Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vaše obľúbené jedlo

Fuu tak určite u mňa to je tarhoňa, špagety a hlavne bageta, avšak dobré bagety predávajú iba na benzínkach, ešte sa nestalo aby som si po tankovaní nekúpil bagetu :)

[j5070.jpg] - Uvádzam sem obrázok len náhodov, až by ste češi nerozumeli tomu slovu tarhoňa :D

Předmět Autor Datum
Spagety :-*
Eryo 10.12.2014 12:58
Eryo
Tarhoňa se tomu říká i v Česku. Taky to mám rád - ale mám to zakázané. :-)
IQ37 10.12.2014 13:01
IQ37
Prečo?
kingdomcome1 10.12.2014 16:15
kingdomcome1
A co to vubec je? Ja to nepoznam ani podle obrazku :-D
merlouska 10.12.2014 18:06
merlouska
To jsou těstoviny. Jen se nevaří klasickým způsobem, ale nějak se to během procesu vaření tak nějak…
Prasak 10.12.2014 19:37
Prasak
manželka je dělá, taky je můžu, ale jako všechny těstoviny, je to hladové jídlo.
touchwood 12.12.2014 14:59
touchwood
Párky s fazolí dochucené kouskem morugy ]:( jo pak zapékané brambory a knedlo vepřo od mamky (lepší…
ssimca 10.12.2014 16:08
ssimca
Kachnička.
Zarniwúp 10.12.2014 16:20
Zarniwúp
V podstatě cokoliv pikantního, tatarák, pomalu pečená masa, kachna, ryby, sýry, grilovaná zelenina a…
cejna 10.12.2014 16:43
cejna
Zkoušel sis dělat doma popcorn s chilli?
ssimca 10.12.2014 18:11
ssimca
Včera v hospodě: www.2i.cz/2afd6b4192
oldsoft 28.12.2014 23:26
oldsoft
Bylo by jednodušší napsat, co nemám rád, protože manželka vaří tak dobře, že mý oblíbený jídlo je sk…
Prasak 10.12.2014 19:38
Prasak
manželka vaří tak dobře, že mý oblíbený jídlo je skoro každý nesnězený Necháváš si "na potom"? :-)
Chocholoušek 10.12.2014 20:15
Chocholoušek
Bůček (král mezi masy) jakkoli připravený.
M-Pol 10.12.2014 20:17
M-Pol
Špagety s kečupem a posypané strouhaným eidamem. Fakt.
Dale Cooper 10.12.2014 20:56
Dale Cooper
Jen s kečupem? My kvůli špagetám máme furt v mražáku balíčky mletýho masa, děláme boloňskou omáčku,…
Prasak 12.12.2014 17:18
Prasak
Kupuju buď Hellmans, takový ten půlkilový v plastu, jak stojí na uzávěru, nejraději jemně pálivý. Ča…
Dale Cooper 13.12.2014 15:38
Dale Cooper
Svíčková, Gluláš, Lasagne. Hovězí steak na několik způsobů.
jvdc 11.12.2014 07:34
jvdc
Já bych spíše vypsal jídla, které fakt nemusím. A to žemlovka, rýžový nákyp a podobné sladké variace…
Moas 11.12.2014 08:00
Moas
Sdílím váš názor :-)
icepower32 12.12.2014 11:04
icepower32
Tak to jsi trefil přesně moje "nefavority".
IQ37 13.12.2014 02:00
IQ37
Do žuly tesat. Přidám mléčné polévky s nedefinovatelnými těstovinovými nočky - tím nás v paleolitu k…
mif 13.12.2014 02:03
mif
No dík teda. Já na tu mléčněpolévkovou šikanu už stihnul zapomenout za ty roky, teď jsi mi to ale př…
Moas 13.12.2014 13:35
Moas
Tohle si nějak nepamatuju, že by nám předkládali... Ale měli jinej hit - křenovou omáčku. To snad dě…
Zarniwúp 13.12.2014 19:08
Zarniwúp
Tak křenová omáčka se dělá z mlíka.
Prasak 13.12.2014 19:20
Prasak
To asi jo, ale jenom? Nikdy mi nepřišlo, že by to bylo ještě nějak dochucený. :-)
Zarniwúp 13.12.2014 19:24
Zarniwúp
Aha, takže jenom z mlíka. Má se to dělat na jíšce, krom mlíka tam patří ještě sůl, smetana, možná oc…
Prasak 13.12.2014 19:29
Prasak
Jsi ještě jinoch. Tahle kulinářská zvěrstva se ve školství děla v sedmdesátých letech :-). Dnes se t…
mif 13.12.2014 19:30
mif
Já si sedmdesátky na základce pamatuju. (Já si pamatuju i na ty sračky, co nám lili do hlav, tohle s…
Zarniwúp 13.12.2014 19:46
Zarniwúp
Játra taky nejím. Při vaření to vždycky strašně smrdělo a chuťově taky nic moc. Prostě vyjetý filtry…
Prasak 13.12.2014 19:44
Prasak
Syrový rajčata sním, ale nic mi to chuťově neříká Ono není rajče jako rajče. Něco jiného jso ty hyd…
Moas 13.12.2014 20:29
Moas
Ani tak. Prostě je to jen jakási červená hmota bez nějaké zajímavé chuti.
Prasak 13.12.2014 20:32
Prasak
Každý má jinú čuňu. Takový rajčatový salát s cibulí, pepřem a octem je mňamka. Já zas nesežeru celer…
mif 13.12.2014 20:36
mif
Jo, na celer jsem zapomněl, ten taky nežeru. Manželka no nanejvejš vyvaří v polívce a pak vyhodí, al…
Prasak 13.12.2014 20:47
Prasak
brokolicu, květák, zelený fazolky Květák, když se vaří, smrdí jak čoklí šit. Po obalení a usmažení…
mif 13.12.2014 20:56
mif
Mou známou vášní je pizza. Vyjma masa, tuňáka, mořských potvor apod si dám snad jakoukoli. Obzvláště…
Mayhem 11.12.2014 08:39
Mayhem
Oblíbených jídel mám spoustu. Navíc manželka je výtečná kuchařka. A když píšu výtečná, myslím opravd…
L-Core 11.12.2014 12:13
L-Core
Teď zrovna ujíždím na rillettes:
oldsoft 11.12.2014 14:25
oldsoft
Já jsem steakožrout, takže nejraději žeru hovězí steaky (nemám problém nechat ve steakhousu 600+ za…
MaSo 11.12.2014 14:28
MaSo
Jo to máme podobný. Ale ta DNA se mě zatím netýká.... Byl jsi někdy v německém Block House ?
jvdc 11.12.2014 14:31
jvdc
V Německu jsem nikdy nebyl (pokud nepočítám jeden infarktový přestup na letišti ve Frankfurtu). Jsem…
MaSo 11.12.2014 14:34
MaSo
To vypadá velmi dobře. Díky za tip.
jvdc 11.12.2014 14:46
jvdc
Je jich moc. Hlavne mam rad to, co si uvarim sam. Nejoblibenejsi je Spanelsky ptacek.
Kurt 12.12.2014 00:14
Kurt
U mně jednoznačně kvalitní maso z krávy - a je fuk zda tatarák, nebo klasický steak na medium (rare…
touchwood 12.12.2014 15:10
touchwood
+1 Mimochodem, není medium jako medium. Steak mužeš mít medium rare, medium nebo medium well. Osobn…
MaSo 12.12.2014 15:42
MaSo
Jo tohle je nádhera... Příští týden se chystám na steak z kachních prsou, aby jsme měli trochu obměn…
jvdc 12.12.2014 15:55
jvdc
U mě to většinou končí v kategorii WELL BURN.
Chocholoušek 12.12.2014 16:19
Chocholoušek
Pak tvrď, že jsi chudý, když si doma takhle vyvařuješ ]:)
Dale Cooper 12.12.2014 16:48
Dale Cooper
A mám taky na Internet, magore...
Chocholoušek 12.12.2014 17:39
Chocholoušek
Takže si vlastně nemáš důvod stěžovat. Máš víc, než polovina obyvatel světa.
Prasak 12.12.2014 18:39
Prasak
Máš víc, než polovina obyvatel světa. Ty jo! To jsem ale bohatý! Já mám víc než 3000000000 obyvatel…
Chocholoušek 12.12.2014 18:48
Chocholoušek
Tak si kup...
jvdc 12.12.2014 19:31
jvdc
No vidíš. I když jsem tak "bohatý", tak mi to sotva stačí na nájem a jídlo. Tož kdo je tady potom za…
Chocholoušek 12.12.2014 19:34
Chocholoušek
Ale zase tak špatně si nežiješ... internet máš a PC taky o tom plno lidí jen sní... a co se ti nelí…
jvdc 12.12.2014 19:38
jvdc
Mi se především nelíbí, když má někdo víc jen proto, že je něčí kamarád.
Chocholoušek 12.12.2014 19:48
Chocholoušek
a to za totáče nebylo ? to bylo vždycky už v pravěku....
jvdc 12.12.2014 19:49
jvdc
Takže je to podle tebe v pořádku? Je v pořádku, když jeden vykořisťuje druhého? Z tvého pohledu asi…
Chocholoušek 12.12.2014 19:55
Chocholoušek
Tady už chybí jen to, kdo půjde první ke zdi.... :-|
Zarniwúp 12.12.2014 19:56
Zarniwúp
Přece kapitalista! To snad musí být jasné i tobě ;-)
Chocholoušek 12.12.2014 19:59
Chocholoušek
No jo odstřelit ty co se nám nelíbí. Dobytku zkur...
jvdc 12.12.2014 20:02
jvdc
Odstřelit ty, co vykořisťují jiné pro svůj prospěch! Hovado zkur...
Chocholoušek 12.12.2014 20:04
Chocholoušek
Ono by stačilo zamezit tomu, aby se to dělo... Odstřelovat jako nacisti... od nich se učili komanči.…
jvdc 12.12.2014 20:07
jvdc
Zato kapitalisti se od nácků a fašounů už nic učit nemuseli... Proto slavná USA ukrývala a stále ukr…
Chocholoušek 12.12.2014 20:12
Chocholoušek
Já si připadám zdraví... Ale ty jsi na tom podivně... všichni nejsou jako amící a takový jako si my…
jvdc 12.12.2014 20:14
jvdc
Já si připadám zdraví... :-D
Chocholoušek 12.12.2014 20:16
Chocholoušek
Hádej...
jvdc 12.12.2014 20:00
jvdc
Já o žádném vykořisťování nemluvím. To ty si vše vysvětluješ, tak jak se ti hodí... Debata s tebou…
