Předmět Autor Datum
Mašínová by měla především trénovat skoky do rakve.
IQ37 27.08.2023 00:53
IQ37
Spíš trénovat jak se efektivně poskládat aby vlezla jednim vrzem na gril do pece. Urna je menší, lev…
HPET 28.08.2023 20:58
HPET
Tak už to začalo: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/statni-vyznamenani-prezident-petr-pavel-snemovn…
Yarda 28.08.2023 08:20
Yarda
Yardo pokud to nechápeš tak o tom nepiš. Rozdávat medaile a dávat prominutí trestu je jedna z mála p…
nerady 29.08.2023 00:56
nerady
Nedostane medajli i tenhle pán? https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-diplomat-ridil-pod-v…
Yarda 15.09.2023 07:16
Yarda
To zase ukazuje na šetření na nepravém místě. Většina diplomatických úřadů má profesionální řidiče,…
nerady 15.09.2023 14:24
nerady
OT: Když jsem byl na vojně ve Stříbře (VÚ 8015), při službě na bráně (cesta kolem vedla do SRN) jsme…
L-Core 15.09.2023 15:12
L-Core
Mám známého německé národnosti. Jeho otec německé národnosti byl ve válce a skončil v zajetí ve Fran…
nerady 15.09.2023 18:45
nerady
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-vyznamenejte-masiny-apeluji-v-petici-na-prezident…
Yarda 25.09.2023 15:52
Yarda
To je ODS klika, která se tomu věnuje pravidelně. Zřejmě to mají jako svazacký úkol. Ale já jsem pro…
Jan Fiala 25.09.2023 15:59
Jan Fiala
Tak už to začalo. :-D:-D:-D:-D:beer: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-nejen-masino…
Yarda 03.10.2023 18:37
Yarda
Jára Cimrman byl občan jiného státu (Rakousko Uhersko) a nemá ani pozůstalé a v podstatě nevím ani z…
nerady 03.10.2023 19:12
nerady
Kdo odsuzuje odboj bratrů Mašínů, nechápe dobu, ve které žili https://www.novinky.cz/clanek/podcast…
Jan Fiala 09.10.2023 14:02
Jan Fiala
Vůbec nejde o nějaké Mašíny. Akorát týpek se chce blejsknout a nemá čím, Mašíni jsou po ruce. :beer:… poslední
Yarda 09.10.2023 18:20
Yarda

Spíš trénovat jak se efektivně poskládat aby vlezla jednim vrzem na gril do pece.
Urna je menší, levnější, můžeš si s ní ozdobit i obyváček a ctít příbuzného z domu, nestojí to tolik jak platit nekdě hrob.
.. když tě drahý přibuzný omrzí, , tak s ním vysypeš v zime chodnik a děckám je stejně jedno s čím si hrajou na pisku takže.

Tak už to začalo:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/statni-vyznamenani-prezident-petr-pavel-snemovna-senat.A230826_151625_domaci_kop
https://www.idnes.cz/zpravy/hlasovani?id=statni-vyznamenani-2023&show=1

Nechápu proč vyznamenávat někoho kdo je už dávno mrtvý a medajli ani nemá kdo převzít. A na koho se zase zapomene hned po slavnostním ceremoniálu.
Pokud někoho takového archeologové vykopou, možná by stálo za úvahu zřídit nějakou desku cti kam by se vytesalo jméno dotyčného objeva a proč se zasloužil aby tam byl. Že by si k té tabuli dělali výlety školáčci a dotyčné by si připomínali.
Případně postavit pomník nebo aspoň pověsit ceduli v jejich rodné vísce.
https://goo.gl/maps/s8tHZgL8ck2Ju1Cw7
:beer:

Yardo pokud to nechápeš tak o tom nepiš. Rozdávat medaile a dávat prominutí trestu je jedna z mála pravomocí prezidenta. U promíjení trestů to ale není společenská událost. Rozdávání medailí je však společenská událost. Jako politik nemůžeš nikam zdarma vytáhnout svoji ženu či manžela, ale pokud seš pozván na hrad tak ti to zvedne body na politické scéně. Také jsou tam pozváni všichni diplomaté a manželky můžou jednou za rok vytáhnout šperky a róby. Ty jim ze závisti nechceš dopřát ani toto malé povyražení na účet daňových poplatníků. O ty oceněné tam v podstatě nejde a nevím zda jsou k medailím dávány i nějaké finanční částky, ale domnívám se že ne. Medaile tedy vyjdou na pár stovek a honorace se může jednou za rok ukázat, že má známosti a že patří mezi lepší lidi. Jak jinak by si ses to dozvěděl? Také se tím určuje kdo kam patří na politické scéně a kdo je v nelibosti. Novináři a pisálkové mají o čem pár dní psát, majitelé limuzín je můžou okázale předvést a pár firem (gastro, medailéři, květináři, krejčové, půjčovny kostýmů atd.) mají kšeft. Odhoď už to maloměšťáctví a dopřej jim jednou za rok tu radost. Děje se tak ve všech státech světa a nejvíc mají medailí generálové od Kima a tam je co obdivovat. Průšvih je, že tam také můžeš dostat trest smrti a ani nevíš za co. :-D

To zase ukazuje na šetření na nepravém místě. Většina diplomatických úřadů má profesionální řidiče, které v případě nehody hodí "přes palubu". Některé diplomatické úřady zaměstnávají dokonce jako řidiče místní lidi z téhož důvodu. Pokud něco způsobí není problém ho nahradit někým jiným. Je samozřejmé, že u nás se šetří a tak chudák musel na nějakém banketu chlastat a pak musel vůz zavézt zpět na konzulát. Není to jednoduché působit jako diplomat v zahraničí, když se s protějškem neožereš tak se nic nedovíš. Pokud jedeš v taxíku, tak nejedeš v autě s diplomatickým označením a policie na něj může. U nás policisté řeší diplomatické vozy jen při nehodách a stejně nakonec od toho musí dát ruce pryč. Z novinářů čiší jen bledá závist a tak nebuď jako oni.:-)

OT: Když jsem byl na vojně ve Stříbře (VÚ 8015), při službě na bráně (cesta kolem vedla do SRN) jsme museli do bonzbloku zapisovat espézetky právě vozů diplomatického sboru (CD), mnemotechnická pomůcka: "cizí dareba". Jestli to k něčemu bylo, jestli to pak lokál-kontráši někam posílali, naprosto netuším. :-)

Mám známého německé národnosti. Jeho otec německé národnosti byl ve válce a skončil v zajetí ve Francii a do Sudet se nevrátil. Známý se narodil někdy v roce 1943 a žil jen s matkou. O otci jenom věděl že žije v Německu ale nikdy v ČSSR nebyl. V roce 1962 nastoupil na základní vojenskou službu a jelikož měl jen matku tak sloužil ve stejném okrese jako měl trvalé bydliště. Když byl asi rok na vojně tak si jeho otec v Německu koupil Mercedes a přijel se do Sudet ukázat synovi. Od matky se dověděl kde slouží a nenapadlo ho nic jiného než za synem přijet před kasárna. Druhý dne už můj známý sloužil v Bardějově. :-D Také jsem to zapisoval v Litoměřicích. Bylo to dobrá služba v suchu a teple.:-)

Jára Cimrman byl občan jiného státu (Rakousko Uhersko) a nemá ani pozůstalé a v podstatě nevím ani za co by ji měl dostat. Musí mu stačit, že byl určen jako velikán našeho národa. Nemá nikde hrob, každý vynález přinesl s křížkem po funuse a jen kufr s jeho pozůstalostí nejde vyznamenat. Je něco jako Pán Bůh, každý o něm mluví a nikdo ho neviděl. :-D

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru