Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem je vlastneni nejnovejsiho iPhonu chlapácké? PART 2

Po pravde, uz se v tom starym vlakne nevyznam, asi jako vetsina lidi. Zaroven bych rad kdyby jste zde napsali objektivni kritiku iOS a Android.

Ja jsem presel na iOS (10let zkusenosti s Androidem) a uz nechci zpet, iOS mi prijde profesionalnejsi, pokud teda clovek pouziva mobil mobil jako spolehlivý, přenosný a inteligentní počítač kterej pouziva ke svým účelům. Nikoliv jako zarizeni, kde z nudy hleda v nastaveni co a kde ma vypnout, aby nebyl sledován od google nebo aby mobil kterej si koupil z vlastnich penez a vlastni ho mohl plnohodnotne pouzivat, ruznymi zdlouhavymi modifikacemi (bootloader,root,instalace neoficialnich recovery a ROM) ktery jsou jedina cesta jak udelat z Android castecne system, ktery mi skutecne nehaze klacky pod nohy kdyz nemam cas resit nejake systemove chyby a chci si neco vyhledat na mobilu.

Zkratka pravidlo za kvalitu se plati v tomhle ohledu plati dle mého názoru dvojnásob.

Staré vlákno:
https://debaty.net/discussions/3040315-je-vlastneni-nejnovejsiho-iphonu-chlapacke

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-mobil-popruh-od-applu-za-3000-kc-vyvolal-manii-v-obchode…
Yarda 23.12.2025 06:05
Yarda
A co teprve iRack!! watch nový
ApoCalypse 21.01.2026 15:56
ApoCalypse
Nikdy jsem nepochopil tu rivalitu ajfon x android, praha x morava a podobne a trva to roky. Sem tam…
Chlapak 25.12.2025 22:59
Chlapak
Vsak v poradku. Pokud ti to vyhovuje, neni co resit. Kazdy voli nastroje dle svych priorit. Co ja od…
Jan Fiala 26.12.2025 07:11
Jan Fiala
Což je případ většiny děcek školou povinných. Chtějí to jen jako sociální odznak, ne kvůli funkčnost…
Prasak 26.12.2025 12:08
Prasak
tohle je pak uz ale vec rodicu, aby to tem deckam vysvetlili... kamosky partner ma s ex dve holky n…
merlouska 27.12.2025 00:34
merlouska
To je přesně ono, vštípit děckám hodnoty. Že telefon z nich geroje neudělá. Moji kluci nikdy iPhone…
Prasak 27.12.2025 11:31
Prasak
Ale co ušetřím na mobilech, to vrazíme do hudebních nástrojů Jsem nevedel z hrajes na harfu. Pak v…
HPET 27.12.2025 12:51
HPET
Ano, my jsme machrovali s jinýma věcma, jako walkmany, nebo právě ty kšiltovky. Ale v životě bych si…
Prasak 27.12.2025 13:24
Prasak
my jsme machrovali s jinýma věcma, jako walkmany Protoze jsme stejny rocnik, tak urcite pamatujes t…
HPET 27.12.2025 14:07
HPET
Souhlasím, já jsem na svoje první PCčko půlku dostal od rodičů, druhou jsem splácel sám a byla to mo… poslední
ApoCalypse 21.01.2026 16:04
ApoCalypse

Nikdy jsem nepochopil tu rivalitu ajfon x android, praha x morava a podobne a trva to roky. Sem tam si v diskuzi na mobilmanii rypnu jak do ajfonu, tak androidu a vzdycky se sesype spousta komentu :DDD

Jestli je to chlapacke nevim, ale mi vyhovuje, takze od Apple mam hodinky, mobil, Mac, sluchatka. Co maji jini je mi jedno.

tohle je pak uz ale vec rodicu, aby to tem deckam vysvetlili...

