Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ekofašos

Jen pripominam, ze "ekofašos" není nadavka, ale označení lidí, kteří to s ochranou naší maticky fanaticky prehaneji. Prisel s tim jeden cesky spisovatel v knize "Dobrák".

V posledni dobe jsem ze snahy zelenych mozku volajaky zmeteny. Jednou polární čepičky tají, jindy jsou větší než předtím.
Jednou může za oteplování planety kácení pralesů a teď se dozvím, že za to může vysazovani stromů.

Jestli by se ekofašos neměly odebrat rozhodovací pravomoci, dokud se kluci a holky nedomluvi, jak to vlastně je

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/veda/vysazovani-stromu-muze-vest-k-oteplovani-planety-vinikem-je-schopnost-odrazet-slunecni-paprsky-348633

Vysazování stromů může vést k oteplování planety. Viníkem je schopnost odrážet sluneční paprsky

loading...
Předmět Autor Datum
Musíš to brát tak, že ekologové chtějí jen tvé dobro, ať to stojí co to stojí a hlavně, že na tom pr…
nerady 26.04.2024 18:39
nerady
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-toxicka-halda-v-ostrave-prohoriva-ke-skladce-nebezpecneho-odpad…
nerady 26.04.2024 22:50
nerady
To video (a celá aféra "hořící haldy") je typickým příkladem manipulace informacemi. Ta halda tam ex…
IQ37 27.04.2024 00:12
IQ37
Mám pocit, že tyto ekofašos jsou placení někým třetím, kdo tímto chce podkopat ekonomiku západních s…
Prasak 27.04.2024 09:43
Prasak
Vladimir Iljič Lenin (rozený Uljanov) o takových říkal, že jsou to "Užiteční idioti". :beer:
Yarda 27.04.2024 12:55
Yarda
Z dnešního Seznamu: Robert Habeck, německý ministr hospodářství a ochrany za Zelené, musel v pátek…
nerady 27.04.2024 18:39
nerady
Přišel s tím Jiří Kulhánek v knize "Cesta Krve I - Dobrak" a tam to nadávka rozhodně byla. Zelené l…
gilhad 28.04.2024 06:46
gilhad
Nic o nadavce tam neni, pouze o oznaceni zelenych. To, ze v Kulhankove pojeti to byli extremisticti…
Jan Fiala 28.04.2024 08:54
Jan Fiala
Není to citově neutrální označení, nebo něco, co by používali jako zkratku. Vymyslel si to na ně dě…
gilhad 28.04.2024 10:34
gilhad
Takze vse, co neni citove neutralni je nadavka? Kdyz nekomu reknes milacku, taky to neni citove neut…
Jan Fiala 28.04.2024 11:21
Jan Fiala
V Kulhánkově pojetí nebyli jen radikální, ale bylí to naprostí teroristi a hazlové číslo jedna, doku…
gilhad 28.04.2024 13:12
gilhad
My se jich zatím přímo nebojíme, ale životy nám umí pěkně opepřit.
Prasak 28.04.2024 15:23
Prasak
Takze zaver je to, ze zalezi na individualnim pohledu, zda to beres a pouzijes jako nadavku nebo ne.…
Jan Fiala 28.04.2024 16:28
Jan Fiala
Ono je to uplne stejny jako slunickari, havlisti, libtardi, dezolati, flastenci, neprizpusobivi apod…
merlouska 28.04.2024 18:10
merlouska
Ale ja se to priznat nebojim. Opovrhuju každým hnutím, které si jako menšina protlačuje své zájmy na…
Jan Fiala 28.04.2024 20:36
Jan Fiala
Závěr je, že je to původem expresivní označení nejhnusnějších teroristů (kteří nastotlili krvavou hr…
gilhad 28.04.2024 18:26
gilhad
Pokud něco nemá někomu lichotit nebo být nezúčastněným popisem, pořád to není (nebo nemusí být) nadá…
Jan Fiala 28.04.2024 20:41
Jan Fiala
Nadávka Nevím, jakými všemi pojmy se častuje současná vláda a opozice, ale z toho, co jsem zachytil… poslední
gilhad 29.04.2024 00:14
gilhad
Já tě nechápu. Téma bylo o něčem úplně jiným, než o subjektivním vnímání označení určité skupiny. Al…
Prasak 28.04.2024 22:01
Prasak
Mě je celkem jedno jestli rád má, nebo ne (aspoň co se týče této debaty). Mě jde jen o to, že "ekof…
gilhad 28.04.2024 23:53
gilhad

Musíš to brát tak, že ekologové chtějí jen tvé dobro, ať to stojí co to stojí a hlavně, že na tom pro sebe něco trhnou. Jedni ti zakáží chodit do přírody, ale oni mají výjimku a můžou tam jako ochránci chodit bez toho aby je někdo rušil. Jiní zase dělají ofuky do té doby než jejich spolku přistanou peníze na účtu, jindy zase za peníze zpracují nějaké stanovisko atd. Už to není jako před rokem 1990 kdy tam byla snaha zachraňovat naše lesy a mít pouze zaplacený pobyt na horách kdy se 14 dní sázely stromky, po večerech se zpívalo u táboráku a co se dělo v noci nekomentuji. Nyní jde o to vždy do něčeho "hodit vidle" a něco z toho mít. Pokud by to tak nebylo, tak proč nikdo neřeší lodní motory, neřeší zbytečné létání na kongresy atd.:-)

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-toxicka-halda-v-ostrave-prohoriva-ke-skladce-nebezpecneho-odpadu-stat-jenom-prihlizi-40469559
Tady je vidět jak ekologie náš stát zajímá. Zakázat kotle na tuhá paliva to jim jde, ale vyřídit si svůj bordel, který mimochodem produkuje stejné množství nebezpečných plynů jako všechny kotle na tuhá paliva u nás, to nikomu nevadí. Prostě na chudý lid se hůl vždy najde.
Všichni jsou nadšení z Islandu jak využívá geotermální energii, ale že ty sopky tam chrlí tisíce tun škodlivých plynů do ovzduší to se neřeší. Neodsuzuji Island ale EU v souvislosti s touto zemí a obchodování s povolenkami.

To video (a celá aféra "hořící haldy") je typickým příkladem manipulace informacemi. Ta halda tam existuje desítky let, vnitřně doutná už taky pěkné roky, jenže... To video z dronu (a nejen toto jedno) + desítky dalších fotek je foceno vždy po deštích nebo oblevě (proto ty páry, které burcují veřejnost). Prostě se teplem odpařuje napršená voda.

Za sucha na celé haldě jsou vidět asi dva cca jednometrové sloupečky dýmu či páry. A takto to fungovalo už roky zpět, dokud se k tomu nedorvali ekoidioti a firmy, jejichž záměry jsou spíše tajné, než ty, o kterých se píše. Kolem haldy chodím už roky, takže snad vím, o čem píšu.

Z dnešního Seznamu:

Robert Habeck, německý ministr hospodářství a ochrany za Zelené, musel v pátek ráno na kobereček. Měl vysvětlit skandál týkající se postupu jeho strany při odstavování jaderných elektráren. Z dokumentů, které vyšly najevo, vyplývá, že Habeckovo ministerstvo ignorovalo a tutlalo názory expertů na odklon od jádra, které nebyly politicky pohodlné.

Přišel s tím Jiří Kulhánek v knize "Cesta Krve I - Dobrak" a tam to nadávka rozhodně byla.

Zelené listy jsou velmi umírněný časopis, zle ryjí jen do těch, kteří se nemohou bránit. O ekoteroristech většinou ani slovo. To můj dědeček naschvál kouřil, používal výrobky z umělých hmot, a dokonce si pořídil trabant - dvoutaktní auto z osmdesátých let minulého století. Čím víc kouřilo, tím větší radost měl. Všem zeleným říkal ekofašos. I veřejně, v hospodě. Jednou ho i s babičkou a trabantem někdo vyhodil do vzduchu.

Není to citově neutrální označení, nebo něco, co by používali jako zkratku.

Vymyslel si to na ně dědeček, který je nenáviděl, bojoval proti nim a pohrdal jima a je naprosto jasné, jak to myslel. (A autor je taky nemá rád a v jeho dílech to jde snadno vystopovat. Takže dědeček jasně věděl co říká a jak to zní. )

A v našich zemích fašoun není pochvala. (Možná najdete někoho, kdo si i říká fašista, ale způsob tvorby toho slova tady jasně dává na jeho titové zabarvení.)

Takze vse, co neni citove neutralni je nadavka?
Kdyz nekomu reknes milacku, taky to neni citove neutralni a asi bys to nadavkou nenazval.
Neni pravda, ze je dedecek je nenavidel, pouze jimi pohrdal. Fasista je clen (z dnesniho pohledu radikalniho) ideoveho hnuti, pak ekofasista, ve zkratce ekofasos je clen radikalniho ekologickeho hnuti. A to, ze ekofasos v Kulhankove pojeti radikalni byli asi nepopres.

V Kulhánkově pojetí nebyli jen radikální, ale bylí to naprostí teroristi a hazlové číslo jedna, dokud nepřišli ještě horší emzáci.
Označení pro nepřátelského teroristu, kterého nesnáším a pohrdám jim lichotka není a ekofašos nebyl jejich oficiální název. Tak jim říkal dědeček, aby dal najevo, jaké city k nim chová. Bez ohledu na to, jaké slovo by použil, byla by to nadávka.
Nadávka je to, co je jako nadávka myšleno.
V tom světě se většina lidí ekoteroristů bála a neměla je ráda. Dědeček se jich jen nebál tolik, i když ho nakonec zabili.

