Prasacke kombinace jidel
Ahoj, zajimalo by me, co povazujete za nejvic hnusny kombinace jidel? Hodne kontroverzni je treba pizza s ananasem, jaky na ni mate nazor? Me osobne se treba dela spatne z predstavy, ze bych mel mit na rohliku pod Nutellou jeste maslo, ale urcite se najde nekdo, kdo to tak ji.
hamburger s hranolkama, je to devótní.
Tak ted jsem si musel najit vyznam toho ciziho termita a jsem zmaten, opravdu se to tak pouziva? http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/devotni http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/devotnost Pardon za zvedavost. Nebo je to hlaska z nejakyho serialu?
To je kmochna, zvykni si.
Význam sis našel správně, ale vyložil sis ho asi špatně.
děkuji, jsem takový.
Nejbližší obchod s hamburgry máme desítky km daleko, takže běžně tohle kombo určitě neprovozuji. Pokud ale možnost mám (řetězec Five Guys), tak si tohle dám moc rád :) Tedy hamburger v housce a pytel hranolků k tomu. Plus neomezená konzumace arašídů a vše zalévat coca-colou.
Řízek s knedlíkem. Případně cokoliv s kečupem.
A me zrovna rizek s knedlikem a zelim (upicky rizek) zaujal. Taky jsem nad tou kombinaci nejdriv nevericne kroutila hlavou, ale zkusila jsem to a ono je to dobry
http://www.recepty.cz/recept/pavlisovsky-rizek-7228
Dnes jsem si ho mohl dát tady
https://walzel.cz/restaurace-svejk
Raději jsem si dal špagety. Sice mi k nim přinesli vidličku a nůž, ale jinak nemám žádné výhrady, byly dobré.
Jako nachodak se musim ozvat. Na Pavlisov to mam coby kamenem dohodil tak jsem pavlisovakem odkojen, a za me nejlepsi rizek. Ten "recept" je uplne blbe (a mnohe dalsi take, jak na netu zjistuji), pavlisov neni smazeny rizek, ale peceny, a pekne na sadlicku, kterym se pote lehce omasti knedlik. Rozdil oproti klasickemu rizku na prepalenem slunecnicovem oleji je dost markantni.
Prijde mi, ze nejaky neumetel to prdnul na net jako smazeny rizek a vsichni to pak rozkopirovali.
Ono totiž ten řízek usmažit je desetkrát rychlejší, než ho upíct v troubě, takže si to někdo asi usnadnil a upravil po svým.
Se zelím to může být zajímavý.
S jahodovým knedlíkem taky.
Knedla, maslo, zelé, to je trochu něco jinýho, než knedla, maso, jahody.
Je to zajimavy. Mam kamosku, co pochazi z Trutnovska, takze mi o tom rekla prave ona.. nejdriv jsem se nad tim taky osklibala, ze co je to za retardovanou kombinaci, ale pak jsem to zkusila v nejaky trutnovsky jidelne - a ono to fakt je dobry. No a tim, ze to byla jidelna, tak tam meli k dispozici i nejakou stavu z masa, kterou na to cmrndli taky, plus to zeli, takze ty knedliky ani nebyly tak suchy, jak bych jinak ocekavala.
Řízek, zelí a knedlík, mi nepřipadá jako zas tak divná kombinace. Kombinaci maso, zelí, knedlík, si můžeš dát na každém rohu a považuje se to u nás za pochoutku. Jediný rozdíl je, že vzali maso, obalili ho a hodili na pánev.
pizza s ananasom je velmi chutna ptz sunka syr a ananas sa k sebe chutovo hodia, ludia to tak jedia desatrocia, volaju to "hawai" (toast, alebo pizza, apod), neviem kto to vymyslel ale je to chutne a pasuje to.
Hnusne kombinace jedal moc neexistuju ptz vsetko sa da urobit aj chutne, ono to zavisi skor od detailov a ne od nejakej kombinacie jedal. Ale tusim ryba a cokolada je no-go, su aj dalsie kombinacie ktore k sebe nesedia, neviem nie som kuchar :)
P.S. ja zas napr. nechapem jak moze niekto jest chlieb s nutelou.
S tim chlebem take souhlasim. Dulezity je, ze v reklamach/na etikete je chleb znazornen, ale je to takovej ten svetlej, co jedi Nemci.. S nasim klasickym tmavym je to hruza.
Co se tyce pizzy hawai, tak samozrejme vim, ze se tak nazyva a ja sam ji povazuji za svou nejoblibenejsi, nicmene spoustu lidi kolem me ji nenavidi a tu kombinaci povazuji za barbarskou, proto se taky na to ptam.
Je vidět že nevíš, co je to hlad.
Lebo taliani pizzu s ananasom a podobne veci nerobia, tak nejaki ludia si mozu vymyslat nejake predsudky voci tomu. Ale ta kombinacia je bezna a chutna, aj mimo pizze. Keby som bol talian tak to nejem, ale nie som talian, tak co je koho do toho. Hlavne sa na pizzu nema drbat kecup, to uz by som protestoval aj ja, vrcholne nechutne.
P.S. nemci nejedia biely chlieb, oni maju asi najtmavsie tazke mokre chleby na svete (resp. tmavsie a tazsie som inde nevidel). Biely chlieb je taliansko a prip. ciastocne francuzko apod. A tie biely hnusne toastove stvorceky su amici.
Pro mě neexistuje nic, co by se nedalo sníst s něčím jiným - poživatelným.
Slaneček je dobrý. Šlehačka je dobrá. Jak teprv musí být dobrý slaneček se šlehačkou!
Jednou, vyhecovan vyznamnym ceskym uchylem, jsem snedl teplyho zavinace s povidlama... hnusny, ale prekvapive ne tak hnusny jak to zni.
Tohle je taky poživatelný, tedy alespoň pro domorodce a opravdový dobrodruhy. Dej si k tomu klidně obyčejnej chleba.
Koprová omáčka...
To není o kombinaci, ale obvykle o tramumatu z dětství. Koprovka je v našich končinách vcelku běžný jídlo, ač ne vždy oblíbený. Divná kombinace by byla koprovka se marinovanou rybou.
Tak ono je ryba a ryba.
Kopr a losos je například uznávaná kombinace. A i já, v jídle konzervativní, proti ní nic nenamítám.
Koprovka je super a už ji mám vychytanou.
Vareny_hovezi_krk_s_koprovou_omackou_a_karlovarskym_knedlikem
Ke koprovce jsou mnohem lepší brambory (naučila jsem se to od babičky z Hané).
Knedlík sice sním také, ale není to „ono“.
A ja zase koprovku s bramborama moc nemusim, radsi ten knedlik.
To já zase jedině s bramborama!
Už to tady začíná připomínat slavnou scénu "šípkovou - se zelím". Kde si dáme scuka abychom to rozhodli?
S knedlíkem!
flíčky s citronem a vločky v redbullu
Nechci vědět s čím sis ty vláčky spletl...
Hawaii je jedna z mych oblibenych pizz. Rohlik s maslem a nutellou mi prijde lepsi nez jen rohlik s nutellou Jsem schopna si dat maslo i pod pastiku - ono to ma pak uplne jinou chut a mam to tak radsi.
Zase mi ale treba prijde divny davat si maslo pod salamy (vysocina apod.) - tam spis treba veci a la rama, pripadne pomazankovy maslo. Nebo tavenej syr - to muze byt pro nekoho taky mozna divna kombinace?
Jinak obecne asi neni nic, co bych povazovala za vylozene hnusnou kombinaci - maximalne se najdou kombinace, nad kterymi se pozastavim, nebo si to tak dohromady nedam, ale kdyz to ostatni chtej jist, tak at.
Jo - ted me napadlo, co povazuju za divnou kombinaci.. smichana majoneza (ci co to bylo) s kecupem na taliri s rizkem a opecenejma bramborama. Ale to bylo teda v Nemecku a tuhle matlaninu si namichaly holky z Holandska a Chile, tak jestli tam to povazujou za normalni...
Já zase nechápu hranolky s octem a angláni to tak žerou běžně. Ona anglická kuchyně je celá zvláštní.
Zkusil jsem tam i haggis, jednou a naposledy. Fuj jsou plíčky a dršťky, to bych nedal. Rybí polífku taky ne.
Pohlreich jednou říkal, že by v životě nesnědl banán.
Plíčky taky nemusím. Ale dršťková polévka, pokud je dobrá, tak není špatná.