kamosky partner ma s ex dve holky na druhem stupni ZS, jedna z nich si pry tedka jeziskovi napsala o iphone 16 pro max :-D jsem z toho jeste mela srandu, ze je na ne hodna, ze ji staci rok starej model a nevyzaduje ten letosni...
no a to samy dite se ty kamosky pred nejakou dobou zeptalo, proc vlastne chodi do prace (maminka totiz nepracuje, zije asi jen z alimentu a davek nebo nevim... takze fakt skvely priklad a nejspis duvod, proc si slecna mysli, ze penize na ajfouny rostou na strome)

kazdopadne to neni problem toho telefonu ani jeho vyrobce, ale problem tech rodin, ktere neumi deckam predat nejaky hodnoty a aspon nejakou zakladni financni gramotnost... rozumny a dobre vychovany decko s timhle rodice otravovat nebude

To je přesně ono, vštípit děckám hodnoty. Že telefon z nich geroje neudělá.
Moji kluci nikdy iPhone nechtěli, kupuji jim "zavčas" telefony s dostatečným výkonem, takže netrpí pocitem, že jejich telefon je starej, nepoužitelnej krám a taky jsme si ujasnili, co na tom telefonu dělají a že dražší model na YouTube a messengery fakt nepotřebují. A taky že ty peníze musí někdo vydělat a chyběly by jinde.
O to je synátor raději, že mu pravidelně platím Spotify, než abych koupil iPhone.
Ale co ušetřím na mobilech, to vrazíme do hudebních nástrojů :-D Holt každej má priority jinde.

Ale co ušetřím na mobilech, to vrazíme do hudebních nástrojů

Jsem nevedel z hrajes na harfu.

Pak vis co, je to o generaci, kdyz mi jsme byly ve veku dnesnich deti tak ten kdo mel horske kolo s prehazovackou shimano byl frajer.
Po 15 nekteri jezdili na babete, koziprd a fechtlu, a ti bohatsi meli Simsona.

V kolikati jsi mel prvni ksiltovku ? Ja v 8 tride.
Krome toho mi prijde ze se vekova hranice posunula, co sme delali v 16 dneska decka delaji ve 13, a taky to tak pak vypada.
Urctite bych hlasoval za snizeni zodpovednosti z 15 na 13 let.

Ano, my jsme machrovali s jinýma věcma, jako walkmany, nebo právě ty kšiltovky. Ale v životě bych si nedovolil chtít po rodičích krám o ceně celé mzdy jen kvůli tomu, abych mohl dělat dojem na ostatní (a stejně by to nepomohlo). To by mi tata rychle vysvětlil, co to znamená takový peníze vydělat. Vlastně jo, při práci na zahradě si rychle uvědomíš, co je to makat rukama.

Jsem nevedel z hrajes na harfu.

Děcka hrají na kytaru. A postupem roků nestačí už základní modely a taky to nejsou jen kytary. A spotřeba strun je enormní.

my jsme machrovali s jinýma věcma, jako walkmany

Protoze jsme stejny rocnik, tak urcite pamatujes ty sluchatka od vietnamcu jen s tim kovovym pliskem adekvatniho zvuku :-D a digitalky s kalkulackou.

Vlastně jo, při práci na zahradě si rychle uvědomíš, co je to makat rukama.

IMHO toto je dnes kamen urazu, tati dej, mami dej, a neumi vysypat ani kos.

Uplne nesnasnim ty haranty co zacnou v obchode brecet a pistet "ja chci hracku" matka ho musi tahat po zemi a az to trva dobrych 10 minut tak mu to koupi. Matka by me brinkla a vyreseno raz dva.

Nikdo v rodine auta z nemecka auta nepasoval, tak sme byly prumer financne, ale kdyz jsem neco chtel, tak neexistovalo ze by me rodice zivili, zaprve bych se stydel, a zadruhe by me poslali na brigadu at si vydelam sam a zbytek mi doplati coz je celkem fér.

Bych chtel videt dnesni haranty jak by dlouho vydrzeli okopavat vinohrad od 6 od rana, zmrzle ruky, bolest zad za par Kc/h.
Penez co si vydelas vlastnima rukama si clovek vazi vic jak kdyz je dostane od rodicu.

PS: Mozna je to tim ze mas ruce jako lopaty, ale v pohode ze synatori se venuji hudbe.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru