech si to projit hlavou nez napises dalsi 2 strankovy elaborat.

A cetl jsi i odpoved psycholozky v clanku niz, ktera je uplne o necem jinem nez co popisuje?
Stat chce setrit, tak by mel stopnout financovani vsech neziskovek mimo socialnich. Jenze se bojim, ze to je uz tak prorostle nasim "demokratickym" politickym systemem, ze to mozne ani neni. Kam by politici uklidili manzelky, pribuzne a kamarady a po volbach i sebe nez na tepla mista v neziskovkach, thinktancich a podobnych zbytecnostech.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru