Fakt si spomen na svoje detsvo...kto z nas nechcel mat rifle, alebo nieco trblietave zo zapadu? Kto v tej dobe nechcel musel byt podivin.
Nebo kšilotvku / šiltovka :)
Když jsem byl malej, oblečení se nějak dědilo po bratrancích, bratrech a podobně. S tím kolektivem máš pravdu, nepopírám to, a když vezmu skupinu dětí, co chodí do školy, tak to, jaký máš telefon nebo kolik máš odběratelů na YouTube, vytváří jakýsi druh sociálního odlišení.
Ale iPhony, nevím no, připadá mi, že to dnes není tak horké jako před pěti lety. Teď je to spíš o tom mít co nejlepší a nejnovejší smartphone jako takový. Třeba vlajková loď Samsungu, nebo pro tuto věkovou kategorii skládací telefon poslední generace, dělat si před ostatními ve třídě selfíčka, aby ho každý viděl, může být znakem vyššího sociálního statusu.
Já jsem čtyřicátník, my jsme měli, nebo spíš status určovalo, jaké máš boty a kolik, rifle nebo kšiltovku a oblečení opravdu určovalo, do jaké skupiny zapadáš.
Později začaly být hitem mikiny s kapucí, nebo pro holky mikiny jestli si vzpomínáš znacku na "Fishbone" (taková ta kostra ryby), pro "plešatý" bylo Umbro a pro zalovované ti nosili Adidas a Nike.
Pokial si povies mam vas na haku, seru na vas, tak je dost pravdepodobne, ze v kolektive nebudes az tak oblubeny a nebudes mat vela kamosov.
Jo no, bohuzel ano.