Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vaše obľúbené jedlo

Fuu tak určite u mňa to je tarhoňa, špagety a hlavne bageta, avšak dobré bagety predávajú iba na benzínkach, ešte sa nestalo aby som si po tankovaní nekúpil bagetu :)

[j5070.jpg] - Uvádzam sem obrázok len náhodov, až by ste češi nerozumeli tomu slovu tarhoňa :D

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kachnička.
Zarniwúp 10.12.2014 16:20
Zarniwúp
Včera v hospodě: www.2i.cz/2afd6b4192 nový
oldsoft 28.12.2014 23:26
oldsoft
Špagety s kečupem a posypané strouhaným eidamem. Fakt.
Dale Cooper 10.12.2014 20:56
Dale Cooper
Jen s kečupem? My kvůli špagetám máme furt v mražáku balíčky mletýho masa, děláme boloňskou omáčku,…
Prasak 12.12.2014 17:18
Prasak
Kupuju buď Hellmans, takový ten půlkilový v plastu, jak stojí na uzávěru, nejraději jemně pálivý. Ča… nový
Dale Cooper 13.12.2014 15:38
Dale Cooper
Já bych spíše vypsal jídla, které fakt nemusím. A to žemlovka, rýžový nákyp a podobné sladké variace…
Moas 11.12.2014 08:00
Moas
Tak to jsi trefil přesně moje "nefavority". nový
IQ37 13.12.2014 02:00
IQ37
Do žuly tesat. Přidám mléčné polévky s nedefinovatelnými těstovinovými nočky - tím nás v paleolitu k… nový
mif 13.12.2014 02:03
mif
No dík teda. Já na tu mléčněpolévkovou šikanu už stihnul zapomenout za ty roky, teď jsi mi to ale př… nový
Moas 13.12.2014 13:35
Moas
Tohle si nějak nepamatuju, že by nám předkládali... Ale měli jinej hit - křenovou omáčku. To snad dě… nový
Zarniwúp 13.12.2014 19:08
Zarniwúp
Tak křenová omáčka se dělá z mlíka. nový
Prasak 13.12.2014 19:20
Prasak
To asi jo, ale jenom? Nikdy mi nepřišlo, že by to bylo ještě nějak dochucený. :-) nový
Zarniwúp 13.12.2014 19:24
Zarniwúp
Aha, takže jenom z mlíka. Má se to dělat na jíšce, krom mlíka tam patří ještě sůl, smetana, možná oc… nový
Prasak 13.12.2014 19:29
Prasak
Jsi ještě jinoch. Tahle kulinářská zvěrstva se ve školství děla v sedmdesátých letech :-). Dnes se t… nový
mif 13.12.2014 19:30
mif
Já si sedmdesátky na základce pamatuju. (Já si pamatuju i na ty sračky, co nám lili do hlav, tohle s… nový
Zarniwúp 13.12.2014 19:46
Zarniwúp
Játra taky nejím. Při vaření to vždycky strašně smrdělo a chuťově taky nic moc. Prostě vyjetý filtry… nový
Prasak 13.12.2014 19:44
Prasak
Syrový rajčata sním, ale nic mi to chuťově neříká Ono není rajče jako rajče. Něco jiného jso ty hyd… nový
Moas 13.12.2014 20:29
Moas
Ani tak. Prostě je to jen jakási červená hmota bez nějaké zajímavé chuti. nový
Prasak 13.12.2014 20:32
Prasak
Každý má jinú čuňu. Takový rajčatový salát s cibulí, pepřem a octem je mňamka. Já zas nesežeru celer… nový
mif 13.12.2014 20:36
mif
Jo, na celer jsem zapomněl, ten taky nežeru. Manželka no nanejvejš vyvaří v polívce a pak vyhodí, al… nový
Prasak 13.12.2014 20:47
Prasak
brokolicu, květák, zelený fazolky Květák, když se vaří, smrdí jak čoklí šit. Po obalení a usmažení… nový
mif 13.12.2014 20:56
mif
U mně jednoznačně kvalitní maso z krávy - a je fuk zda tatarák, nebo klasický steak na medium (rare…
touchwood 12.12.2014 15:10
touchwood
+1 Mimochodem, není medium jako medium. Steak mužeš mít medium rare, medium nebo medium well. Osobn…
MaSo 12.12.2014 15:42
MaSo
Je to sice propečené Fotošopem, ale chutě mi to dělá taky. Btw já osciluji mezi Medium a Medium Rare… nový
Moas 13.12.2014 13:39
Moas
já, jak jsem už psal, jsem čistý "medium" :-) nový
touchwood 13.12.2014 18:53
touchwood
V tomto já mezi vás asi nezapadnu - hovězímu tak moc nehovím. Rád si dám dušenou roštěnku na houbách…
Prasak 12.12.2014 17:15
Prasak
prostě něco z pašíka Kanibale :-) Taky mám raději vepřové, třeba kotlety na bramborách se smetanou,…
Dale Cooper 12.12.2014 21:23
Dale Cooper
No jo, kázat vodu se suchým chlebem a chlamstat pašíky a pstruhy na hradě. To by ti šlo, pokrytče!
Chocholoušek 12.12.2014 21:34
Chocholoušek
pstruhy na hradě Samozřejmě, z míšeňského porcelánu a stříbrnými příbory. Zapito výborným Rulandský…
Dale Cooper 12.12.2014 21:43
Dale Cooper
Já ryby moc nemusím. Ale pokud jde o víno, tak dobré je povodňové (2002) Svatovavřinecké. Resp. mi n…
Zarniwúp 12.12.2014 21:55
Zarniwúp
Ryby jsou zdravé. Víno piju výjimečně; v hospodě pivo a doma nějakého toho panáčka :-) Rum, zelenou…
Dale Cooper 12.12.2014 22:05
Dale Cooper
Pivko jo, kořalku vyjímečně. Když, tak si něco namíchám. Letos na Vánoce budeme kvedlat Starou mysli…
Zarniwúp 12.12.2014 22:12
Zarniwúp
Bílý rum mám nejraději s colou a citronovou šťávou. Samotný moc ne, to spíš tmavý.
Dale Cooper 12.12.2014 22:15
Dale Cooper
No, Starou mysliveckou jsem dostal a protože čistou kořalku právě moc nepiju, tak jsme přemýšleli, c…
Zarniwúp 12.12.2014 22:19
Zarniwúp
Mohlo by to ale být zajímavé, o tom žádná. Aktuálně myslivce doma nemám (myslím lahev staré myslivec…
Dale Cooper 12.12.2014 22:22
Dale Cooper
Ještě se do toho lije jahodový sirup a ještě něco, recept někde vyštrachala manželka, z hlavy ho nev… nový
Zarniwúp 12.12.2014 22:31
Zarniwúp
Zubrówka je dobrá, o dost jemnější než normální. Jahodový sirup - to mě dost odrazuje. Taky si dávám… nový
Dale Cooper 12.12.2014 22:36
Dale Cooper
1 dl Cinzano rosso 0,4 dl vodky citronová šťáva, dle chuti. Hmm, ale tohle zní dobře, možná zkusím… nový
Zarniwúp 12.12.2014 22:41
Zarniwúp
Je to vynikající. Sakra, jsem se navnadil a nemám zrovna doma ingredience... nový
Dale Cooper 12.12.2014 22:47
Dale Cooper
Už jsem to našel, je to ten druhý drink: http://www.staramyslivecka.cz/mix-drink/ Když to nepojede,… nový
Zarniwúp 12.12.2014 22:56
Zarniwúp
Takže to ti dnes bude muset opět stačit tebou doporučovaná okena... nový
Chocholoušek 12.12.2014 23:05
Chocholoušek
Tohle v Praze pijou akorát bezdomovci, co sem nalezli z jiných koutů země. nový
Dale Cooper 13.12.2014 21:05
Dale Cooper
Huntsman Power. Chutná to jak Marťánci. :-) Na Campari dojde později (určitě ne dnes). nový
Zarniwúp 25.12.2014 20:11
Zarniwúp
Kolegyně pojede příští rok na Kubu. Tož jsem požádal o lahvičku pravýho karibskýho rumíka. nový
Prasak 25.12.2014 20:30
Prasak
pravýho karibskýho rumíka K dostání je i u nás. Onehdá jsem po něčem takovém pošilhával v Kauflandu… nový
Dale Cooper 25.12.2014 20:45
Dale Cooper
Jenže tento bude opravdu origoš se vším všudy :-) Jinej kolega tam před pár lety taky byl a říkal, ž… nový
Prasak 25.12.2014 21:00
Prasak
Tamto byl taky origoš, etiketa komplet španělsky, jen dole vzadu malá nálepka s údaji o dovozci a sl… nový
Dale Cooper 25.12.2014 21:03
Dale Cooper
Jestli mi doveze i cigára, tak ti je pošlu. nový
Prasak 25.12.2014 21:10
Prasak
To by bylo fajn :-) Ty tam budou asi taky hodně levné. Měl jsem už cigára z hodně koutů světa, nejen… nový
Dale Cooper 25.12.2014 21:13
Dale Cooper
Za komančů, když jsme se s Kubou hodně kamarádili, byl Havana Club Rum i doutníky k dostání v Česku… poslední
L-Core 29.12.2014 08:00
L-Core
Já kupoval ve Španělsku karibský rum za 6€ a řeknu Vám... byl výbornej. nový
jvdc 25.12.2014 21:07
jvdc
Ryby jsou zdravé Občas požírám šproty ve vlastní šťávě, nebo v tomatě. Ale nevím, jestli se to stál…
Niko Bellic 12.12.2014 22:13
Niko Bellic
Lahodně zamřelé rybí maso se nekazí :-)
Dale Cooper 12.12.2014 22:14
Dale Cooper
Ohodnoť tohle, ty lahodo: http://svedske-listy.blog.cz/1302/surstromming-delikatesa-nebo-biologicka-… nový
Prasak 12.12.2014 23:08
Prasak
Není tady blijící smajlík :-) nový
Dale Cooper 13.12.2014 15:39
Dale Cooper
To už jste tu kdysi řešili. No je to odporné, nejedl bych zkažené ryby.. nový
Niko Bellic 13.12.2014 19:02
Niko Bellic
z pašíka můžu mozeček vejci a cibulkou (jinak vnitřnosti nemusím vůbec) a kvalitně udělanou prdelačk… nový
touchwood 13.12.2014 18:57
touchwood
No, kurňa... A pak, že je tolik infarktů! nový
Chocholoušek 13.12.2014 21:50
Chocholoušek
Segetíňák od maminy s celozrnným chlebem (doma dělané zelí, půl-napůl prasátko s telátkem, dotvořené… nový
mif 13.12.2014 00:32
mif
Teďkom jsem si díky tobě vzpomněl na šašlík :-) nový
Chocholoušek 13.12.2014 01:22
Chocholoušek
Když se blíží ty Vánoce, strašně se těším na kapustnicu, tradiční slovenskou vánoční polívku. Už jsm… nový
Prasak 13.12.2014 20:53
Prasak
To vypadá strašně :-D nový
Chocholoušek 13.12.2014 21:28
Chocholoušek
To vypadá dobře :-) nový
Dale Cooper 13.12.2014 21:32
Dale Cooper
Jo tak tohle bych pozřel. nový
mif 13.12.2014 21:33
mif
To si piš! A ještě lepší je to pár dní zaleželý. Tajemství receptu? Dat do hrnca, nemíchat a vařit p… nový
Prasak 13.12.2014 21:44
Prasak
Na té fotce to vypadá, jako kdyby to už někdo jedl. nový
Chocholoušek 13.12.2014 21:44
Chocholoušek
Nevíš co je dobrý. nový
Prasak 13.12.2014 21:47
Prasak
Chuťově to samozřejmě může být vynikající :-) nový
Chocholoušek 13.12.2014 21:48
Chocholoušek
To rozhodně. Já na to taky čučel s despektem, když jsem to viděl poprvé. Ale je to jen zelí a hromad… nový
Prasak 13.12.2014 21:50
Prasak
Dělá někdo něco jiného, jako alternativu za bramborový salát ? nový
jvdc 15.12.2014 09:55
jvdc
Bramborova kase :-D Bohuzel jsem v tomto smeru v rodine osamocen... nový
Eryo 15.12.2014 16:14
Eryo
Proti kaši nic, ale musí se sežrat hned (nejde dost dobře ohřát při zachování jedlosti). To salát že… nový
mif 15.12.2014 17:53
mif
Jo to u nás taky musí být - lavór salátu na tři dny. :-) Já se ptal kvůli inspiraci, budeme mít asi… nový
jvdc 15.12.2014 17:59
jvdc
Hranolky, krokety, americké brambory, ... Nevím jak moc je to košér, beru to podle sebe. V mnoha ohl… nový
Niko Bellic 15.12.2014 18:15
Niko Bellic
Hranolky, krokety, americké brambory to se u nás moc nevede. domácí am. brambory je jedna z mých mo… nový
jvdc 15.12.2014 18:21
jvdc
"Americké brambory" se u nás jmenujou "pečáky". Mňamka sama o sobě (nejlépe s podmáslím). nový
mif 15.12.2014 18:30
mif

Jen s kečupem? My kvůli špagetám máme furt v mražáku balíčky mletýho masa, děláme boloňskou omáčku, děcka se po tom můžou utlouct.
Když jsme u kečupu, jakej nejraději kupuješ?
My bereme už jen tento:
[ShotType1_328x328.jpg]

Tohle si nějak nepamatuju, že by nám předkládali...
Ale měli jinej hit - křenovou omáčku. To snad dělali z mlíka. Jedl jsem to jen jednou a naštěstí až na střední, takže jsem to mohl v klidu odložit.
Co mi znechutili na základce - játra s rýží. Játra tedy moc nemusím dodnes, ale že bych je vyloženě nenáviděl, se nedá říct. Akorát je nevyhledávám, nejím a ony mě neotravují. Máme takový vyvážený, respektuplný vztah. :-)

Aha, takže jenom z mlíka. Má se to dělat na jíšce, krom mlíka tam patří ještě sůl, smetana, možná ocet (volitelně, ale ten spíš do koprovky) a samozřejmě hafo křenu.

U nás v práci v kantýně dělají zelnou omáčku - mělo by to být asi zelí k masu, ale tak to naředí vodou a moukou, že zelí tam hraje druhý housle.

Játra taky nejím. Při vaření to vždycky strašně smrdělo a chuťově taky nic moc. Prostě vyjetý filtry. Když se to náhodou vyskytne v jídle a já to omylem sním, no tak to nevybliju, ale zbytek z jídla vyberu. A ledvinky jsou na tom stejně, ne-li hůř.

Ještě nijak nemusím rajčata, ale syrový. Na pizze, nebo pod masem mi nevadí. Syrový sním, ale nic mi to chuťově neříká. Ale v jedné hospodě udělal kuchař místo obvyklé zeleninové oblohy k jídlu takovej zeleninovej salátek, samozřejmě tam byla rajčata. Bylo to přelitý nějakou neuvěřitelně dobrou zálivkou, že v tom salátu mi ta rajčata chutnala, až jsem se sám divil.

Syrový rajčata sním, ale nic mi to chuťově neříká

Ono není rajče jako rajče. Něco jiného jso ty hydroponické hrůzy v marketech a něco jiného je právě utržené z keříku na domácí zahrádce. Ale ono to platí vlastně u všeho - ovoce, zelenina, maso... to domácí je prostě "k sežrání".

Ani tak. Prostě je to jen jakási červená hmota bez nějaké zajímavé chuti.

Jo, na celer jsem zapomněl, ten taky nežeru. Manželka no nanejvejš vyvaří v polívce a pak vyhodí, ale jinak se mi to silně ekluje. Smrdí to jak bolavá noha, nechápu, jak to někdo může udělat obalovaný coby řízek.

Na druhou stranu žeru spoustu jiné zeleniny, co by jiní do huby nedali, dokonce to mám strašně rád - brokolicu, květák, zelený fazolky (i ty z konzervy, ty jím i přímo z toho slanýho nálevu). Aj kel sežeru bez remcání. S dobrou klobásou je to výborný žrádlo.

brokolicu, květák, zelený fazolky

Květák, když se vaří, smrdí jak čoklí šit. Po obalení a usmažení bych se jej ovšem užral. Na fazolkách a brokovnici mi vadí jen jejich mimozemská barva - se zavřenýma očima klidně sežeru. Jinak Peklo si představuju jako ostrov, kde roste pouze celer, kopr a bazalka :-D

U mně jednoznačně kvalitní maso z krávy - a je fuk zda tatarák, nebo klasický steak na medium (rare ani well done nemusím).

Tatarák je jasný - s vejcem, solí, pepřem, sladkou paprikou, jemně nasekanou cibulí a jednou tajnou tekutou přísadou (která však není dochucovadlem). Doplněno středně propečenými topinkami a výlučně kvalitním českým česnekem.

Co se týká steaků, nemusí to být jen svíčková, můžu třeba i "méně kvalitní" roštěnec, nebo flank steak z pupku. Doplněno bagetkami s bylinkovým máslem, nebo americkými bramborami.

Nejím to často, ale když už, tak už. :-)

V tomto já mezi vás asi nezapadnu - hovězímu tak moc nehovím. Rád si dám dušenou roštěnku na houbách a na slanině, ale jinak mě hovězí moc neoslovuje a neoslňuje. To raději dobře propečenej bůček, krkovičku pečenou pod cibulí a bramborama, prostě něco z pašíka.
A miluju ryby. Nedávno jsem si dal candáta. Sedmý nebe.

prostě něco z pašíka

Kanibale :-)
Taky mám raději vepřové, třeba kotlety na bramborách se smetanou, to já rád. Nebo klasický řízek. Ostatně svíčkovou nebo rajskou máme vždycky s vepřovým.
Z ryb mám nejraději pstruha, v restauraci pod hradem Landštejnem jsem jedl nejlepšího.

Ještě se do toho lije jahodový sirup a ještě něco, recept někde vyštrachala manželka, z hlavy ho nevím.
Zubrówku jsem nikdy nepil, - k vodce mám tak trochu odpor už přes dvacet let (tenkrát jsem jednou zajel hodně přes míru a ta vodka to odnesla za všechny), takže jsem už ani různé "verze" nezkoušel.

Zubrówka je dobrá, o dost jemnější než normální.
Jahodový sirup - to mě dost odrazuje. Taky si dávám takovou domácí klasiku:
1 dl Cinzano rosso
0,4 dl vodky
citronová šťáva, dle chuti.
Vynikající! Dá se tím ale docela rychle zbořit... Recept jsem kdysi dávno pochytil na flašce onoho Cinzana na zadní etiketě. Myslím, že se to nazývá Red & Mad. Název nelže...

Kolegyně pojede příští rok na Kubu. Tož jsem požádal o lahvičku pravýho karibskýho rumíka.

Jenže tento bude opravdu origoš se vším všudy :-)
Jinej kolega tam před pár lety taky byl a říkal, že je tam rum za babku. Taky aby ne, pro nás je tam prej všechno levný.

Tamto byl taky origoš, etiketa komplet španělsky, jen dole vzadu malá nálepka s údaji o dovozci a složení. Země původu: Kuba :-)
Věřím, že je tam levně. Zajímaly by mě jejich cigára, ale co jsem četl, tak bychom se z nich v Evropě posrali, jaká to je síla :-)

To by bylo fajn :-) Ty tam budou asi taky hodně levné. Měl jsem už cigára z hodně koutů světa, nejen evropská, ale třeba z Jižní Koreje :-) Na obrázku na nich je velryba, to je asi vše, co jsem o nich schopen zjistit - jsou kompletně popsaná rozsypaným čajem. Chutnaly zvláštně, jinak, než cokoli co je k dostání u nás.

z pašíka můžu mozeček vejci a cibulkou (jinak vnitřnosti nemusím vůbec) a kvalitně udělanou prdelačku s oschlým chlebem. Z druhotných surovostí pak uzený špek a klobásky. A samozřejmě škvarky se sádlem (na chlebu mírně osolené, to je pokrm králů!)

Kurňa, začal jsem slintat! :-D

Když se blíží ty Vánoce, strašně se těším na kapustnicu, tradiční slovenskou vánoční polívku. Už jsme do toho koupili kus uzenýho, ještě chybí uzený žebra, ty dělá vynikající Steinhauser, má u nás prodejnu.

To si piš! A ještě lepší je to pár dní zaleželý.
Tajemství receptu? Dat do hrnca, nemíchat a vařit pomalu asi 6 hodin.

To rozhodně. Já na to taky čučel s despektem, když jsem to viděl poprvé. Ale je to jen zelí a hromada masa.

Jo to u nás taky musí být - lavór salátu na tři dny. :-)

Já se ptal kvůli inspiraci, budeme mít asi na večeři hosty a ty nejedí salát, tak přemýšlím co jim vytvořit. Brambory nebo kaše se mi prostě nějak nezdají, když si představim náš talíř se salátem a jejich s vař. bramborama, tak mi to nepřijde dost košér. Nějaké nápady samozřejmě mám, ale chtěl jsem se nechat inspirovat třeba něčím lepším. A taky, aby to k řízku a klobáse mohli dostat domů.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru