Co to znamená?
Dualismus - Máme dva na sobě nezávislé subjekty, ale je možné vzít část mezinárodního práva a přidat ho do práva vnitrostátního (nezávislost těchto práv) Pokud stát převzal závazek v mezinárodním právu, nemůže se dovolávat jeho neplatnosti na základě práva vnitrostátního
-----
To znamená že aby mezinárodní smlouva/právo bylo platné v právu daného státu musí se přenést, a udělat zákon a až potom je to platné ?
Co má společného dualismus a mezinárodní právo?
Však si nápis do google poměr mezinárodního práva a vnitrostátního práva, tam to máš napsané
Pojetí monistické, pojetí dualistické.
Výborně. Když už sis to přečetl, tak čemu vlastně nerozumíš?
Zda to skutečně takto je, když to někteří lide tady zpochybňují.
Kteří a kde?
https://debaty.net/discussions/3174199-co-je-monisticky-dualisticky-stat
Tady například Nerady
Asi jsem slepý, ale nikde nevidím, že by to tam zpochybňoval.
Říká že se nic neděje podle práva, tudíž to znamená že ani to že mezinárodní právo je aplikováno podle ústavy či zákonů (Této dualistické koncepce ve state který ji má)
Ale nikde netvrdí, že tyhle právní pojmy neexistují ani nepochybňuje jejich význam. Jenom tvrdí, že se vše porušuje, což je pravda.
Jenom nechápu proč sem píše o právu celkové když sem psal pouze o mezinárodním.
Se ho zeptej.
A ty to chápeš jak?
To je tajný.
Co je na tom tajnyho? Jen mě zajímá to co si sám komentoval.
My nesmíme ani naznačovat.
Ty si psal že má pravdu že se vše porušuje, jasné že se porušuje vše a kdekdo to porušuje, ale přece ne vždy?
Já snad psal že vždy?
ne nerady psal že to není nikde na světě. což znamená že nikdy se to tak neděje.
To teda rozhodně neznamená. Nauč se chápat psaný text.
Já chápu psaný text, ale když napíše že Právně se nic neděje nikde na světě" tak nikde nezmiňuje četnost tak se pod tím vezme to že to platí vždycky.
Za pět z logiky.
Zeptej se politika na co chceš a on ti na co chce odpoví.

Výňatek z klasika: