Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Pošta neinformuje o došlém balíku

Koupil jsem přes aukro autonabíječku a pořád čekám kdy dorazí. První dodání bylo posláno zpět. ale že by mě nechali aspon lístek ve schránce nic. A ted podruhé (protože mám číslo) sem zjistil, že to leží na poště, a zase žádný lístek! To jako pošta pokud nemá jiný kontakt, než adresu, tak to nedoručí nebo co??

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Abych nezakládal nové téma: https://www.lidovky.cz/domov/dorucovani-baliku-na-adresu-je-problem-za-t…
Yarda 16.07.2021 11:36
Yarda
Pošta je poslední dobou jako hlemýžď. A je jedno jestli nalepíte známku A nebo B. Hlavně že k té áčk…
ml1 07.10.2021 18:14
ml1
Oni na té své ztrátovosti usilovně pracují. Jistě víš že sjednotily otvírací doby na malých poštách.…
nerady 07.10.2021 22:05
nerady
Poštu zruší, omezené poštovní služby přesunou do obchodu k Vietnamci a pošta bude otevřena skoro 24h… poslední
Jan Fiala 08.10.2021 10:32
Jan Fiala

Abych nezakládal nové téma:
https://www.lidovky.cz/domov/dorucovani-baliku-na-adresu-je-problem-za-tyden-nasbirame-35-tisic-nespokojenych-klientu-rika-sef-ce.A210715_165410_ln_domov_vag
Dnes jsem posílal obyčejný dopis už i se známkou. Na poštovní schránce bylo uvedeno, že schránka se vybírá v pracovní dny v osm hodin. To znamená že dopis by se dostal ke zpracování až v pondělí a pošťákovi u adresáta nejdřív v úterý. Tak jsem s tím dopisem šel na poštu, aby to odešlo dřív, naštěstí tam byla jen malá fronta.
Na budově pošty je poštovní schránka co se taky vybírá jen jednou denně. Kdyby tam bylo uvedeno, že schránka se vybírá každou hodinu po celou pracovní dobu pošty, tak bych ten dopis hodil tam, nemusel bych chodit dovnitř, úřednici u okýnka (a ani sebe) zbytečně zdržovat (a taky neřešit, jaká koronavirová opatření musím dodržovat, když tam vlezu).
:-(:beer:

Pošta je poslední dobou jako hlemýžď. A je jedno jestli nalepíte známku A nebo B. Hlavně že k té áčkové známce připíše D+1 ale přijde to za D+5.
Samostatnou kapitolou je cizina. Byl jsem v Chorvatsku a hned první den jsem poslal pohled, i když se na cestu vydal další den (schránku tam vybírají ráno), tak jsem si říkal za pár dnů je doma říkal jsem si den na přelet (na známce jasně bylo "par avion") druhý na cestu v čechách a třetí už musí být doma (ovšem trochu mě znejistělo, když mi do telefonu z domova žíkali, že právě přišel pohled od známých, co byli v chorvatsku dlouho předtím). Chyba lávky, trvalo mu to 18 dnů. Další jsou ještě na cestě, možná do vánoc dojdou (vzhledem k tomu, že jsem koupil plato 10 známek plus jednu extra, tak po odečtení zbylých, vím, kolik pohledů můžu čekat). Tak mě napadá, byl tam jeden vánoční obchod, měl jsem rovnou napsat vánoční přání, třeba by to pošta do těch Vánoc stihla. Bylo by zajímavé porovnání, jak to vypadalo v různých dobách. 18 dnů mi i na cestu skr půl Evropy přijde jako příliš (notabene se známkou par avion; měl jsem za to, že letecká pošta už dávno neexistuje a proto se místo par avion psalo prioritate, ale tady bylo přímo par avion).
Přitom dřív běžně za normální tarif (nebyly žádné známky A a B) chodily pohledy na druhý den, z ciziny o něco déle. Bylo to poměrně spolehlivé, jen málokdy se stalo, že to bylo později, a zcela mimořádně pohled nedošel vůbec.

Osobně bych si představoval, že pošta schránku vybere minimálně ráno a večer, případně vždy před odjezdem poštovního dostavníku. Jo vybírání 24 hodin denně je minulostí, pamatuju si to třeba v Jindřišské, taky už je tam jen nějaký čas a ne 24 hodin denně.

Mám pocit, že státní monopol (odhlédnouc od toho, že je trh liberalizovaný a pošta teorieticky monopol nemá) nepotřebuje být viděn zákazníky jako dobře fungující. Ten potřebuje vypadat jako ztrátový, aby mohl dostávat dotace.

Oni na té své ztrátovosti usilovně pracují. Jistě víš že sjednotily otvírací doby na malých poštách. U nás před tím byla pošta otevřená každé všední odpoledne od 13 do 18 hod. Pošta plnila plánované výkony, samozřejmě mimo uzavírání pojistných smluv a zakládání účtů. Po úpravě pracovní doby t.j. otevření v pondělí a středu odpoledne od 12 do 17 hod a v ostatní dny od 8 do 12 a od 13 do 14 hod klesl výkon pošty pod plán, takže místní pošta již neplní jelikož na vesnici dopoledne nikdo mimo důchodců není. Nyní to budou asi rok sledovat a pak to vyhodnotí a poštu pro neplnění zruší. Že to zavinilo manažerské selhání nejvyššího vedení už nikoho nebude zajímat. Hamáček to má na starosti a ještě chce, aby ho někdo volil.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru