Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vaše obľúbené jedlo

Fuu tak určite u mňa to je tarhoňa, špagety a hlavne bageta, avšak dobré bagety predávajú iba na benzínkach, ešte sa nestalo aby som si po tankovaní nekúpil bagetu :)

[j5070.jpg] - Uvádzam sem obrázok len náhodov, až by ste češi nerozumeli tomu slovu tarhoňa :D

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kachnička.
Zarniwúp 10.12.2014 16:20
Zarniwúp
Včera v hospodě: www.2i.cz/2afd6b4192 nový
oldsoft 28.12.2014 23:26
oldsoft
U mně jednoznačně kvalitní maso z krávy - a je fuk zda tatarák, nebo klasický steak na medium (rare…
touchwood 12.12.2014 15:10
touchwood
V tomto já mezi vás asi nezapadnu - hovězímu tak moc nehovím. Rád si dám dušenou roštěnku na houbách…
Prasak 12.12.2014 17:15
Prasak
prostě něco z pašíka Kanibale :-) Taky mám raději vepřové, třeba kotlety na bramborách se smetanou,…
Dale Cooper 12.12.2014 21:23
Dale Cooper
No jo, kázat vodu se suchým chlebem a chlamstat pašíky a pstruhy na hradě. To by ti šlo, pokrytče!
Chocholoušek 12.12.2014 21:34
Chocholoušek
pstruhy na hradě Samozřejmě, z míšeňského porcelánu a stříbrnými příbory. Zapito výborným Rulandský…
Dale Cooper 12.12.2014 21:43
Dale Cooper
Já ryby moc nemusím. Ale pokud jde o víno, tak dobré je povodňové (2002) Svatovavřinecké. Resp. mi n…
Zarniwúp 12.12.2014 21:55
Zarniwúp
Ryby jsou zdravé. Víno piju výjimečně; v hospodě pivo a doma nějakého toho panáčka :-) Rum, zelenou…
Dale Cooper 12.12.2014 22:05
Dale Cooper
Pivko jo, kořalku vyjímečně. Když, tak si něco namíchám. Letos na Vánoce budeme kvedlat Starou mysli…
Zarniwúp 12.12.2014 22:12
Zarniwúp
Huntsman Power. Chutná to jak Marťánci. :-) Na Campari dojde později (určitě ne dnes). nový
Zarniwúp 25.12.2014 20:11
Zarniwúp
Kolegyně pojede příští rok na Kubu. Tož jsem požádal o lahvičku pravýho karibskýho rumíka. nový
Prasak 25.12.2014 20:30
Prasak
pravýho karibskýho rumíka K dostání je i u nás. Onehdá jsem po něčem takovém pošilhával v Kauflandu… nový
Dale Cooper 25.12.2014 20:45
Dale Cooper
Jenže tento bude opravdu origoš se vším všudy :-) Jinej kolega tam před pár lety taky byl a říkal, ž… nový
Prasak 25.12.2014 21:00
Prasak
Tamto byl taky origoš, etiketa komplet španělsky, jen dole vzadu malá nálepka s údaji o dovozci a sl… nový
Dale Cooper 25.12.2014 21:03
Dale Cooper
Jestli mi doveze i cigára, tak ti je pošlu. nový
Prasak 25.12.2014 21:10
Prasak
To by bylo fajn :-) Ty tam budou asi taky hodně levné. Měl jsem už cigára z hodně koutů světa, nejen… nový
Dale Cooper 25.12.2014 21:13
Dale Cooper
Za komančů, když jsme se s Kubou hodně kamarádili, byl Havana Club Rum i doutníky k dostání v Česku… poslední
L-Core 29.12.2014 08:00
L-Core
Já kupoval ve Španělsku karibský rum za 6€ a řeknu Vám... byl výbornej. nový
jvdc 25.12.2014 21:07
jvdc
z pašíka můžu mozeček vejci a cibulkou (jinak vnitřnosti nemusím vůbec) a kvalitně udělanou prdelačk…
touchwood 13.12.2014 18:57
touchwood
No, kurňa... A pak, že je tolik infarktů! nový
Chocholoušek 13.12.2014 21:50
Chocholoušek
Když se blíží ty Vánoce, strašně se těším na kapustnicu, tradiční slovenskou vánoční polívku. Už jsm…
Prasak 13.12.2014 20:53
Prasak
To vypadá strašně :-D nový
Chocholoušek 13.12.2014 21:28
Chocholoušek
To vypadá dobře :-) nový
Dale Cooper 13.12.2014 21:32
Dale Cooper
Jo tak tohle bych pozřel. nový
mif 13.12.2014 21:33
mif
To si piš! A ještě lepší je to pár dní zaleželý. Tajemství receptu? Dat do hrnca, nemíchat a vařit p… nový
Prasak 13.12.2014 21:44
Prasak
Na té fotce to vypadá, jako kdyby to už někdo jedl. nový
Chocholoušek 13.12.2014 21:44
Chocholoušek
Nevíš co je dobrý. nový
Prasak 13.12.2014 21:47
Prasak
Chuťově to samozřejmě může být vynikající :-) nový
Chocholoušek 13.12.2014 21:48
Chocholoušek
To rozhodně. Já na to taky čučel s despektem, když jsem to viděl poprvé. Ale je to jen zelí a hromad… nový
Prasak 13.12.2014 21:50
Prasak
Dělá někdo něco jiného, jako alternativu za bramborový salát ? nový
jvdc 15.12.2014 09:55
jvdc
Bramborova kase :-D Bohuzel jsem v tomto smeru v rodine osamocen... nový
Eryo 15.12.2014 16:14
Eryo
Proti kaši nic, ale musí se sežrat hned (nejde dost dobře ohřát při zachování jedlosti). To salát že… nový
mif 15.12.2014 17:53
mif
Jo to u nás taky musí být - lavór salátu na tři dny. :-) Já se ptal kvůli inspiraci, budeme mít asi… nový
jvdc 15.12.2014 17:59
jvdc
Hranolky, krokety, americké brambory, ... Nevím jak moc je to košér, beru to podle sebe. V mnoha ohl… nový
Niko Bellic 15.12.2014 18:15
Niko Bellic
Hranolky, krokety, americké brambory to se u nás moc nevede. domácí am. brambory je jedna z mých mo… nový
jvdc 15.12.2014 18:21
jvdc
"Americké brambory" se u nás jmenujou "pečáky". Mňamka sama o sobě (nejlépe s podmáslím). nový
mif 15.12.2014 18:30
mif

