Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem je vlastneni nejnovejsiho iPhonu chlapácké? PART 2

Po pravde, uz se v tom starym vlakne nevyznam, asi jako vetsina lidi. Zaroven bych rad kdyby jste zde napsali objektivni kritiku iOS a Android.

Ja jsem presel na iOS (10let zkusenosti s Androidem) a uz nechci zpet, iOS mi prijde profesionalnejsi, pokud teda clovek pouziva mobil mobil jako spolehlivý, přenosný a inteligentní počítač kterej pouziva ke svým účelům. Nikoliv jako zarizeni, kde z nudy hleda v nastaveni co a kde ma vypnout, aby nebyl sledován od google nebo aby mobil kterej si koupil z vlastnich penez a vlastni ho mohl plnohodnotne pouzivat, ruznymi zdlouhavymi modifikacemi (bootloader,root,instalace neoficialnich recovery a ROM) ktery jsou jedina cesta jak udelat z Android castecne system, ktery mi skutecne nehaze klacky pod nohy kdyz nemam cas resit nejake systemove chyby a chci si neco vyhledat na mobilu.

Zkratka pravidlo za kvalitu se plati v tomhle ohledu plati dle mého názoru dvojnásob.

Staré vlákno:
https://debaty.net/discussions/3040315-je-vlastneni-nejnovejsiho-iphonu-chlapacke

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-sedmilety-chlapec-s-mobilem-v-ruce-spadl-do-kolejiste-metra-poli…
Yarda 05.09.2026 06:42
Yarda
tak tady malem prislo decko o zivot a ty to nacpes do naprosto nesouvisejiciho tematu? :-D deti jso…
merlouska 05.09.2026 12:16
merlouska
Stalo se nedaleko: https://kolinsky.denik.cz/nehody/ranni-nehoda-v-taboritske-ulici-v-koline-auto-sr… nový
Yarda 09.09.2026 15:14
Yarda
Inak mam taku zaujimavu spravu...asi 2 roky dozadu som zacal pouzivat Iphone a hoci sa ziaden wau ef… nový
fleg 09.09.2026 12:12
fleg
ja to mam podobne, na iphone jsem presla pred 8 lety kvuli tomu, ze tenkrat to bylo jedine kompatibi… nový
merlouska 09.09.2026 20:59
merlouska
Ano je to zaujimave....mam airpody procka a na zaciatku som si hovoril, ze dat 250 eur za male sluch… nový
fleg 10.09.2026 08:43
fleg
Tak cena toho nového ohebného iPhone, u nejvyššího modelu přesahující 90.000 Kč, je z mého pohledu n… poslední
L-Core 10.09.2026 09:11
L-Core

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-sedmilety-chlapec-s-mobilem-v-ruce-spadl-do-kolejiste-metra-policie-zverejnila-zabery-40595808
Mlamoj měl určitě nejnovější ajfoun. Jak to, že tam neměl apku co by na něj zařvala:
"Bacha ty vole, čum kam šlapeš, ještě krok a spadneš do kolejiště."
A když mlamoj už tam padal, proč ten ajfoun neposlal řidiči Metra příkaz k nouzovému zastavení?
Není to na žalobu?
:-(3-[:x:

BTW: Pamatuji si, když Metro začínalo, asi před obrazovkou seděl dispečer a rozhlasem upozorňoval, pokud někdo vlezl před příjezdem vlaku na bezpečnostní pás. Já vím, člověk co by se živil tím že sedí před monitorem je drahý. Ale snad by neměl být takový problém nahradit ho nějakou elektronikou co by to hlídala. Když jsou prachy na míčoviny jako je běžící reklama před okny metra.

Stalo se nedaleko:
https://kolinsky.denik.cz/nehody/ranni-nehoda-v-taboritske-ulici-v-koline-auto-srazilo-dva-mladistve/
Ještě dnes jsou na chodníku značky. Dvě dívenky (myslím, že někde bylo uvedeno že to byly dívenky) šly do školy, hádám, že čuměly do smartfounů a nekoukaly že přecházejí přes ulici. Je otázka kdo to zavinil. Ale když já přecházím přes ulici, tak koukám. Já plech kolem sebe nemám.
:-/

Inak mam taku zaujimavu spravu...asi 2 roky dozadu som zacal pouzivat Iphone a hoci sa ziaden wau efekt nedostavil ako mi bolo slubovane tak moj dalsi telefon bude...zase Iphone.
Pouzivam samozrejme na pracu aj Android, kedze tam mam mrte vela pracovnych aplikacii, ale k Andoridu sa mi uz akosik naspat nechce.

ja to mam podobne, na iphone jsem presla pred 8 lety kvuli tomu, ze tenkrat to bylo jedine kompatibilni zarizeni s myma usima... od te doby samozrejme ziskal kompatibilitu i android, ale ja jsem si na iphone zvykla a uz vlastne ani nemam duvod prechazet zpatky na android. Jestli budu smatlat prstem po ajfounu nebo androidu asi rozdil neni. Nekdo by mozna namitl, ze v cene, jenze ja bych si dneska uz stejne nekoupila androida za 5 tisic. Kdyz uz, tak bych sla do neceho typu google pixel, a to uz taky neni levnej kousek.

Ano je to zaujimave....mam airpody procka a na zaciatku som si hovoril, ze dat 250 eur za male sluchatka do usi je blbost...ale kedykolvek skusim nejake ine tak sa s velkou radosotu vraciam k svojim airpodom, pretoze su pre mna najlepsie.
A cena premiovych Samsungov vysoko prevysuje cenu Iphone Pro MAX, takze je pravda, ze aj slusny Android sa zacina niekde okolo 1000 eur a tie top kludne stoja 2k.

Tak cena toho nového ohebného iPhone, u nejvyššího modelu přesahující 90.000 Kč, je z mého pohledu naprostá šílenost. Píšu "z mého pohledu"; to, že se najdou i uživatelé, pro které to bude nutná koupě k udržení jakéhosi společenského statusu, je jejich věc. A jistě budou i lidé, pro které to bude perfektní pracovní nástroj, který plně využijí.

Máme iPad, ale ke kvůli tomu, že je to Apple. Předtím jsme měli jakýsi plastový Asus, po pár letech tomu začala blikat obrazovka (že by se kroutila, ohýbala při používání?). No a ten iPad je kovový - a byl také relativně levný (8,5kKč). Jako čtečka a prohlížeš internetu + Teams mimo domov nám stačí. Nejvíce by se mi ale líbil tablet s Windows, pokud by ovšem byl v podobné ceně, hlavně kvůli kompatibilitě se zbytem počítačů doma a snadnému přenosu jakýchkoliv souborů. V případě iPadu mi to dost drhne…

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru