Co vsetko ste uz v zivote extremne skusali?
Vedka v debate sme sa zacali bavit s JaFim o pobyte v bunkri a nasledne v tme a tak mi napadlo, co take hranicne ste skusali vy vo svojom zivote.
Moje naj su asi 40km pochod cez hreben u nas na Tribci, ale to som mal snad 15-16 rokov, takze to sa asi nepocita.
Kedysi som chcel skusit Ironmana, ale to uz asi nedam;o).
Potom to bola asi moja (ne)oblubena ryzova kura, pretoze som jej velky propagator, ale poznam len asi 3 ludi, co to zvladli z cca 30 co viem, ze to skusali.
Prednedavnom sme skusili s manzelkou 5 dnovu hladovku, cize od nedele vecera(posledne jedlo) do piatku vecera(prve jedlo) a to je tiez zaujimava skusenost.
V plane mam ten pobyt v tme, ale vaham este, ci len vikend alebo rovnko sokusim 7 dni, pretoze vikend mi pride malo. Mozno mam len velke oci a nevydrzim ani 24h.
Co v plane nemam...vzdy mi prislo divne uzivat nejake psychadelicke drogy, co vyrazne pokrivuju realitu.
Na druhej strane sa tesim na VRko v buducnosti, ktore si naprogramujem ako ja chcem a zazijem veci, o ktorych clovek len sniva, takze tomu by som sa nebranil. Otazka je do akej miery by malo byt oddelene od reality, pretoze vytvaranie skutocnych spomienok ala Total Recall mi uz pride cez ciaru.
Zacni vikendem. Pokud to zvladnes, dej 7. Cas bez podnetu bezi uplne jinak.
Tady si trosku protirecis. Mozek bude podnety a vzpominky - at uz skutecne nebo VR ukladat. Pokud by to byla opravdu realita, kterou bys nerozlisil od skutecnosti (ne nejaky animak), pak to ani mozek nebude jinak ukladat a po nejake dobe, az to projde deduplikaci to asi nerozlisis. Musis si pamatovat, ze jsi tam fyzicky nikdy nebyl.
Zkus si precist knih Pamet od Ranganath Charan
Ano ono je otazka, ci si budes davat VR obcas ako ked chodim na pivo, alebo kazdy den az sa stanem zavislym a budem na tom furt a vo finale po par tyzdnoch/mesiacoch nebudem vediet, co je skutocne a co nie.
To, ze vela ludi bude skusat zit v nejakom Matrixe je realna hrozba.
Je rozdil něco vyzkoušet, a být na nĕčem zavyslí.
Po 20 jsem hodně cestoval, tak jsem potkal hodně lidí co mě pozvali a skončilo to ňákou nabídkou dát si čáru kokainu, nebo šluka z Cracku. Realitu mi to nepokřivilo, pokřivilo mi to maximalnĕ hubu a citil jsem se jako bych vypil 20 energi drinku, dokázal jsem pokecat o všem a celkově jsem se citil dobře a plný energie.
V ČR (puberta) jsem si maximálně když sme se v 8 potkali parta v hospodĕ potáhl z trávy, jednou sem se nechal překecal pro čaru pervitinu, fuj to byl hnus, už mĕ z toho žvíkání bolela huba, naštĕstí jsem to okolo 5 rano přechlastal vodkou. Ale zase na sex, můžeš trtkat klidně hodinu v kuse jak nic.
Párkrát jsem si dal i houby (poctive nazbírané kousek za Brnem) i párkrat LSD. V lese mĕ psichotropní latky bavili víc jak nĕkde na party, diskotéce.
Nejde o chlubení (ono není ani čím) ale spíš o to, když napíšu neberte to, nebo že je to svinstvo alespoň vím o čem se bavím.
Co se týká extrémů, první začal když jsem poprvé odjel z Čr s jednou mařkou (17 let) co byla u nás na obchodce které rodiče zakazovali se semnou stýkat.
