Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
| Předmět | Autor | Datum |
|---|---|---|
| Tohle je válka, její dopad na civilisty, rodiny s malými dětmi, ...
Autorka je slovenská humanitárn… Pavel 02.02.2026 19:26 |
Pavel | |
| 3. část
Primátor Kyjiva Vitalij Kličko vyzýva už tretí deň obyvateľov, aby opustili mesto, ak majú… Pavel 02.02.2026 19:30 |
Pavel | |
| City bokom, UA nahravali 2 posledne teple zimy, ale tato uz vysla rusakom a hrat na teplu zimu sa ne… fleg 03.02.2026 23:01 |
fleg | |
| Co když Ukrajina tu vojnu "vyhraje" co bude dál? Myslíš že tamní oligarchové prodají zlaté záchody a… Yarda 04.02.2026 09:46 |
Yarda | |
| Nie po vojne zaplavi EU dost vela gangov a zbrani, ktore sa stratia pocas vojny.... ale na UA po vit… fleg 04.02.2026 16:10 |
fleg | |
| Flegu.
Co se týká Ukrajiny, názory jsou od toho aby se různily. A na můj názor a asi ani na tvůj se… poslední Yarda 04.02.2026 17:39 |
Yarda |
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
Tohle je válka, její dopad na civilisty, rodiny s malými dětmi, ...
Autorka je slovenská humanitárna pracovníčka, ktorá žije a pracuje v Kyjive.
1. část
3. část
Konec.
Mám problém to číst, natož si to představit. Neskutečná hrůza a to jsou civilisti. Jak to musí vypadat na bojišti...? Opravdu, reálně, vůbec nemám takovou představivost a vlastně ani nechci.
Je mi smutno, je rok 2026, máme za sebou 1. a 2. světovou válku, válku v Jugoslávii a teď probihá válka na Ukrajině. Zlo, zlo, zlo.
City bokom, UA nahravali 2 posledne teple zimy, ale tato uz vysla rusakom a hrat na teplu zimu sa nedalo donekonecna.
Trosku sa divim, ze su tak zufalo nepripraveni, pretoze toto vsetko sa dalo predpokladat a urcite mohli byt pripraveni lepsie.
No holt su to furt povahou taki polorusi.
ALe prave ta povaha im snad umozni prezit a ak preziju tuto zimu oni tu vojnu nakoniec vyhraju.
Co když Ukrajina tu vojnu "vyhraje" co bude dál? Myslíš že tamní oligarchové prodají zlaté záchody a zahraniční rezidence a jachty a... a nad Ukrajinou se bude klenout duha přátelství a porozumění?

IMHO čím více hodí ručník do ringu, tím lépe pro Ukrajinu. A asi i pro nás. Tady nebude vítězů, budou jen poražení.
Nie po vojne zaplavi EU dost vela gangov a zbrani, ktore sa stratia pocas vojny.... ale na UA po vitazstve UA (rozumej ruska sa stiahne) zostane vyrazne viac ludi aj zbrani v pripade vitazstva ako prehry.
Navyse nebudeme mat za suseda rusaka, co nikto rozumny nechce.
Obnovovat UA po vojne je biznis na desatrocia pre celu EU, takze tam vidim aj velke pracovne prilezitosti pre europske firmy....pretoze hrat sa na humanistov akoze pomahame komu treba a on nam za to este plati, pripadne to plati niekto iny, to nam ide najlepsie v EU.
V opacnom pripade tam nikto nic staviat a budovat nepojde a rusak sam tam postavi nejaku tu zemlianku akurat tak.
Ale naco ti to vysvetlujem, kym donedavna som si myslel, ze si len pomyleny po otazka o pc zdarma z Alzy mam pocit, ze tvoj mindset je na hranici udrzatelnosti.
Flegu.
Co se týká Ukrajiny, názory jsou od toho aby se různily. A na můj názor a asi ani na tvůj se určitě nikdo ptát nebude.
Co se týká notebooků zadarmo, já jsem ani neuvažoval o tom, že bych si ho teď hned objednal, asi jsi nečetl pořádně můj dotaz.
Mne hned napadlo, že v tom bude nějaký zakopaný pes. Že by to bylo zadarmo pokud......
Jednou jsem se nechal nachytat ve Vídni na Mexikoplatzu kam tehdy naše cestovky dělaly zájezdy. Z jednoho qelbu po mně vystartovala slovensky mluvicí dívenka, že její firma dělá akci a že mi daruje tenhle šampón a tenhle pičifuk a tohle...zadarmo a když jsem toho měl plnou tašku tak dodala že tohle všechno bude moje když si koupím tenhle parfém. Bylo to před vánoci a ta cena se mi nezdála moc přemrštěná. A za tu cenu jsem byl poučený a když se mne někdo snažil nachytat na něco zadarmo, už jsem na to neskočil, tak mne napadlo co se týká těch NB zadarmo, kde ten zakopaný pes asi bude.
A NA TO JSEM SE PTAL, JESTLI UŽ S TÍM MÁ NĚKDO ZKUŠENOST.
Když jsme si chtěli koupit lepší auto než co jsme měli na doježdění, chtěli jsme na to věnovat asi 170kKč a obráželi jsme autobazary, tehdy byla taková situace že buď auto nabrat na vidle a odvézt do kovošrotu nebo že majitel čeká že za tu cenu si koupí nové auto a ještě mu zbude na benzín. Pak jsem jel kolem benzínové pumpy, tam nové auto s cedulí "Již od 163 kKč" Tušil jsem zakopaného psa, samozřejmě byl, bylo to jen s výýýýhodným financováním, ale za hotové se to vešlo do 200kKč. Už devatenáctý rok s ním jezdím a plná spokojenost. A že po mně kvůli tomu někdo vozí nos (Clio s batohem), to je jeho problém.
Asi tak a teď si jdu otevřít pivo.