Je Česká republika totalitní stát?
Dotaz a debata jsou jasné:
politické procesy:
Za popírání katyňského masakru potrestal soud Skálu osmiměsíční podmínkou
Aktivista Vrábel: o politických procesech, demonstracích na Slovensku a rozpadu jednoty demonstrací.
a proti tomu výroky lidí protěžovaných režimem jako například této novinářky.
Je na čase svrhnout z oltáře posvátnou krávu nedotknutelnosti soukromého majetku a volné ruky trhu a začít pracovat na politikách, které akcentují solidaritu a společenskou soudržnost.
Regulovat ve prospěch většiny neznamená krást.
Na neustálé beztrestné lhaní českého premiéra jsme si už zvykli:
Fialova lež. Vše se odsouvá, kromě výdajů na armádu. Přibydou globální daně. A posílí Green Deal.
Že si s ústavou vláda vytírá také není novinka, od zakazování médií jsme přešli ke schvalování zákonů nějak tak bokem:
Nad hladkým schválením nižší valorizace penzí v Senátu visí otazník. Oba výbory ji odmítly
Změna programového prohlášení vlády, aniž by si ho opětovně nechala schválit voličema, je už jen taková třešnička na dortu.
Jasné je, že jasno nebude dřív než v roce 2025, kdy se mají konat další parlamentní volby, budou, nebudou, toť otázka. Zatím můžeme doufat, že svobodné parlamentní volby budou, ale podobně lidé věřili už v minulosti a nebylo by to poprvé, kdyby to nedopadlo. To že jsou lidé za své menšinové názory odsuzováni je ale jasný znak útlaku a v demokracii už zjevně nežijeme.
Jó, koho jsme si zvolili, toho máme.

Tak ty, kterým hrozí vězení, byli odsouzeni nebo ještě budou, je pravděpodobně nevolili. V tom je právě ta zrada. Paralela byla, když komunisti pověsili Slánského, jistě je to opovržení hodné, ale člověk si nějak tak říká, co si asi tak říkal před popravou "sakra, to jsem nezvládnul". A proti tomu Milada Horáková, u které ta nespravedlnost byla stoprocentní a asi si řikala "díky blbci, kteří jste ty komunisty volili".
Takže díky blbcům ....
U Fialy je to jinak.on nelže, pouze mluví v metaforach. Takže pokud se do vás nekdo bude pouštět v budoucnu, staci říct, že podle vzoru našeho velkého vůdce jste (stejně jako on) piuze použili metafory, případně vyslali nějaký ten signál
Nevím jak Skála, ale Vrábel říkal, že u soudu toto v obhajobe použil, zatím je soud odročený, takže uvidíme, jestli náhodou nemají soudci pro různé lidi různý metr.
Honzo, podej na premiéra žalobu za poškození dobré pověsti a jména. Protože když někdo veřejně prohlásí, že Fiala je blbec, tak se neví kterej...
Jedině že by to byla metafora...
Už jsem to tu možná citoval:

Kdysi si kdosi v hospodě u piva pustil hubu na špacír a prohlásil, že polovina městských radních jsou blbci. Byl za to popotahován a odsouzen k omluvě. Tak se omluvil a prohlásil, že polovina městských radních nejsou blbci.
Když mi někdo řekne, že jsem debil, tak mu na to řeknu, že si mě s někým plete, ale že mu až tak podobnej nejsem.![]:)](https://static.poradna.net/images/smiley/evilsmile.gif)
Když někdo řekne, že Fiala je blbec, tak je to pro mne jednodušší. Vůbec nemusím přemýšlet o tom, že by myslel mne
Když mi někdo řekne, že jsem debil, tak bude mít pravdu, protože si tak naprosto běžně připadám.
To já si zas někdy připadám jako mistr světa...... a nejsem.
Tak alespoň někdo z nás ví, na čem opravdu je.
Právě že neví. Nic není jisté.
Vyvoláváš duchy?
Já to vím. Jsem debil. Alespoň občas.
Není.
A k té zmiňované novinářce, na Twitteru je přesná reakce na to její moudro:
Něco mi to silně připomíná.
Změnit své mínění anebo dokonce konání totiž znamená přiznat slabost, neznalost a nekompetentnost.
Vypíchnul bych z toho pouze tuto větu doplněnou o dvě slova na konci, ostatní jsou už zbytečné kecy. Platí to ve všech státech a u všech politických režimů.
na vypíchnutí je tam toho víc (upraveno):
Viz současné snahy o přepisování historie (černoši v historických filmech ze středověku), zakazování knih, filmů s odůvodněním obsaženého rasizmu atd.
A nakonec bych vypíchnul
Pokud nahradíš staré termíny jako proletariát třeba termínem sprostý lid, tak to platí pořád.
Další kulturní okénko:
Petr Stančík - Mlýn na mumie, pár citátů před kapitolami
Zblbli jste tady úplně stejně jak na dfensovi.
My? To spíš vláda ne?
Lidi jsou za své názory vyhazováni z práce, jdou si za své názory sednout do vězení, co chceš víc, politické vraždy?
A pokud před realitou zavíráš oči, je to jen tvůj problém, ale až se jednou staneš náhodou nepohodlným tak prozřeš, ale bude to tvrdý!
Tebe se to netýká, ty jseš tydýt dávno.
Mohu jen doufat, že jednou budeš v něčem aktivní a klepnou tě přes prsty a tvrdě to odneseš. Ale je mi jasný, že ty jsi takový ten kejvač (svazák), kterej kdyby ho poslali do dolů, tak bude tvrdit, že tam chtěl sám.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-prijel-do-chomutova-na-aute-s-velkym-z-rozsudek-ale-neprevzal-40425971
Ke mně se dostaly nějaké reklamní předměty od téhle firmy:
![[zocor-forte-40mg-28x40mg-potahovane-tablety-19198-1951739-350x350-square.webp]](https://lekarnacz.vshcdn.net/upload/zo/co/zocor-forte-40mg-28x40mg-potahovane-tablety-19198-1951739-350x350-square.webp)
Mám je ekologicky zlikvidovat, abych nebyl popotahovaný, kdyby je u mne někdo našel?
Tak radši jo.

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-demonstrant-se-symbolem-z-na-batohu-pujde-k-soudu-40427026
Jaké písmeno bude zakazováno dál?
Vždy záleží na kontextu:
- byl na demonstraci
- kromě toho batohu měl na rukávu nášivku Wagnerovy skupiny
Jsem přesvědčen, že kdyby nebyly splněny ty dvě podmínky, mohl by chodit po Praze celý dny a nic by se nestalo.
Já mám taky na NTB velký Z na víku (HP Z-Book) a nikdo to neřeší...
Marný boj s prostějovskou železárnou:
https://www.youtube.com/watch?v=5hOAyI9yoW4
https://www.youtube.com/watch?v=lRiNfnHNEyw
Videa jsou jen pro silné žaludky, a další důkazy o dnešní totalitě.
Drsný, to jsem ani nevěděl, že to u toho Muzea probíhalo stejně jako v roce 1989, když policie zmlátila demonstranty za svobodu:
https://www.youtube.com/watch?v=Ten1IAJSVBA
Existuji 2 druhy demonstraci proti vlade. Ty elitami podporovane, typicky Milion chvilek a ty nepodporovane - treba ta posledni Raichlova.
Staci porovnat pokryti a obsahy reportazi nasi statni nezavislou televizi.
Zatimco v prvim pripade mas celodenni prenos s online projevy vsech Holubovych a Sveraku, v druhem pripade se dozvis a to jeste zkreslene jen o problemech u muzea.
Na druhou stranu těžko může někdo očekávat, že bude statní televize protivládní a obzvlášť, když má vláda zároveň i parlamentní a senátní většinu. Nebo-li televize v tomhle případě nemůže být objektivní, když jí jde o prachy. To já chápu. Na druhou stranu nerozumím tomu, proč nebyla státní televize dávno prodána do soukromých rukou, kdyby to byla normální komerční televize, tak by se nikdo nedivil, že vysílá to, co jí nese.
V době internetu už televize žádnou veřejnou službu nekoná, takže problém není, co státní telvize hlásá, ale to že existuje!
---
Mně spíš šlo o chování policie, vytahování lidí z davu a jejich zmlácení, jakého jsme byli svědky, to tu bylo naposledy v listopadu 89.
15 let po listopadu udělala policie problémový zásah na CzechTeku proti především mladším účastníkům techno párty a nakonec to odnesl i tehdejší předseda vlády, ikdyž ten nezvládnutý zákrok byl jen slabým odvarem zákroku za dalších cca 15 let. A tentokrát to najednou nevadí. Já mám jasno, žijeme zase v další totalitě!
I ty demonstrace ptedtim, poradane Milionem chvilek byly protivladni. Proc to tenkrat slo?
Ceska televize by mela prinaset zpravodajstvi i takova, ktera nejsou jen provladni nebo pro urcitou skupinu. O tom je demokracie - o konfrontaci ruznych nazoru. Prosim neplest s neoliberalni demokracii, predstavovanou soucasnym vladnim projektem.
Babiš veřejná média zcela podcenil. Koupil si na svou podporu jedno vydavatelství novin a myslel, že má splněno. Nebo to prostě nebyl takovej hajzl jako Fiala a že by měl instalovat vlastní vysílací radu a přes ní do televize vlastní lidi, ho vůbec nenapadlo.
Ne