Tak že odjedeme do Valencie ve Španelksku kde měla kamarádku, ale ta "piz .a" na vlakáču v Břeclavi neměla spoj tak sme chťeli co nejblíž, tak nám nabídla jizdenky do Barcelona Castre. Po dvou dnech když jsme vylezli z vlaku ktery vyjel z trajektu a ptali se lidi jak se dostat do Valencia, tak mapu vzali, začali se smát, asi třetí osoba ktera umĕla par slov anglicky, tu mapu rozdělala celou a ukázala Valencii a pak prstem prejela pul Evropy a ukazal že jsme na Sicíli v nějakem zapadakovĕ na Sicílii co měla v nazvu barcelona. To ta debilni babka z CSD nevi ze když nekdo chce jet do Šapelska, neposleš ho na Sicílii ?
Tak sme se chteli dostat do Francie a pak španelsko.
V Italii auto stop je jak v te dobĕ videt na vesnici černocha, každý na nás troubil a křičel.
Pak nás vzali dva kamiony a tu holku chteli na jedne benzince unést. Nejdřív zkoušeli jestli rozumíme něco italsky tak sme delali že ne, ale jak se bavili přes vysílačku tak sme pochopili že maji něco zalubem. Pak uz to byl extrem po extremu než jsme se dostali až do Španělska.
(Tenkrat to byl u nás v teplákovĕ Klobouky povyk, jsem byl hledany interpolem za unos nezletile, davali to i v TV).
To že jsem měl sex pri navštěve hradu ve věznici, nebo na záchodě nemocničního pokoje s tim že jsem v jedne ruce musel držet stojan s kapačkou jako až takový extrém neberu.
Jestli nekdo před 20 lety cestoval na vlastni pěst (tenkrat se komunikovalo maximalne pres mail od seznamu) extremních zážitku by potřeboval par A4.
Sem si chtěl život do 30let užít naplno a myslím že se mi to podařilo, v podstatě bych řekl že slo o nejlepší roky života, plné zážitku at dobrých nebo méně dobrých tak bych na to potřeboval alespon bežné 3 životy.
I dnes (s aktualní přitelkyní) si někdy říkáme že by sme se na to vyprdli, koupili dodavku udelali z ní obytnou a prostĕ odjeli nĕkde dakeko od dnešního stereotipu, čas utíka stále rychleji, konec se blíží a tu šanci že jsem se vubec narodil nechci promarnit každodení rutinou.
Jen skoda že už nejem 22 letý naivní klučina který si myslel že mu život přinese neco speciálního (dnes už mám 2x tolik, život mi přinesl migreny a daňove formulaře), a že ta mentalita lidí už taky není taková jako předtím .. tenkrát stačilo v Barceloně na Ramblas vycpat gaťata, strčit je do odpadkového koše do nohavic dat smetaky a nakonec boty před to kelinek a turisti hazeli jak blby než jim došlo že jde o žert.(ale vypadalo to že v té popelnici opravdu někdo je a turisti hazeli na každou blbost)
Podtext byl takovy ze na Ramble bylo hodně soch kterym když jsi hodil tak udělali nějaky pohyb, zamavali, udělali si s nima fotku.
.. Ono je to take o tom, jak se človek dokáže adaptovat, jak je psychicky silny, zkratka co vydrzí. Znal sem txpky co dojeli do barcelony, heste ten den se nechali okrast a 3 den jeli dom.
Peníze šli dycky nějak vydělat, ať to byli sochy z písku, nebo když hsem byl par mesicu s partičkou z Opavy (OPC) bebo Ostravákana sne chkastali za benzinkou bez obshluhy a umyvali okna u aut, nebo žebrali trochu nafty do kandáku. Ale ceke to byla spíš jako závava jak nějaký boj o život. Hlad venku snad umřit ani nejde, vsude jsou organizace čerceny jříž jde ti narvou batoch žradlem, jídelny ta 1euro obed, ve Španelksu ti měaja polici dá listek na vlak do dalšíhk města + tiket do baru na obĕd. Tak šlo projet skoro celou Costa zadarmo.