Takze zaver je to, ze zalezi na individualnim pohledu, zda to beres a pouzijes jako nadavku nebo ne.
Takze ja to jako nadavku neberu, pouze jsem to pouzil jako oznaceni skupiny lidi, kteri sve (casto extremisticke) snahy prosazuji na ukor ostatnich. Navic jeste pouze tam, kde si to mohou dovolit. V jinych koncich sveta by s nimi udelali kratky proces.
A to nemluvim o predstavitelich tohoto hnuti, kteri se na sjezdy pokrytecky navzdory vsi ekologii vydavaji soukromymi letadly.

Ono je to uplne stejny jako slunickari, havlisti, libtardi, dezolati, flastenci, neprizpusobivi apod. Proste to jsou pojmy vymysleny jednou skupinou lidi pro jinou skupinu lidi, kterymi opovrhujou.

Nevim, proc se bojis priznat, ze ekofasisty opovrhujes a tudiz ten vyraz vnimas jako pohrdave oznaceni (aka nadavku). Vzdyt je to uplne jedno, tady stejne vsichni tve nazory uz znaji a nikdo na tebe nebude koukat jinak nez doted.

Ale ja se to priznat nebojim. Opovrhuju každým hnutím, které si jako menšina protlačuje své zájmy na úkor většiny - pozitivní diskriminace.
A názory ostatních mi nevadí, od toho tu přece máme demokracii, abychom mohli svobodně vyjádřit vlastní názor, i když je odlišný od jediné správné pravdy a vládou s menšinovou podporou, je označován za "antisystémový"

P.S.

Opovrhuju každým hnutím...

To jsem napsal špatně. Já jimi neopovrhuji, opovrhovat je něco jiného. Mě se prostě nelíbí, když pár křiklounů, kteří zastupují pár lidí (kteří o to často ani nestojí) vnucuje svou vůli všem ostatním a na úkor všech ostatních.

Závěr je, že je to původem expresivní označení nejhnusnějších teroristů (kteří nastotlili krvavou hrůzovládu) z úst jejich rozhodného protivníka, které jim rozhodně nemělo lichotit, nebo být nezúčastněným popisem.

Že ty si to označení teď překrucuješ zcela jinak mě ovšem nepřekvapuje. Překrucování ti tu jde dobře.

Pokud něco nemá někomu lichotit nebo být nezúčastněným popisem, pořád to není (nebo nemusí být) nadávka. To jen ty se vždy zasekneš na nějaké kravině...
To bys musel označit jako nadávku veškeré pojmy, kterými se častuje současná vláda a opozice. A nálepkování vám jde fakt dobře.

Já tě nechápu. Téma bylo o něčem úplně jiným, než o subjektivním vnímání označení určité skupiny. Ale ty ses chytil jednoho podělanýho slovíčka a nutíš Honzu přiznat, že je nemá rád. Očividně nemá a já taky ne, vůbec každou skupinu, která svoje názory nedemokraticky nutí zbytku obyvatelstva. Protože lepení se k silnici, nebo blokování dopravy není demokratická metoda, ale vydírání.

Mě je celkem jedno jestli rád má, nebo ne (aspoň co se týče této debaty).

Mě jde jen o to, že "ekofašos" od Kulhánka je od počátku nadávka a je tak myšleno.

V původním textu bylo určeno pro teroristy, kteří vyhazovali do vzduchu kohokoli, kdo se jim znelíbil, upalovali zaměstnance pump a terorizovali veškeré obyvatelstvo.
(Když Kulhánek chce snadno rozpoznatelné padouchy a další záporáky, tak si je dokáže napsat značně odpudivé.)
A to označení pochází od dědečka, který proti nim šel aktivně a nebojácně a nakonec ho taky zavraždili nastraženou bombou.
A v té knize to rozhodně jako nadávka a hanlivé označení míněno je. (Všem zeleným říkal ekofašos. I veřejně, v hospodě - všem, nikoli jen těm, kteří by spadali do doslovného významu. I veřejně - je-li toto třeba zdůraznit, tak je jasné, že se ten název ekofašos tak nazývaným nelíbil (a byl tak zamýšlen).)

Tohle téma JaFi uvedl takto:

Jen pripominam, ze "ekofašos" není nadavka, ale označení lidí, kteří to s ochranou naší maticky fanaticky prehaneji. Prisel s tim jeden cesky spisovatel v knize "Dobrák".

Já přidal jméno autora a knihy a uvedl na pravou míru, že to od počátku nadávka je a silně hrubá.

Že se to uchytilo v běžném jazyce a používá se to i pro skupiny terorizující méně drastickými způsoby (zatím většinou nepoužívají roznou dynamit a jiné výbušniny, jen brání v průjezdu lidem i sanitkám) je další věc a že do toho, jako nadávky, lidé zahrnují občas i kohokoli, kdo se jim nelíbí je věc třetí.

Ale původní význam (nadávka určená nejhorším teroristům známým "autorovi" té nadávky) je jasný.

Současní ekopošuci ještě zdaleka nedosahují odpornosti toho co je v té knize popsáno jako cíl této nadávky, i když se nepochybně snaží "dohnat a předehnat".

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru

loading...