U mně jednoznačně kvalitní maso z krávy - a je fuk zda tatarák, nebo klasický steak na medium (rare ani well done nemusím).

Tatarák je jasný - s vejcem, solí, pepřem, sladkou paprikou, jemně nasekanou cibulí a jednou tajnou tekutou přísadou (která však není dochucovadlem). Doplněno středně propečenými topinkami a výlučně kvalitním českým česnekem.

Co se týká steaků, nemusí to být jen svíčková, můžu třeba i "méně kvalitní" roštěnec, nebo flank steak z pupku. Doplněno bagetkami s bylinkovým máslem, nebo americkými bramborami.

Nejím to často, ale když už, tak už. :-)

V tomto já mezi vás asi nezapadnu - hovězímu tak moc nehovím. Rád si dám dušenou roštěnku na houbách a na slanině, ale jinak mě hovězí moc neoslovuje a neoslňuje. To raději dobře propečenej bůček, krkovičku pečenou pod cibulí a bramborama, prostě něco z pašíka.
A miluju ryby. Nedávno jsem si dal candáta. Sedmý nebe.

prostě něco z pašíka

Kanibale :-)
Taky mám raději vepřové, třeba kotlety na bramborách se smetanou, to já rád. Nebo klasický řízek. Ostatně svíčkovou nebo rajskou máme vždycky s vepřovým.
Z ryb mám nejraději pstruha, v restauraci pod hradem Landštejnem jsem jedl nejlepšího.

Kolegyně pojede příští rok na Kubu. Tož jsem požádal o lahvičku pravýho karibskýho rumíka.

Jenže tento bude opravdu origoš se vším všudy :-)
Jinej kolega tam před pár lety taky byl a říkal, že je tam rum za babku. Taky aby ne, pro nás je tam prej všechno levný.

Tamto byl taky origoš, etiketa komplet španělsky, jen dole vzadu malá nálepka s údaji o dovozci a složení. Země původu: Kuba :-)
Věřím, že je tam levně. Zajímaly by mě jejich cigára, ale co jsem četl, tak bychom se z nich v Evropě posrali, jaká to je síla :-)

To by bylo fajn :-) Ty tam budou asi taky hodně levné. Měl jsem už cigára z hodně koutů světa, nejen evropská, ale třeba z Jižní Koreje :-) Na obrázku na nich je velryba, to je asi vše, co jsem o nich schopen zjistit - jsou kompletně popsaná rozsypaným čajem. Chutnaly zvláštně, jinak, než cokoli co je k dostání u nás.

z pašíka můžu mozeček vejci a cibulkou (jinak vnitřnosti nemusím vůbec) a kvalitně udělanou prdelačku s oschlým chlebem. Z druhotných surovostí pak uzený špek a klobásky. A samozřejmě škvarky se sádlem (na chlebu mírně osolené, to je pokrm králů!)

Kurňa, začal jsem slintat! :-D

Když se blíží ty Vánoce, strašně se těším na kapustnicu, tradiční slovenskou vánoční polívku. Už jsme do toho koupili kus uzenýho, ještě chybí uzený žebra, ty dělá vynikající Steinhauser, má u nás prodejnu.

To si piš! A ještě lepší je to pár dní zaleželý.
Tajemství receptu? Dat do hrnca, nemíchat a vařit pomalu asi 6 hodin.

To rozhodně. Já na to taky čučel s despektem, když jsem to viděl poprvé. Ale je to jen zelí a hromada masa.

Jo to u nás taky musí být - lavór salátu na tři dny. :-)

Já se ptal kvůli inspiraci, budeme mít asi na večeři hosty a ty nejedí salát, tak přemýšlím co jim vytvořit. Brambory nebo kaše se mi prostě nějak nezdají, když si představim náš talíř se salátem a jejich s vař. bramborama, tak mi to nepřijde dost košér. Nějaké nápady samozřejmě mám, ale chtěl jsem se nechat inspirovat třeba něčím lepším. A taky, aby to k řízku a klobáse mohli dostat domů.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru