Vaše obľúbené jedlo
Fuu tak určite u mňa to je tarhoňa, špagety a hlavne bageta, avšak dobré bagety predávajú iba na benzínkach, ešte sa nestalo aby som si po tankovaní nekúpil bagetu :)
- Uvádzam sem obrázok len náhodov, až by ste češi nerozumeli tomu slovu tarhoňa :D
Kachnička.
Včera v hospodě:
www.2i.cz/2afd6b4192
U mně jednoznačně kvalitní maso z krávy - a je fuk zda tatarák, nebo klasický steak na medium (rare ani well done nemusím).
Tatarák je jasný - s vejcem, solí, pepřem, sladkou paprikou, jemně nasekanou cibulí a jednou tajnou tekutou přísadou (která však není dochucovadlem). Doplněno středně propečenými topinkami a výlučně kvalitním českým česnekem.
Co se týká steaků, nemusí to být jen svíčková, můžu třeba i "méně kvalitní" roštěnec, nebo flank steak z pupku. Doplněno bagetkami s bylinkovým máslem, nebo americkými bramborami.
Nejím to často, ale když už, tak už.
V tomto já mezi vás asi nezapadnu - hovězímu tak moc nehovím. Rád si dám dušenou roštěnku na houbách a na slanině, ale jinak mě hovězí moc neoslovuje a neoslňuje. To raději dobře propečenej bůček, krkovičku pečenou pod cibulí a bramborama, prostě něco z pašíka.
A miluju ryby. Nedávno jsem si dal candáta. Sedmý nebe.
Kanibale
Taky mám raději vepřové, třeba kotlety na bramborách se smetanou, to já rád. Nebo klasický řízek. Ostatně svíčkovou nebo rajskou máme vždycky s vepřovým.
Z ryb mám nejraději pstruha, v restauraci pod hradem Landštejnem jsem jedl nejlepšího.
No jo, kázat vodu se suchým chlebem a chlamstat pašíky a pstruhy na hradě. To by ti šlo, pokrytče!
Samozřejmě, z míšeňského porcelánu a stříbrnými příbory. Zapito výborným Rulandským (pozdní sběr, ročník 1998). Poté vykouřen doutník Havana. Účet za to? Na to bys makal dva měsíce.
Já ryby moc nemusím. Ale pokud jde o víno, tak dobré je povodňové (2002) Svatovavřinecké. Resp. mi nedávno moc chutnalo. Ale doutník jsem si potom tedy nedával, nejsem Bender.
Ryby jsou zdravé. Víno piju výjimečně; v hospodě pivo a doma nějakého toho panáčka
Rum, zelenou a tak.
Pivko jo, kořalku vyjímečně. Když, tak si něco namíchám. Letos na Vánoce budeme kvedlat Starou mysliveckou a Karibský bílý rum.
Kolegyně pojede příští rok na Kubu. Tož jsem požádal o lahvičku pravýho karibskýho rumíka.
K dostání je i u nás. Onehdá jsem po něčem takovém pošilhával v Kauflandu. Nevím, jak se to jmenovalo, ale bylo to kubánské.
Jenže tento bude opravdu origoš se vším všudy
Jinej kolega tam před pár lety taky byl a říkal, že je tam rum za babku. Taky aby ne, pro nás je tam prej všechno levný.
Tamto byl taky origoš, etiketa komplet španělsky, jen dole vzadu malá nálepka s údaji o dovozci a složení. Země původu: Kuba

Věřím, že je tam levně. Zajímaly by mě jejich cigára, ale co jsem četl, tak bychom se z nich v Evropě posrali, jaká to je síla
Jestli mi doveze i cigára, tak ti je pošlu.
To by bylo fajn
Ty tam budou asi taky hodně levné. Měl jsem už cigára z hodně koutů světa, nejen evropská, ale třeba z Jižní Koreje
Na obrázku na nich je velryba, to je asi vše, co jsem o nich schopen zjistit - jsou kompletně popsaná rozsypaným čajem. Chutnaly zvláštně, jinak, než cokoli co je k dostání u nás.
Za komančů, když jsme se s Kubou hodně kamarádili, byl Havana Club Rum i doutníky k dostání v Česku (v kubánských prodejnách) za pakatel. Doutníky (říkali jsme jim "čerčiláky") doslova za pár kaček. Ještě dnes mám doma docela rozsáhlou sbírku etiket z nich.