Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ekofašos

Mě je celkem jedno jestli rád má, nebo ne (aspoň co se týče této debaty).

Mě jde jen o to, že "ekofašos" od Kulhánka je od počátku nadávka a je tak myšleno.

V původním textu bylo určeno pro teroristy, kteří vyhazovali do vzduchu kohokoli, kdo se jim znelíbil, upalovali zaměstnance pump a terorizovali veškeré obyvatelstvo.
(Když Kulhánek chce snadno rozpoznatelné padouchy a další záporáky, tak si je dokáže napsat značně odpudivé.)
A to označení pochází od dědečka, který proti nim šel aktivně a nebojácně a nakonec ho taky zavraždili nastraženou bombou.
A v té knize to rozhodně jako nadávka a hanlivé označení míněno je. (Všem zeleným říkal ekofašos. I veřejně, v hospodě - všem, nikoli jen těm, kteří by spadali do doslovného významu. I veřejně - je-li toto třeba zdůraznit, tak je jasné, že se ten název ekofašos tak nazývaným nelíbil (a byl tak zamýšlen).)

Tohle téma JaFi uvedl takto:

Jen pripominam, ze "ekofašos" není nadavka, ale označení lidí, kteří to s ochranou naší maticky fanaticky prehaneji. Prisel s tim jeden cesky spisovatel v knize "Dobrák".

Já přidal jméno autora a knihy a uvedl na pravou míru, že to od počátku nadávka je a silně hrubá.

Že se to uchytilo v běžném jazyce a používá se to i pro skupiny terorizující méně drastickými způsoby (zatím většinou nepoužívají roznou dynamit a jiné výbušniny, jen brání v průjezdu lidem i sanitkám) je další věc a že do toho, jako nadávky, lidé zahrnují občas i kohokoli, kdo se jim nelíbí je věc třetí.

Ale původní význam (nadávka určená nejhorším teroristům známým "autorovi" té nadávky) je jasný.

Současní ekopošuci ještě zdaleka nedosahují odpornosti toho co je v té knize popsáno jako cíl této nadávky, i když se nepochybně snaží "dohnat a předehnat".

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat

loading...