Když jsem v Praze studoval, tak jsem si zašel sem
https://goo.gl/maps/daqAbJwBmGB2
a dal jsem si tam zkusmo zadělávané dršťky a nebyly špatné. Pak jsem si je tam občas dával.
Někde ve francii dělají speciální klobásu - střevo naplněný dalšíma střevama. Prej taky nic pro turisty.
banán je strategická věc. přítulky ségra je nesnáší, štítí se jich, zato ráda sladký . není nic lepšího na noc položit do krabice se sladkým na vrch banány.
Haggis je strašlivá věc. Měl jsem to kdysi ve Skotsku a never more. Nejen, že to smrdělo jak podebraná pata, ale i tak chutnalo. Stokrát fuj!
Každá kombinace s koriandrem či římským kmínem je mi naprosto odporná, další "chuťovka" rozblemcané rohlíky s jablky/žemlbába, dále vše co smrdí rybinou.
Mně se hodně eklujou jídla, které mám od malička zafixované "nějak" a v rámci kulinářské osvěty se najednou začnou dělat jinak.
Různé ty "salámové slané zmrzliny", studené polévky (Gazpacho bych pochopil, že někde má tradici, tady ale ne), dokonce jako milovník čokolády a milovník ostrého nejsem s to pozřít "chilli čokoládu", opět to jsou pro mě zcela nekompatibilní zážitky, které se vzájemně negují.
Jednou jsem zkusil pivní zmrzlinu, málem se ze mě stal abstinent. Chutnalo to jako zvratky.
Něco z těch méně tradičních kombinací mi ale vyhovuje - švestková omáčka k masovému špízu například. Jiné věci - třeba zrovna hawaii pizza - bych klidně taky snědl, byť nejsou na mém žebříčku nijak vysoko.
Tak zrovna čokoláda s chilli je jedna z nejstarších kombinací. Dokonce by se dalo říct, že původní čokoláda byla většinou s chilli. To až evropani si ji začali sladit.
To nic nemění na tom, že jsem vyrostl na sladké čokoládě a s chilli mi to přijde nechutné.
Koprovku lidi buď milujou (můj případ) nebo nenávidí. Moc to nechápu. Jako mladík jsem kdysi na koprovku udělal svůj rekord, 23 knedlíků. Ovšem divná je koprovka s bramborem. Hawai si dávám, ale je pravda, že se o tom vedly nějaké diskuze, že to na "správnou" pizzu nepatří.
Já když si chtěl ke koprovce dát knedlik, tak se se mnou manželka málem rozvedla... :)
Prý jen a pouze brambory a cokoliv jiného je špatně.
Tak jsem si zvykl na brambory.
Já to znám s obojím. Když došla knedla, tak se k tomu dovařily erteple a dlabanec byl na stole.
Manželku musím dodnes přesvědčovat, že mrkev se opravdu nehodí do každýho jídla, třeba do fazolové, nebo čočkové polívky ji fakt nechci a jednou to zkusila aj do guláša, to se mnou pak dva dny nemluvila.
Když už ta koprovka, co tak omáčka ze sterilovaných zelených fazolek? Spousta lidí by to nestrčila do huby, já ty fazolky žeru přímo z konzervy z toho slanýho láku. Mražený zelený, ty cpu k masu do míchaných jidel typu rizoto, bulgureto...
Fazolkovou máču mám rád, dokonce i manželka a synek, dělám to teda jen ze zmražených, v láku nekupujem - ale spíš jen ze zvyku.
Mně kupodivu většina těch démonizovaných školních jídel (dušená mrkev s hráškem, fazolky na smetaně, UHO, koprovka) chutnala, pouze jsem nedokázal zkonvertovat k pajšlu, plíčkám na smetaně, rýžovému nákypu a žemlovce.
Opět si ale myslím, že jde hodně o to, jak to kdo umí připravit. Když zabiju králika, tak si pochutnám na srdíčku, játrových knedlíčcích... ovšem když je ušoulám tak, jak je mám rád. Rýžový nákyp a žemlovku asi taky umí řada lidí udělat chutně, ale díky zažitému zvyku a bohatosti alternativ mě zatím nic nedonutilo změnit názor.
Pajšl = plíčky na smetaně. To jsem taky nikdy nedal.
Rejžovej nákyp, tedy rýža na sladko, to jsem sice jedl, ale nic, co bych si chtěl dát dobrovolně.
Kupodivu žemlovku moja žena dělá vynikající, ač to není moje oblíbený jídlo, tak holka to umí udělat fakt luxusně, třeba i s tvarohem, nebo nahoru dá bílkovej sníh.
U nás doma zas koprovka jedině s knedlikem a vajíčkem, brambor nepřipadal v úvahu.
Hemendex bez vajca a šunky
Píšete, co nemáte rádi - ale měli byste psát divné kombinace
Na Ukrajině prý dělají špek v čokoládě, to si nedovedu představit.
Nutellu bych si na rohlík, veku nedal. Ale klidně bych mohl chleba s máslem a na tom plátky špeku - s ohledem na žlučník a slinivku ale raději neriskuji…
Poznámka:
Pokud cosi nesnáším, takto je divná kombinace, tedy alespoň pro mě.
(jinak, pokud je skutečně hlad, tak sežereš všechno kombinace ne kombinace)
Ten špek v čokoládě - brrrr Takhle zkazit dvě skvělý pochoutky
Jednou jsem měl možnost ochutnat slaný preclíky s čokoládovou polevou. Chutnalo to jak jsem předpokládal - teda vůbec mi to nechutnalo, nepozřel jsem ani kousíček. Byla to směsice dvou absolutně odlišných chutí, pro mě nepoživatelné.
Ještě si vzpomínám, co líčil táta - v 70. letech na zájezdu do NDR dostali k obědu řízek s kolenama a rajskou omáčkou. Jeden jeho známej prý řízek nabodl na vidličku a odnesl si ho k umyvadlu opláchnout vodou (byli v nějaký školní jídelně). Kuchařky prej na něho civěly, div jim oči z důlků nevypadly...
Já k řízku s bramborem můžu teplé sladkokyselé zelí.
Já jsem taky slyšel o člověku, kterej k řízku zásadně rajskou omáčku. Nevím tedy, jestli s kolenama, nebo knedlou, ale prostě řízek s rajskou. Asi je to o zvyku, že k potravinám smaženým v trojobalu dáváme bramborový přílohy (šťouchaný, kaša, salát, hranolky, pečený...) a jinej způsob servírování vlastně ani neznáme.
Pokud jde o to zelí - tak já si zelí dávám k bramboráku.
A taky občas k bramboráku uděláme hustou žampionovou omáčku (na smetaně). Někomu to přijde zvláštní, ale je to s tím výborný.
Slaný preclíky s čokoládou jsou fajn.
na floride sa robia koktailové párky so smotanou ,čokoládou a šlahačkou...čokoláda sa pôvodne jedla,resp. pila ako slaný alebo štiplavý nápoj ochutený kamennou alebo morskou solou a štiplavými papričkami,čokoládová omáčka kombinovaná s bravčovým mäsom je síce na prvý pohlad tiež "nepríčetná" kombinácia,ale chutí to dobre,rovnako ako s ňou kombinovaná slanina,len si to človek nesmie predstaviť,že to bude študentská pečať pomiešaná s oškvarkami alebo plátkami slaniny alebo niečo podobné.....rovnako nezmyselne môže znieť kombinácia losos a dubáky,ale je to aj aromaticky aj chuťovo vynikajúce,rovnako ako keď sa v jedlách,kde sa obvykle používa kečup, miesto neho použijú jahody,v Polsku je obvyklá aj šalátová uhorka kombinovaná s medom....
Řízek s rýží. To může vymyslet jenom rakušák...
To jsem jedl poprvé na Slovensku a nechápal jsem tu kombinaci. U nic to bylo běžné.
Můj synovec to tak sám chce. Žádný erteple, ale s rejžou. Sám jsem to nepobral.
Vedz, že to u nás nie je celkom tak bežná záležitosť, u nás doma neexistuje, aby sa k rezňu podávala ryža. Väčšina ľudí, ktorých poznám, túto kombináciu neznáša, je to skôr otázka poniektorých zvláštnych reštaurácií u nás.
BTW, před několika desetiletími jsem pobýval na pracovní stáži v Hessensku (Bad Soden). Pánové a dámy, takové sračky (co tam žerou) jste nezažili. Např. slaná jahodová polévka, jelitový prejt s borůvkovýma knedlama, obložený chleba s máslem, rybičkama, nakrájeným banánem a pokapaný medem, volské oko s marmeládou, etc. To by nežralo ani ošípané (mno, ošípané asi jo ).
Mozno vam len chceli ukazat nejake najnovsie gurmanske hity, a vy ste to neocenili Normalne tam podla mna take nezmysly nezeru https://de.wikipedia.org/wiki/Hessische_K%C3%BCche :)
Nepřekonatelná "pochoutka" je,když vám spadne krajíc chleba do dřezu a je napitý vodou. To je bašta ...
https://recepty.vareni.cz/sladke-prekvapeni/
Tohle mi připomíná geniální recepty retarda Ládi Hrušky. Strejda podle něj cosi uklohnil a nežral to ani pes Kraken.
Kam se hrabe tady na toho, tolik ztrát nedokázali způsobit ani Talibanci.
___KLIK___
Dítě mu nevzali na kuchařskou školu, svět přišel o dalšího kuchaře.
http://zpravy.e15.cz/domaci/udalosti/rikali-mi-jirka-prujmica-stezuje-si-na-clanek-v-dnes-jiri-babica-1047959
A nic z toho neměl, ale na Okounovi má také "fanklub".
Kdesi bolo ze obalit a fritovat tycinku mars, a vraj to je aj chutne (ale len v cesticku, ne v struhanke).
Tatranku neviem, to je imho nic moc aj surove :) Ten mars ale tiez takze to je asi jedno.
Kamarád jednou jedl tlačenku s cibulí a přikusoval makový rohlík. Později jedl bůček s vánočkou, páč se mu nechtělo jít 20m do obchodu pro chleba.
Znáte někdo kombinaci svíčkové s bramborovým salátem?
Něco podobného bylo dnes ráno na chodníku před barem,ještě asi i s paprikou (možná to nebyla paprika,ale bylo to červené) ,sice do toho už někdo šlápl,ale pejsek ze sousedství si viditelně pochutnával.
A pak půjde olízat pánečkovi hubu a ten z toho bude v sedmém nebi.
Jednou jsem zkoušel párek se šlehačkou,jen pro pobavení kamarádů,že to jde.
Ovšem jíst se to moc nedá,protože ta šlehačka z toho párku hned klouže dolů.Takže kdo to chce zkusit,ať si vezme raději lžičku.
Rozříznout párek jako Hot-Dog
Rýže s kakaem,šodo s kolínkama
Náhodou, takový rýžový nákyp s broskvemi a kakaem je docela mňamka. (smajlík olizující se až za ušima)
Rýžový nákyp, žemlovka. Trauma mého dětství. Jo, sorry - ještě mléčná polévka. V této galaxii neexistuje síla, která by mě donutila ke konzumaci těchto běsů.
Rýžový nákyp se sněhem z bílků bylo čistokrevné zlo. Žemlovku mám naopak rád.
A mléčná polévka, ještě strašnější verze je mléčná polévka se zelenýma fazolkama
S fazolkama to muselo být utrpení. Já ten potrat pamatuju s nějakýma bílýma slizkýma nokama tvarem i konzistencí zvíci přerostlého "holuba" z nosa. Ještě teď se při vzpomínce rosím hrůzou.
Ve školce jistota, taždotýdenní repete…
Ještě si vzpomínám z lázní (naši mě posílali na prázdniny do Luhačovic) na kvasnicovou pomazánku na chleba. Tu chuť mám i po 40-50 letech na jazyku…
Jo, kvasnicová pomazánka! Na vojně jsme měli na jídelníčku na výběr k objednání ze dvou jídel. Pamatuju, že v tom pravidelným jídelníčku byla jeden den možnost objednat buď kvasnicovou pomazánku, nebo párky. 100% volilo druhou možnost.
Na vojně nám kvasnice mixovali i do vaječnice. Chudáci basmani - ti pak deratizovali záchody...
Možnost volby ze tří jídel (hluboko za komunistů) jsem měl jako špagát jen v měsíčním přijímači v Lounech. Ve Stříbře jsme jedli normálně s bigošema, jídlo strašné! V Boru u Tachova, kde jsem byl nejdéle, jsme měli v bigošácké jídelně svůj extra koutek. Jídlo sice stejné jako manšaft, ale vařili tam opravdu dobře, na úrovní meníček dnes v hospodách.
V Mikulově vařili vcelku obstojně, ale po přesunu do Vyškova jsem rychle poznal, proč se jídelně mužstva říkalo Chemička.