Co to znamená?
Dualismus - Máme dva na sobě nezávislé subjekty, ale je možné vzít část mezinárodního práva a přidat ho do práva vnitrostátního (nezávislost těchto práv) Pokud stát převzal závazek v mezinárodním právu, nemůže se dovolávat jeho neplatnosti na základě práva vnitrostátního
-----
To znamená že aby mezinárodní smlouva/právo bylo platné v právu daného státu musí se přenést, a udělat zákon a až potom je to platné ?
Proč prosím zapleveluješ poradnu dalšími a dalšími dotazy a nepokračuješ ve svém dualismu nebo mezinárovním právu nebo milionu dalších podobných dotazů?
Když už zapleveluješ, proč nenapíšeš normální předmět, aby bylo vidět na první pohled, čeho se dotaz týká?
Předmět "co to znamená" pouze ukazuje na to, že to bude další kokotina.
Co má společného dualismus a mezinárodní právo?
Však si nápis do google poměr mezinárodního práva a vnitrostátního práva, tam to máš napsané
Pojetí monistické, pojetí dualistické.
Napiš si do Googlu raději mašíbl.
Výborně. Když už sis to přečetl, tak čemu vlastně nerozumíš?
Zda to skutečně takto je, když to někteří lide tady zpochybňují.
Kteří a kde?
https://debaty.net/discussions/3174199-co-je-monisticky-dualisticky-stat
Tady například Nerady
Asi jsem slepý, ale nikde nevidím, že by to tam zpochybňoval.
Říká že se nic neděje podle práva, tudíž to znamená že ani to že mezinárodní právo je aplikováno podle ústavy či zákonů (Této dualistické koncepce ve state který ji má)
Ale nikde netvrdí, že tyhle právní pojmy neexistují ani nepochybňuje jejich význam. Jenom tvrdí, že se vše porušuje, což je pravda.
Ano, porušuje se vše to je pravda, ale přeci ne vždycky, a tak nemůže člověk s jistotou říct že by nebylo v dané situaci zacházeno v souladu, resp. Nemůže vědět budoucnost tím pádem nemůže vědět ani to zda se to v daný okamžik a situaci použije.
Mladíku něco ti řeknu (předpokládám, že ti není víc jak 20 a já už jsem v důchodu). Nevím kolikrát jsi byl u soudu, nevím jaké máš zkušenosti s policií či dříve VB. Jistě víš, že určité organizace sledují, v kterých státech jsou političtí vězni. Další věcí je, že pokud tě v dalších státech nemohou uvěznit za politické přesvědčení tak na tebe ušijí něco jiného. Určitě nevíš, že u nás před pár lety zemřel cikán, kterého zalehli dva policisté. Stalo se tak v Kynšperku u Sokolova a policisté byli souzeni a osvobozeni na Okresním soudě v Sokolově. Nepřísluší mi hodnotit zda to bylo po právu, ale několik věcí mě zaráží. Žádná publicita, žádné masové protesty jak v USA a další věcí je to, že takový čin soudí okresní soud. Jeden člověk který měl se soudy mnohaleté zkušenosti, mi jednou řekl: čtvrtina soudců by neměla soudit pro svoji minulost a různé úchylky, čtvrtina pro alkohol, čtvrtina by měla být v důchodu a jedna čtvrtina by mohla soudit. Podotýkám, že se to týká trestního práva. Před léty jsem se bavil s okresním prokurátorem o tom, že soudci soudí případy (občansko-právní) v kterých se neorientují. Navrhoval jsem, aby někdo soudil stavební věci někdo podvody atd. Na to odpověděl, že už to tady před léty bylo, ale muselo se to zrušit a uvedl příklad na rozvodech, kdy byli soudci po roce souzení rozvodů určení pro Bohnice. Už to tady bylo jednou zmiňováno, že pokud dostanou lidé např. bachaři, policisté, vojáci, soudci do rukou absolutní moc tak to minimálně jedna polovina z nich začne zneužívat. Ve vyspělých státech se tak děje skrytě v těch ostatních otevřeně např. při přejezdu hranic, kontrolních bodů atd.
Jasně já s tím souhlasím, ale téma bylo celkově celé jen o aplikaci mezinárodního práva, i když se neaplikuje v souladu s právem, tak určitě to tak není přece vždy, o tomhle mluvím.
O tom je ta koncepce.
Jenom nechápu proč sem píše o právu celkové když sem psal pouze o mezinárodním.
Se ho zeptej.
A ty to chápeš jak?
To je tajný.
Co je na tom tajnyho? Jen mě zajímá to co si sám komentoval.
My nesmíme ani naznačovat.
Ty si psal že má pravdu že se vše porušuje, jasné že se porušuje vše a kdekdo to porušuje, ale přece ne vždy?
Já snad psal že vždy?
ne nerady psal že to není nikde na světě. což znamená že nikdy se to tak neděje.
To teda rozhodně neznamená. Nauč se chápat psaný text.
Já chápu psaný text, ale když napíše že Právně se nic neděje nikde na světě" tak nikde nezmiňuje četnost tak se pod tím vezme to že to platí vždycky.
Za pět z logiky.
Pokud si myslíš, že země dodržují všechny mezinárodní úmluvy mezi sebou tak nevíš nic o světě. Na každém velvyslanectví jsou lidé, kteří mají na práci něco jiného než se starat o občany svého státu v nesnázích. Dokonce jsi mohl zaregistrovat při letošních volbách prezidenta, že jsou na to dokonce školy. Také se psalo, že Babiš byl v Maroku se šifrantem STB. Zjisti si kolik lidí muselo opustit velvyslanectví Ruska v naší republice, co prováděli Číňané z velvyslanectví při návštěvě jejich potentátů v ČR. Když nemají ty země špióny na velvyslanectví, tak už je většinou mají na postech kde je potřebují, to znamená na různých ministerstvech daného státu odkud potřebují informace. Nemusí to být jen jejich lidé ale mohou to být také lidé, kteří pro ně pracují. Každý stát má rozvědku a kontrarozvědku a jistě to nemají pro okrasu. Proč asi máme BIS, když všichni všechno dodržují? Najdi si knihu od Frolíka myslím, že se to jmenuje "Špión vzpomíná" a možná, že něco pochopíš. Pokud se domníváš, že vše po pádu "Železné opony" skončilo tak jsi na velkém omylu.
Zeptej se politika na co chceš a on ti na co chce odpoví.
A víš jak poznáš, že politik lže?
Otevírá pusu a hýbou se mu rty
Výňatek z klasika:
Zeptej se v autobusu.
Kolega Cotoje si s tebou určitě rád podiskutuje, domluvte se spolu.
To se bude muset bavit se zrcadlem.
No právě, ať si diskutuje a tady bude klid.
Svoje otázky směřuj na ministerstvo zahraničních věcí a můžeš při tom použít zákon 106/1999 Sb. Jistě jsou tam fundovaní lidé, kteří ti rádi na tvé dotazy odpoví.
Vyborny napad. Aspon bude mit Lipavsky neco smysl luplneho na praci