
Prasacke kombinace jidel
Ahoj, zajimalo by me, co povazujete za nejvic hnusny kombinace jidel? Hodne kontroverzni je treba pizza s ananasem, jaky na ni mate nazor? Me osobne se treba dela spatne z predstavy, ze bych mel mit na rohliku pod Nutellou jeste maslo, ale urcite se najde nekdo, kdo to tak ji.
Řízek s knedlíkem. Případně cokoliv s kečupem.
A me zrovna rizek s knedlikem a zelim (upicky rizek) zaujal. Taky jsem nad tou kombinaci nejdriv nevericne kroutila hlavou, ale zkusila jsem to a ono je to dobry
http://www.recepty.cz/recept/pavlisovsky-rizek-7228
Dnes jsem si ho mohl dát tady
https://walzel.cz/restaurace-svejk
Raději jsem si dal špagety. Sice mi k nim přinesli vidličku a nůž, ale jinak nemám žádné výhrady, byly dobré.
Jako nachodak se musim ozvat. Na Pavlisov to mam coby kamenem dohodil tak jsem pavlisovakem odkojen, a za me nejlepsi rizek. Ten "recept" je uplne blbe (a mnohe dalsi take, jak na netu zjistuji), pavlisov neni smazeny rizek, ale peceny, a pekne na sadlicku, kterym se pote lehce omasti knedlik. Rozdil oproti klasickemu rizku na prepalenem slunecnicovem oleji je dost markantni.
Prijde mi, ze nejaky neumetel to prdnul na net jako smazeny rizek a vsichni to pak rozkopirovali.
Ono totiž ten řízek usmažit je desetkrát rychlejší, než ho upíct v troubě, takže si to někdo asi usnadnil a upravil po svým.
pizza s ananasom je velmi chutna ptz sunka syr a ananas sa k sebe chutovo hodia, ludia to tak jedia desatrocia, volaju to "hawai" (toast, alebo pizza, apod), neviem kto to vymyslel ale je to chutne a pasuje to.
Hnusne kombinace jedal moc neexistuju ptz vsetko sa da urobit aj chutne, ono to zavisi skor od detailov a ne od nejakej kombinacie jedal. Ale tusim ryba a cokolada je no-go, su aj dalsie kombinacie ktore k sebe nesedia, neviem nie som kuchar :)
P.S. ja zas napr. nechapem jak moze niekto jest chlieb s nutelou.
S tim chlebem take souhlasim. Dulezity je, ze v reklamach/na etikete je chleb znazornen, ale je to takovej ten svetlej, co jedi Nemci.. S nasim klasickym tmavym je to hruza.
Co se tyce pizzy hawai, tak samozrejme vim, ze se tak nazyva a ja sam ji povazuji za svou nejoblibenejsi, nicmene spoustu lidi kolem me ji nenavidi a tu kombinaci povazuji za barbarskou, proto se taky na to ptam.
Lebo taliani pizzu s ananasom a podobne veci nerobia, tak nejaki ludia si mozu vymyslat nejake predsudky voci tomu. Ale ta kombinacia je bezna a chutna, aj mimo pizze. Keby som bol talian tak to nejem, ale nie som talian, tak co je koho do toho. Hlavne sa na pizzu nema drbat kecup, to uz by som protestoval aj ja, vrcholne nechutne.
P.S. nemci nejedia biely chlieb, oni maju asi najtmavsie tazke mokre chleby na svete (resp. tmavsie a tazsie som inde nevidel). Biely chlieb je taliansko a prip. ciastocne francuzko apod. A tie biely hnusne toastove stvorceky su amici.
Pro mě neexistuje nic, co by se nedalo sníst s něčím jiným - poživatelným.
Slaneček je dobrý. Šlehačka je dobrá. Jak teprv musí být dobrý slaneček se šlehačkou!
Jednou, vyhecovan vyznamnym ceskym uchylem, jsem snedl teplyho zavinace s povidlama... hnusny, ale prekvapive ne tak hnusny jak to zni.
Tohle je taky poživatelný, tedy alespoň pro domorodce a opravdový dobrodruhy. Dej si k tomu klidně obyčejnej chleba.
Koprová omáčka...
To není o kombinaci, ale obvykle o tramumatu z dětství. Koprovka je v našich končinách vcelku běžný jídlo, ač ne vždy oblíbený. Divná kombinace by byla koprovka se marinovanou rybou.
Tak ono je ryba a ryba.
Kopr a losos je například uznávaná kombinace. A i já, v jídle konzervativní, proti ní nic nenamítám.
Koprovka je super a už ji mám vychytanou.
Vareny_hovezi_krk_s_koprovou_omackou_a_karlovarskym_knedlikem
Ke koprovce jsou mnohem lepší brambory (naučila jsem se to od babičky z Hané).
Knedlík sice sním také, ale není to „ono“.
A ja zase koprovku s bramborama moc nemusim, radsi ten knedlik.
To já zase jedině s bramborama!
Už to tady začíná připomínat slavnou scénu "šípkovou - se zelím". Kde si dáme scuka abychom to rozhodli?
S knedlíkem!
Koprovku lidi buď milujou (můj případ) nebo nenávidí. Moc to nechápu. Jako mladík jsem kdysi na koprovku udělal svůj rekord, 23 knedlíků. Ovšem divná je koprovka s bramborem. Hawai si dávám, ale je pravda, že se o tom vedly nějaké diskuze, že to na "správnou" pizzu nepatří.
Já když si chtěl ke koprovce dát knedlik, tak se se mnou manželka málem rozvedla... :)
Prý jen a pouze brambory a cokoliv jiného je špatně.
Tak jsem si zvykl na brambory.
U nás doma zas koprovka jedině s knedlikem a vajíčkem, brambor nepřipadal v úvahu.
Řízek s rýží. To může vymyslet jenom rakušák...
To jsem jedl poprvé na Slovensku a nechápal jsem tu kombinaci. U nic to bylo běžné.
Můj synovec to tak sám chce. Žádný erteple, ale s rejžou. Sám jsem to nepobral.
Vedz, že to u nás nie je celkom tak bežná záležitosť, u nás doma neexistuje, aby sa k rezňu podávala ryža. Väčšina ľudí, ktorých poznám, túto kombináciu neznáša, je to skôr otázka poniektorých zvláštnych reštaurácií u nás.
BTW, před několika desetiletími jsem pobýval na pracovní stáži v Hessensku (Bad Soden). Pánové a dámy, takové sračky (co tam žerou) jste nezažili. Např. slaná
jahodová polévka, jelitový prejt s borůvkovýma knedlama, obložený chleba s máslem, rybičkama, nakrájeným banánem a pokapaný medem, volské oko s marmeládou, etc. To by nežralo ani ošípané (mno, ošípané asi jo
).
Mozno vam len chceli ukazat nejake najnovsie gurmanske hity, a vy ste to neocenili
Normalne tam podla mna take nezmysly nezeru https://de.wikipedia.org/wiki/Hessische_K%C3%BCche :)
https://recepty.vareni.cz/sladke-prekvapeni/
Tohle mi připomíná geniální recepty retarda Ládi Hrušky. Strejda podle něj cosi uklohnil a nežral to ani pes Kraken.
Kam se hrabe tady na toho, tolik ztrát nedokázali způsobit ani Talibanci.
___KLIK___
Dítě mu nevzali na kuchařskou školu, svět přišel o dalšího kuchaře.
http://zpravy.e15.cz/domaci/udalosti/rikali-mi-jirka-prujmica-stezuje-si-na-clanek-v-dnes-jiri-babica-1047959
A nic z toho neměl, ale na Okounovi má také "fanklub".
Kdesi bolo ze obalit a fritovat tycinku mars, a vraj to je aj chutne (ale len v cesticku, ne v struhanke).
Tatranku neviem, to je imho nic moc aj surove :) Ten mars ale tiez takze to je asi jedno.
Kamarád jednou jedl tlačenku s cibulí a přikusoval makový rohlík. Později jedl bůček s vánočkou, páč se mu nechtělo jít 20m do obchodu pro chleba.
Znáte někdo kombinaci svíčkové s bramborovým salátem?
Něco podobného bylo dnes ráno na chodníku před barem,ještě asi i s paprikou (možná to nebyla paprika,ale bylo to červené) ,sice do toho už někdo šlápl,ale pejsek ze sousedství si viditelně pochutnával.
A pak půjde olízat pánečkovi hubu a ten z toho bude v sedmém nebi.
Jednou jsem zkoušel párek se šlehačkou,jen pro pobavení kamarádů,že to jde.
Ovšem jíst se to moc nedá,protože ta šlehačka z toho párku hned klouže dolů.Takže kdo to chce zkusit,ať si vezme raději lžičku.
Rozříznout párek jako Hot-Dog
Rýže s kakaem,šodo s kolínkama
Náhodou, takový rýžový nákyp s broskvemi a kakaem je docela mňamka.
(smajlík olizující se až za ušima)
Rýžový nákyp, žemlovka. Trauma mého dětství. Jo, sorry - ještě mléčná polévka. V této galaxii neexistuje síla, která by mě donutila ke konzumaci těchto běsů.
Rýžový nákyp se sněhem z bílků bylo čistokrevné zlo. Žemlovku mám naopak rád.
A mléčná polévka, ještě strašnější verze je mléčná polévka se zelenýma fazolkama
S fazolkama to muselo být utrpení. Já ten potrat pamatuju s nějakýma bílýma slizkýma nokama tvarem i konzistencí zvíci přerostlého "holuba" z nosa. Ještě teď se při vzpomínce rosím hrůzou.
Ve školce jistota, taždotýdenní repete…
chuť mám i po 40-50 letech na jazyku…
Ještě si vzpomínám z lázní (naši mě posílali na prázdniny do Luhačovic) na kvasnicovou pomazánku na chleba. Tu
Jo, kvasnicová pomazánka! Na vojně jsme měli na jídelníčku na výběr k objednání ze dvou jídel. Pamatuju, že v tom pravidelným jídelníčku byla jeden den možnost objednat buď kvasnicovou pomazánku, nebo párky. 100% volilo druhou možnost.
Na vojně nám kvasnice mixovali i do vaječnice. Chudáci basmani - ti pak deratizovali záchody...
Možnost volby ze tří jídel (hluboko za komunistů) jsem měl jako špagát jen v měsíčním přijímači v Lounech. Ve Stříbře jsme jedli normálně s bigošema, jídlo strašné! V Boru u Tachova, kde jsem byl nejdéle, jsme měli v bigošácké jídelně svůj extra koutek. Jídlo sice stejné jako manšaft, ale vařili tam opravdu dobře, na úrovní meníček dnes v hospodách.
V Mikulově vařili vcelku obstojně, ale po přesunu do Vyškova jsem rychle poznal, proč se jídelně mužstva říkalo Chemička.