jvdc 12.12.2014 19:57
jvdc
Je to sice propečené Fotošopem, ale chutě mi to dělá taky. Btw já osciluji mezi Medium a Medium Rare…
Moas 13.12.2014 13:39
Moas
já, jak jsem už psal, jsem čistý "medium" :-)
touchwood 13.12.2014 18:53
touchwood
V tomto já mezi vás asi nezapadnu - hovězímu tak moc nehovím. Rád si dám dušenou roštěnku na houbách…
Prasak 12.12.2014 17:15
Prasak
Jak děláte candáta ? ten mě láká...
jvdc 12.12.2014 19:32
jvdc
Dal jsem si ho v hospodě :-), takže recept je kuchařovo tajemství. Byl k tomu nějakej bílej, bylinko…
Prasak 12.12.2014 20:02
Prasak
Takže jen obyřejně osmahnutej na másle s tou omáčkou ? Tu omáčku umim a s candátem zkusím... Díky za…
jvdc 12.12.2014 20:04
jvdc
Podle jídelního lístku byl grilovanej s bylinkovým přelivem.
Prasak 12.12.2014 20:18
Prasak
prostě něco z pašíka Kanibale :-) Taky mám raději vepřové, třeba kotlety na bramborách se smetanou,…
Dale Cooper 12.12.2014 21:23
Dale Cooper
No jo, kázat vodu se suchým chlebem a chlamstat pašíky a pstruhy na hradě. To by ti šlo, pokrytče!
Chocholoušek 12.12.2014 21:34
Chocholoušek
pstruhy na hradě Samozřejmě, z míšeňského porcelánu a stříbrnými příbory. Zapito výborným Rulandský…
Dale Cooper 12.12.2014 21:43
Dale Cooper
A to všechno po celodenní "dřině" v pražském kanclu. Tak to je výsměch všem poctivě pracujícím!
Chocholoušek 12.12.2014 21:50
Chocholoušek
Ano, nad tímto faktem jsme se s ostatními kapitalistickými prasaty a sviněmi (abychom byli po göndör…
Dale Cooper 12.12.2014 21:54
Dale Cooper
Tak aspoň, že jsi upřímný :-)
Chocholoušek 12.12.2014 22:07
Chocholoušek
Já ryby moc nemusím. Ale pokud jde o víno, tak dobré je povodňové (2002) Svatovavřinecké. Resp. mi n…
Zarniwúp 12.12.2014 21:55
Zarniwúp
Ryby jsou zdravé. Víno piju výjimečně; v hospodě pivo a doma nějakého toho panáčka :-) Rum, zelenou…
Dale Cooper 12.12.2014 22:05
Dale Cooper
Prostě alkoholik...
Chocholoušek 12.12.2014 22:08
Chocholoušek
Těší mě.
Dale Cooper 12.12.2014 22:14
Dale Cooper
Já na chlast nemám finance, na rozdíl od tebe ;-)
Chocholoušek 12.12.2014 22:15
Chocholoušek
To máš ale blbé. Naštěstí existují low-cost alternativy: [okena_5.jpg] Cheers :-)
Dale Cooper 12.12.2014 22:17
Dale Cooper
Ty se nějak vyznáš... Ale ne, díky. Já ty tvoje domácí alternativy nemusím :-D
Chocholoušek 12.12.2014 22:23
Chocholoušek
Pivko jo, kořalku vyjímečně. Když, tak si něco namíchám. Letos na Vánoce budeme kvedlat Starou mysli…
Zarniwúp 12.12.2014 22:12
Zarniwúp
Bílý rum mám nejraději s colou a citronovou šťávou. Samotný moc ne, to spíš tmavý.
Dale Cooper 12.12.2014 22:15
Dale Cooper
No, Starou mysliveckou jsem dostal a protože čistou kořalku právě moc nepiju, tak jsme přemýšleli, c…
Zarniwúp 12.12.2014 22:19
Zarniwúp
Mohlo by to ale být zajímavé, o tom žádná. Aktuálně myslivce doma nemám (myslím lahev staré myslivec…
Dale Cooper 12.12.2014 22:22
Dale Cooper
Ještě se do toho lije jahodový sirup a ještě něco, recept někde vyštrachala manželka, z hlavy ho nev…
Zarniwúp 12.12.2014 22:31
Zarniwúp
Zubrówka je dobrá, o dost jemnější než normální. Jahodový sirup - to mě dost odrazuje. Taky si dávám…
Dale Cooper 12.12.2014 22:36
Dale Cooper
1 dl Cinzano rosso 0,4 dl vodky citronová šťáva, dle chuti. Hmm, ale tohle zní dobře, možná zkusím…
Zarniwúp 12.12.2014 22:41
Zarniwúp
Je to vynikající. Sakra, jsem se navnadil a nemám zrovna doma ingredience...
Dale Cooper 12.12.2014 22:47
Dale Cooper
Už jsem to našel, je to ten druhý drink: http://www.staramyslivecka.cz/mix-drink/ Když to nepojede,…
Zarniwúp 12.12.2014 22:56
Zarniwúp
Takže to ti dnes bude muset opět stačit tebou doporučovaná okena...
Chocholoušek 12.12.2014 23:05
Chocholoušek
Tohle v Praze pijou akorát bezdomovci, co sem nalezli z jiných koutů země.
Dale Cooper 13.12.2014 21:05
