Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Pošta neinformuje o došlém balíku

Koupil jsem přes aukro autonabíječku a pořád čekám kdy dorazí. První dodání bylo posláno zpět. ale že by mě nechali aspon lístek ve schránce nic. A ted podruhé (protože mám číslo) sem zjistil, že to leží na poště, a zase žádný lístek! To jako pošta pokud nemá jiný kontakt, než adresu, tak to nedoručí nebo co??

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý je, když odesílatel dá poště i tvoje telefonní číslo. Pošta pak posílá SMS o tom, že balík pře…
Prasak 25.05.2021 22:21
Prasak
Taky to delam - kdyz muzu, tak u mensich zasilek beru bud Zasilkovnu, nebo PPL Parcelshop. Jenze tre…
merlouska 25.05.2021 22:48
merlouska
Na druhou stranu postu ma typicky clovek u domova, coz muze byt pro mnohe velkou vyhodou. Casto se…
RedMaX 25.05.2021 23:13
RedMaX
Kdyz si objednavam neco tezkeho, tak si to nechavam dovezt PPL domu. Vetsinou ale objednavam spis me…
merlouska 25.05.2021 23:20
merlouska
Hmm, tak to mas dobry. V tomto pripade bych rekl, ze docela stesti, protoze pobocek posty je hromada…
RedMaX 25.05.2021 23:44
RedMaX
Bych skoro rekla, ze v Brne je vic tech pobocek zasilkovny apod. nez posty :-D A ano, prace z domov… nový
merlouska 26.05.2021 00:00
merlouska
Přesně tak, ve větších městech už má Zásilkovna víc poboček než pošta (např. Třebíč: Zásilkovna 22,… nový
Zdenál 26.05.2021 07:41
Zdenál
Ty seš Brnačka? Já také bydlím v Brně. nový
jezekhifi 26.05.2021 16:42
jezekhifi
Jj, Brno. Koukam, ze ta posta tu za moc nestoji. Nebo jsme sousedi :-D nový
merlouska 26.05.2021 19:15
merlouska
Dělám to stejně, jak Zásilkovnu, tak Parcelshop mám doslova pár kroků. Co se hustoty poboček týká, t… nový
jirka44 26.05.2021 07:52
jirka44
Většinou to je tak, že pošta pošle, že bude balík doručovat, potom 3-5 sms s rozličnými časy a posle… nový
ml1 26.05.2021 16:47
ml1
Abych nezakládal nové téma: https://www.lidovky.cz/domov/dorucovani-baliku-na-adresu-je-problem-za-t… nový
Yarda 16.07.2021 11:36
Yarda
Bejvávalo, že se schránka na hlavní poště v Karlových Varech vybírala po dvou hodinách od 6 hod. do… nový
nerady 16.07.2021 20:11
nerady
Pošta je poslední dobou jako hlemýžď. A je jedno jestli nalepíte známku A nebo B. Hlavně že k té áčk… nový
ml1 07.10.2021 18:14
ml1
Oni na té své ztrátovosti usilovně pracují. Jistě víš že sjednotily otvírací doby na malých poštách.… nový
nerady 07.10.2021 22:05
nerady
Poštu zruší, omezené poštovní služby přesunou do obchodu k Vietnamci a pošta bude otevřena skoro 24h… poslední
Jan Fiala 08.10.2021 10:32
Jan Fiala

Dobrý je, když odesílatel dá poště i tvoje telefonní číslo. Pošta pak posílá SMS o tom, že balík převzali, budou doručovat a případně že ho uložili na poště.
Ale za nedoručený lístek ve schránce zaslouží přes držku, fakt jo. To už je lepší použít Zásilkovnu, mají výdejnu na každé druhé ulici a stojí polovičku.

Na druhou stranu postu ma typicky clovek u domova, coz muze byt pro mnohe velkou vyhodou.

Casto se mi stane, ze chci objednat neco tezsiho a z prace to pres cele mesto mhdeckem vozit nechci, tudiz shanim dodavatele, ktery umi Ceskou postu, tu mam 5 minut od baraku. Pokud kupuju neco mensiho a lehkeho, beru PPL a necham si to dovezt do prace.

Hmm, tak to mas dobry. V tomto pripade bych rekl, ze docela stesti, protoze pobocek posty je hromada a ma je nekde pobliz bydliste skoro kazdy, zatimco pobocek Zasilkovny/PPL tolik neni.
Tak jestli pracujes z domova, tak tim to mas jeste jednodussi, ale ja jsem ve vsedni den od sedmi do ctyr v praci, domu se vratim nekdy v pet odpoledne, tudiz bez sance si cokoli nechat dovezt PPLkem domu.

Většinou to je tak, že pošta pošle, že bude balík doručovat, potom 3-5 sms s rozličnými časy a poslední že balík nedoručila s důvodem: (neni uvedeno nic, tím zpráva končí).
Jak jsem pochopil, lístečky nosí listonoš, balíci se s tím neobtěžujou (napíšou jenom do poznámky ú.d. (asi jako uzamčený dům) a neobtěžujou se ani zazvonit, lísteček dají k doručení listonošům), takže přijde za několik dnů, teda to tak aspoň bejvalo (možná usoudili, že jsou zbytečné; už mi přes poštu dlouho nic nešlo tak nevim jak to teď chodí).
Trochu se to zlepšilo, i když jen krátkodobě, poté, co pošta vyfásla od telekomunikačního úřadu flastr za systematické nedoručování v Říčanech (jižní předměstí Prahy), ale už se asi oklepali.
Ale s tím telefonem se pak aspoň dá na poště operovat, je tam podací číslo a oni to podle něj najdou, pokud to nemají před nosem (stalo se mi jednou, že na poště hledali zásilku 30 minut, pak se pani omlouvala, že to nemůže najít, že to asi někam zapadlo, tak vyjadřuju podivení nad tím, jak jim může zapadnout desetikilový balík metr na metr (když to přeženu) a teprve tehdy pani zjistila, že ho má přímo vedle sebe u okénka...).

Abych nezakládal nové téma:
https://www.lidovky.cz/domov/dorucovani-baliku-na-adresu-je-problem-za-tyden-nasbirame-35-tisic-nespokojenych-klientu-rika-sef-ce.A210715_165410_ln_domov_vag
Dnes jsem posílal obyčejný dopis už i se známkou. Na poštovní schránce bylo uvedeno, že schránka se vybírá v pracovní dny v osm hodin. To znamená že dopis by se dostal ke zpracování až v pondělí a pošťákovi u adresáta nejdřív v úterý. Tak jsem s tím dopisem šel na poštu, aby to odešlo dřív, naštěstí tam byla jen malá fronta.
Na budově pošty je poštovní schránka co se taky vybírá jen jednou denně. Kdyby tam bylo uvedeno, že schránka se vybírá každou hodinu po celou pracovní dobu pošty, tak bych ten dopis hodil tam, nemusel bych chodit dovnitř, úřednici u okýnka (a ani sebe) zbytečně zdržovat (a taky neřešit, jaká koronavirová opatření musím dodržovat, když tam vlezu).
:-(:beer:

Bejvávalo, že se schránka na hlavní poště v Karlových Varech vybírala po dvou hodinách od 6 hod. do 20 hod a odnášela se na hlavní nádraží k vlaku kde byl poštovní vagón, kde se to za jízdy dotřiďovalo. Bohužel to se psal rok 1912.

Pošta je poslední dobou jako hlemýžď. A je jedno jestli nalepíte známku A nebo B. Hlavně že k té áčkové známce připíše D+1 ale přijde to za D+5.
Samostatnou kapitolou je cizina. Byl jsem v Chorvatsku a hned první den jsem poslal pohled, i když se na cestu vydal další den (schránku tam vybírají ráno), tak jsem si říkal za pár dnů je doma říkal jsem si den na přelet (na známce jasně bylo "par avion") druhý na cestu v čechách a třetí už musí být doma (ovšem trochu mě znejistělo, když mi do telefonu z domova žíkali, že právě přišel pohled od známých, co byli v chorvatsku dlouho předtím). Chyba lávky, trvalo mu to 18 dnů. Další jsou ještě na cestě, možná do vánoc dojdou (vzhledem k tomu, že jsem koupil plato 10 známek plus jednu extra, tak po odečtení zbylých, vím, kolik pohledů můžu čekat). Tak mě napadá, byl tam jeden vánoční obchod, měl jsem rovnou napsat vánoční přání, třeba by to pošta do těch Vánoc stihla. Bylo by zajímavé porovnání, jak to vypadalo v různých dobách. 18 dnů mi i na cestu skr půl Evropy přijde jako příliš (notabene se známkou par avion; měl jsem za to, že letecká pošta už dávno neexistuje a proto se místo par avion psalo prioritate, ale tady bylo přímo par avion).
Přitom dřív běžně za normální tarif (nebyly žádné známky A a B) chodily pohledy na druhý den, z ciziny o něco déle. Bylo to poměrně spolehlivé, jen málokdy se stalo, že to bylo později, a zcela mimořádně pohled nedošel vůbec.

Osobně bych si představoval, že pošta schránku vybere minimálně ráno a večer, případně vždy před odjezdem poštovního dostavníku. Jo vybírání 24 hodin denně je minulostí, pamatuju si to třeba v Jindřišské, taky už je tam jen nějaký čas a ne 24 hodin denně.

Mám pocit, že státní monopol (odhlédnouc od toho, že je trh liberalizovaný a pošta teorieticky monopol nemá) nepotřebuje být viděn zákazníky jako dobře fungující. Ten potřebuje vypadat jako ztrátový, aby mohl dostávat dotace.

Oni na té své ztrátovosti usilovně pracují. Jistě víš že sjednotily otvírací doby na malých poštách. U nás před tím byla pošta otevřená každé všední odpoledne od 13 do 18 hod. Pošta plnila plánované výkony, samozřejmě mimo uzavírání pojistných smluv a zakládání účtů. Po úpravě pracovní doby t.j. otevření v pondělí a středu odpoledne od 12 do 17 hod a v ostatní dny od 8 do 12 a od 13 do 14 hod klesl výkon pošty pod plán, takže místní pošta již neplní jelikož na vesnici dopoledne nikdo mimo důchodců není. Nyní to budou asi rok sledovat a pak to vyhodnotí a poštu pro neplnění zruší. Že to zavinilo manažerské selhání nejvyššího vedení už nikoho nebude zajímat. Hamáček to má na starosti a ještě chce, aby ho někdo volil.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru