
Prasacke kombinace jidel
Ahoj, zajimalo by me, co povazujete za nejvic hnusny kombinace jidel? Hodne kontroverzni je treba pizza s ananasem, jaky na ni mate nazor? Me osobne se treba dela spatne z predstavy, ze bych mel mit na rohliku pod Nutellou jeste maslo, ale urcite se najde nekdo, kdo to tak ji.
Řízek s knedlíkem. Případně cokoliv s kečupem.
A me zrovna rizek s knedlikem a zelim (upicky rizek) zaujal. Taky jsem nad tou kombinaci nejdriv nevericne kroutila hlavou, ale zkusila jsem to a ono je to dobry
http://www.recepty.cz/recept/pavlisovsky-rizek-7228
Dnes jsem si ho mohl dát tady
https://walzel.cz/restaurace-svejk
Raději jsem si dal špagety. Sice mi k nim přinesli vidličku a nůž, ale jinak nemám žádné výhrady, byly dobré.
Jako nachodak se musim ozvat. Na Pavlisov to mam coby kamenem dohodil tak jsem pavlisovakem odkojen, a za me nejlepsi rizek. Ten "recept" je uplne blbe (a mnohe dalsi take, jak na netu zjistuji), pavlisov neni smazeny rizek, ale peceny, a pekne na sadlicku, kterym se pote lehce omasti knedlik. Rozdil oproti klasickemu rizku na prepalenem slunecnicovem oleji je dost markantni.
Prijde mi, ze nejaky neumetel to prdnul na net jako smazeny rizek a vsichni to pak rozkopirovali.
Ono totiž ten řízek usmažit je desetkrát rychlejší, než ho upíct v troubě, takže si to někdo asi usnadnil a upravil po svým.
Znáte někdo kombinaci svíčkové s bramborovým salátem?
Něco podobného bylo dnes ráno na chodníku před barem,ještě asi i s paprikou (možná to nebyla paprika,ale bylo to červené) ,sice do toho už někdo šlápl,ale pejsek ze sousedství si viditelně pochutnával.
A pak půjde olízat pánečkovi hubu a ten z toho bude v sedmém nebi.
Jednou jsem zkoušel párek se šlehačkou,jen pro pobavení kamarádů,že to jde.
Ovšem jíst se to moc nedá,protože ta šlehačka z toho párku hned klouže dolů.Takže kdo to chce zkusit,ať si vezme raději lžičku.
Rozříznout párek jako Hot-Dog
Rýže s kakaem,šodo s kolínkama
Náhodou, takový rýžový nákyp s broskvemi a kakaem je docela mňamka.
(smajlík olizující se až za ušima)
Rýžový nákyp, žemlovka. Trauma mého dětství. Jo, sorry - ještě mléčná polévka. V této galaxii neexistuje síla, která by mě donutila ke konzumaci těchto běsů.
Rýžový nákyp se sněhem z bílků bylo čistokrevné zlo. Žemlovku mám naopak rád.
A mléčná polévka, ještě strašnější verze je mléčná polévka se zelenýma fazolkama
S fazolkama to muselo být utrpení. Já ten potrat pamatuju s nějakýma bílýma slizkýma nokama tvarem i konzistencí zvíci přerostlého "holuba" z nosa. Ještě teď se při vzpomínce rosím hrůzou.
Ve školce jistota, taždotýdenní repete…
chuť mám i po 40-50 letech na jazyku…
Ještě si vzpomínám z lázní (naši mě posílali na prázdniny do Luhačovic) na kvasnicovou pomazánku na chleba. Tu
Jo, kvasnicová pomazánka! Na vojně jsme měli na jídelníčku na výběr k objednání ze dvou jídel. Pamatuju, že v tom pravidelným jídelníčku byla jeden den možnost objednat buď kvasnicovou pomazánku, nebo párky. 100% volilo druhou možnost.
Na vojně nám kvasnice mixovali i do vaječnice. Chudáci basmani - ti pak deratizovali záchody...
Možnost volby ze tří jídel (hluboko za komunistů) jsem měl jako špagát jen v měsíčním přijímači v Lounech. Ve Stříbře jsme jedli normálně s bigošema, jídlo strašné! V Boru u Tachova, kde jsem byl nejdéle, jsme měli v bigošácké jídelně svůj extra koutek. Jídlo sice stejné jako manšaft, ale vařili tam opravdu dobře, na úrovní meníček dnes v hospodách.
V Mikulově vařili vcelku obstojně, ale po přesunu do Vyškova jsem rychle poznal, proč se jídelně mužstva říkalo Chemička.