Dale Cooper
Huntsman Power. Chutná to jak Marťánci. :-) Na Campari dojde později (určitě ne dnes).
Zarniwúp 25.12.2014 20:11
Zarniwúp
Kolegyně pojede příští rok na Kubu. Tož jsem požádal o lahvičku pravýho karibskýho rumíka.
Prasak 25.12.2014 20:30
Prasak
pravýho karibskýho rumíka K dostání je i u nás. Onehdá jsem po něčem takovém pošilhával v Kauflandu…
Dale Cooper 25.12.2014 20:45
Dale Cooper
Jenže tento bude opravdu origoš se vším všudy :-) Jinej kolega tam před pár lety taky byl a říkal, ž…
Prasak 25.12.2014 21:00
Prasak
Tamto byl taky origoš, etiketa komplet španělsky, jen dole vzadu malá nálepka s údaji o dovozci a sl…
Dale Cooper 25.12.2014 21:03
Dale Cooper
Jestli mi doveze i cigára, tak ti je pošlu.
Prasak 25.12.2014 21:10
Prasak
To by bylo fajn :-) Ty tam budou asi taky hodně levné. Měl jsem už cigára z hodně koutů světa, nejen…
Dale Cooper 25.12.2014 21:13
Dale Cooper
Za komančů, když jsme se s Kubou hodně kamarádili, byl Havana Club Rum i doutníky k dostání v Česku… poslední
L-Core 29.12.2014 08:00
L-Core
Já kupoval ve Španělsku karibský rum za 6€ a řeknu Vám... byl výbornej.
jvdc 25.12.2014 21:07
jvdc
Ryby jsou zdravé Občas požírám šproty ve vlastní šťávě, nebo v tomatě. Ale nevím, jestli se to stál…
Niko Bellic 12.12.2014 22:13
Niko Bellic
Lahodně zamřelé rybí maso se nekazí :-)
Dale Cooper 12.12.2014 22:14
Dale Cooper
Ohodnoť tohle, ty lahodo: http://svedske-listy.blog.cz/1302/surstromming-delikatesa-nebo-biologicka-…
Prasak 12.12.2014 23:08
Prasak
Není tady blijící smajlík :-)
Dale Cooper 13.12.2014 15:39
Dale Cooper
To už jste tu kdysi řešili. No je to odporné, nejedl bych zkažené ryby..
Niko Bellic 13.12.2014 19:02
Niko Bellic
z pašíka můžu mozeček vejci a cibulkou (jinak vnitřnosti nemusím vůbec) a kvalitně udělanou prdelačk…
touchwood 13.12.2014 18:57
touchwood
No, kurňa... A pak, že je tolik infarktů!
Chocholoušek 13.12.2014 21:50
Chocholoušek
Segetíňák od maminy s celozrnným chlebem (doma dělané zelí, půl-napůl prasátko s telátkem, dotvořené…
mif 13.12.2014 00:32
mif
Teďkom jsem si díky tobě vzpomněl na šašlík :-)
Chocholoušek 13.12.2014 01:22
Chocholoušek
Když se blíží ty Vánoce, strašně se těším na kapustnicu, tradiční slovenskou vánoční polívku. Už jsm…
Prasak 13.12.2014 20:53
Prasak
To vypadá strašně :-D
Chocholoušek 13.12.2014 21:28
Chocholoušek
To vypadá dobře :-)
Dale Cooper 13.12.2014 21:32
Dale Cooper
Jo tak tohle bych pozřel.
mif 13.12.2014 21:33
mif
To si piš! A ještě lepší je to pár dní zaleželý. Tajemství receptu? Dat do hrnca, nemíchat a vařit p…
Prasak 13.12.2014 21:44
Prasak
Na té fotce to vypadá, jako kdyby to už někdo jedl.
Chocholoušek 13.12.2014 21:44
Chocholoušek
Nevíš co je dobrý.
Prasak 13.12.2014 21:47
Prasak
Chuťově to samozřejmě může být vynikající :-)
Chocholoušek 13.12.2014 21:48
Chocholoušek
To rozhodně. Já na to taky čučel s despektem, když jsem to viděl poprvé. Ale je to jen zelí a hromad…
Prasak 13.12.2014 21:50
Prasak
Dělá někdo něco jiného, jako alternativu za bramborový salát ?
jvdc 15.12.2014 09:55
jvdc
Bramborova kase :-D Bohuzel jsem v tomto smeru v rodine osamocen...
Eryo 15.12.2014 16:14
Eryo
Proti kaši nic, ale musí se sežrat hned (nejde dost dobře ohřát při zachování jedlosti). To salát že…
mif 15.12.2014 17:53
mif
Jo to u nás taky musí být - lavór salátu na tři dny. :-) Já se ptal kvůli inspiraci, budeme mít asi…
jvdc 15.12.2014 17:59
jvdc
Hranolky, krokety, americké brambory, ... Nevím jak moc je to košér, beru to podle sebe. V mnoha ohl…
Niko Bellic 15.12.2014 18:15
Niko Bellic
Hranolky, krokety, americké brambory to se u nás moc nevede. domácí am. brambory je jedna z mých mo…
jvdc 15.12.2014 18:21
jvdc
"Americké brambory" se u nás jmenujou "pečáky". Mňamka sama o sobě (nejlépe s podmáslím).
mif 15.12.2014 18:30
mif

To jsou těstoviny. Jen se nevaří klasickým způsobem, ale nějak se to během procesu vaření tak nějak opeče. Ani přesně nevím, tchyně to umí a manželka se o to vždycky pokouší. Samozřejmě to lze uvařit i klasicky, tedy jen povařit ve slané vodě. Je to pak dobrý smíchat se smaženou cibulkou, či něčím jiným a podává se to k masu s omáčkou.

V podstatě cokoliv pikantního, tatarák, pomalu pečená masa, kachna, ryby, sýry, grilovaná zelenina a maso (klidně v celku v podobě selete nebo jehněte), zeleninový saláty, cokoliv na pivu či víně, řízky, bramboráky, lívance, skoro všechny polívky....Žeru prostě téměř všechno. A všechno rád. Co nemám rád tak nejím. :-D

Tohle si nějak nepamatuju, že by nám předkládali...
Ale měli jinej hit - křenovou omáčku. To snad dělali z mlíka. Jedl jsem to jen jednou a naštěstí až na střední, takže jsem to mohl v klidu odložit.
Co mi znechutili na základce - játra s rýží. Játra tedy moc nemusím dodnes, ale že bych je vyloženě nenáviděl, se nedá říct. Akorát je nevyhledávám, nejím a ony mě neotravují. Máme takový vyvážený, respektuplný vztah. :-)

Aha, takže jenom z mlíka. Má se to dělat na jíšce, krom mlíka tam patří ještě sůl, smetana, možná ocet (volitelně, ale ten spíš do koprovky) a samozřejmě hafo křenu.

U nás v práci v kantýně dělají zelnou omáčku - mělo by to být asi zelí k masu, ale tak to naředí vodou a moukou, že zelí tam hraje druhý housle.

Játra taky nejím. Při vaření to vždycky strašně smrdělo a chuťově taky nic moc. Prostě vyjetý filtry. Když se to náhodou vyskytne v jídle a já to omylem sním, no tak to nevybliju, ale zbytek z jídla vyberu. A ledvinky jsou na tom stejně, ne-li hůř.

Ještě nijak nemusím rajčata, ale syrový. Na pizze, nebo pod masem mi nevadí. Syrový sním, ale nic mi to chuťově neříká. Ale v jedné hospodě udělal kuchař místo obvyklé zeleninové oblohy k jídlu takovej zeleninovej salátek, samozřejmě tam byla rajčata. Bylo to přelitý nějakou neuvěřitelně dobrou zálivkou, že v tom salátu mi ta rajčata chutnala, až jsem se sám divil.

Syrový rajčata sním, ale nic mi to chuťově neříká

Ono není rajče jako rajče. Něco jiného jso ty hydroponické hrůzy v marketech a něco jiného je právě utržené z keříku na domácí zahrádce. Ale ono to platí vlastně u všeho - ovoce, zelenina, maso... to domácí je prostě "k sežrání".

Jo, na celer jsem zapomněl, ten taky nežeru. Manželka no nanejvejš vyvaří v polívce a pak vyhodí, ale jinak se mi to silně ekluje. Smrdí to jak bolavá noha, nechápu, jak to někdo může udělat obalovaný coby řízek.

Na druhou stranu žeru spoustu jiné zeleniny, co by jiní do huby nedali, dokonce to mám strašně rád - brokolicu, květák, zelený fazolky (i ty z konzervy, ty jím i přímo z toho slanýho nálevu). Aj kel sežeru bez remcání. S dobrou klobásou je to výborný žrádlo.

brokolicu, květák, zelený fazolky

Květák, když se vaří, smrdí jak čoklí šit. Po obalení a usmažení bych se jej ovšem užral. Na fazolkách a brokovnici mi vadí jen jejich mimozemská barva - se zavřenýma očima klidně sežeru. Jinak Peklo si představuju jako ostrov, kde roste pouze celer, kopr a bazalka :-D

Mou známou vášní je pizza. Vyjma masa, tuňáka, mořských potvor apod si dám snad jakoukoli. Obzvláště perly jsou s brusinkami, nebo oříšky, nebo u nás dělají takovou speciální - různé sýry, kozí rohy... mňaaaam.

Co se týká normálního jídla, pak snad cokoli s masem (ano, nemám ho rád jenom na pizze). Nejlépe nějaké pečené hovězí. Tak se slaninkou a nějakou zeleninou... pak taky můžu steak na milion způsobů, gulášek (Klidně zvěřinu) a kachnička. :-P

Moc nemusím těstoviny (občas špagety) a kuřecí (to možná tak řízek, nebo steak).

Ryby, krevety, sladká jídla saláty apod nevyhledávám, ale nevadí mi

Oblíbených jídel mám spoustu. Navíc manželka je výtečná kuchařka. A když píšu výtečná, myslím opravdu VÝTEČNÁ (nestojí mi za zády).

Svíčková
Králík na 158 způsobů
Rajská, čočková a zelná "kyselica" polévka
Pstruh na másle
Kuřecí řízky
Stryky (bramboráky) s dostatkem česneku
...

Sladká jídla ani nebudu vypisovat, toho jsou taky spousty
Štrůdl, jablíčka v županu atd.

Nemám rád tučné/prorostlné maso. Jak na něco takového v hubě narazím, zvedá se mi vole a vyplivuji. Nikdy bych do pusy nestrčil vařené vejce, aspik/sulc, pudink.

Já jsem steakožrout, takže nejraději žeru hovězí steaky (nemám problém nechat ve steakhousu 600+ za porci, ale musí to za to stát). Ovšem, ze zdravotních důvodů to nemůžu dělat moc často (zasraná dna)...:-(

Jinak miluji sýry všeho druhu, dobré italské těstoviny (žádné sračky s ediamem a kečupem), čínskou kuchyni. Nesnaším játra a sushi...

U mně jednoznačně kvalitní maso z krávy - a je fuk zda tatarák, nebo klasický steak na medium (rare ani well done nemusím).

Tatarák je jasný - s vejcem, solí, pepřem, sladkou paprikou, jemně nasekanou cibulí a jednou tajnou tekutou přísadou (která však není dochucovadlem). Doplněno středně propečenými topinkami a výlučně kvalitním českým česnekem.

Co se týká steaků, nemusí to být jen svíčková, můžu třeba i "méně kvalitní" roštěnec, nebo flank steak z pupku. Doplněno bagetkami s bylinkovým máslem, nebo americkými bramborami.

Nejím to často, ale když už, tak už. :-)

V tomto já mezi vás asi nezapadnu - hovězímu tak moc nehovím. Rád si dám dušenou roštěnku na houbách a na slanině, ale jinak mě hovězí moc neoslovuje a neoslňuje. To raději dobře propečenej bůček, krkovičku pečenou pod cibulí a bramborama, prostě něco z pašíka.
A miluju ryby. Nedávno jsem si dal candáta. Sedmý nebe.

Ještě se do toho lije jahodový sirup a ještě něco, recept někde vyštrachala manželka, z hlavy ho nevím.
Zubrówku jsem nikdy nepil, - k vodce mám tak trochu odpor už přes dvacet let (tenkrát jsem jednou zajel hodně přes míru a ta vodka to odnesla za všechny), takže jsem už ani různé "verze" nezkoušel.

Zubrówka je dobrá, o dost jemnější než normální.
Jahodový sirup - to mě dost odrazuje. Taky si dávám takovou domácí klasiku:
1 dl Cinzano rosso
0,4 dl vodky
citronová šťáva, dle chuti.
Vynikající! Dá se tím ale docela rychle zbořit... Recept jsem kdysi dávno pochytil na flašce onoho Cinzana na zadní etiketě. Myslím, že se to nazývá Red & Mad. Název nelže...

To by bylo fajn :-) Ty tam budou asi taky hodně levné. Měl jsem už cigára z hodně koutů světa, nejen evropská, ale třeba z Jižní Koreje :-) Na obrázku na nich je velryba, to je asi vše, co jsem o nich schopen zjistit - jsou kompletně popsaná rozsypaným čajem. Chutnaly zvláštně, jinak, než cokoli co je k dostání u nás.

z pašíka můžu mozeček vejci a cibulkou (jinak vnitřnosti nemusím vůbec) a kvalitně udělanou prdelačku s oschlým chlebem. Z druhotných surovostí pak uzený špek a klobásky. A samozřejmě škvarky se sádlem (na chlebu mírně osolené, to je pokrm králů!)

Kurňa, začal jsem slintat! :-D

Jo to u nás taky musí být - lavór salátu na tři dny. :-)

Já se ptal kvůli inspiraci, budeme mít asi na večeři hosty a ty nejedí salát, tak přemýšlím co jim vytvořit. Brambory nebo kaše se mi prostě nějak nezdají, když si představim náš talíř se salátem a jejich s vař. bramborama, tak mi to nepřijde dost košér. Nějaké nápady samozřejmě mám, ale chtěl jsem se nechat inspirovat třeba něčím lepším. A taky, aby to k řízku a klobáse mohli dostat domů.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru