je vlastneni nejnovejsiho iPhonu chlapácké? PART 2
Po pravde, uz se v tom starym vlakne nevyznam, asi jako vetsina lidi. Zaroven bych rad kdyby jste zde napsali objektivni kritiku iOS a Android.
Ja jsem presel na iOS (10let zkusenosti s Androidem) a uz nechci zpet, iOS mi prijde profesionalnejsi, pokud teda clovek pouziva mobil mobil jako spolehlivý, přenosný a inteligentní počítač kterej pouziva ke svým účelům. Nikoliv jako zarizeni, kde z nudy hleda v nastaveni co a kde ma vypnout, aby nebyl sledován od google nebo aby mobil kterej si koupil z vlastnich penez a vlastni ho mohl plnohodnotne pouzivat, ruznymi zdlouhavymi modifikacemi (bootloader,root,instalace neoficialnich recovery a ROM) ktery jsou jedina cesta jak udelat z Android castecne system, ktery mi skutecne nehaze klacky pod nohy kdyz nemam cas resit nejake systemove chyby a chci si neco vyhledat na mobilu.
Zkratka pravidlo za kvalitu se plati v tomhle ohledu plati dle mého názoru dvojnásob.
Staré vlákno:
https://debaty.net/discussions/3040315-je-vlastneni-nejnovejsiho-iphonu-chlapacke
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-sedmilety-chlapec-s-mobilem-v-ruce-spadl-do-kolejiste-metra-policie-zverejnila-zabery-40595808

Mlamoj měl určitě nejnovější ajfoun. Jak to, že tam neměl apku co by na něj zařvala:
"Bacha ty vole, čum kam šlapeš, ještě krok a spadneš do kolejiště."
A když mlamoj už tam padal, proč ten ajfoun neposlal řidiči Metra příkaz k nouzovému zastavení?
Není to na žalobu?
BTW: Pamatuji si, když Metro začínalo, asi před obrazovkou seděl dispečer a rozhlasem upozorňoval, pokud někdo vlezl před příjezdem vlaku na bezpečnostní pás. Já vím, člověk co by se živil tím že sedí před monitorem je drahý. Ale snad by neměl být takový problém nahradit ho nějakou elektronikou co by to hlídala. Když jsou prachy na míčoviny jako je běžící reklama před okny metra.
A myslíš, že by to pomohlo? Pokud je někdo zabraný do telefonu, tak nějaké hlášení by mu bylo naprosto ukradené. Navíc mezi překročením hranice a pádem uplynuly jen asi 2 sekundy. Co by reálně pomohlo jsou zábrany, které by se otevíraly jenom po příjezdu soupravy.
Mne sa pacia cinske systemy v metre...plastove zabrany s dverami, ktore sa otvoria az ked je metro v stanici...problem je, ze suprava musi zastat presne svojimi dverami oproti dveram na tych zabranahc...ale oni to maju vychytane.
To asi problém nebude. Viděl jsem to na letišti JFK, mezi terminály a první zastávkou ve městě, už někdy před 12 lety. Souprava zastaví přesně tak, aby přesně lícovala s dveřmi na peróně, ty se otevřou až po jejím zastavení a člověk nastupuje podobně, jako by vstupoval do výtahu. Navíc soupravy jezdí bez řidičů.