Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Je Česká republika totalitní stát?

Dovedete si predstavit, ze by v CT nekdo rekl tohle, co bylo jeste pred par lety normalni? Bez toho, ze by byl okamzite onalepkovan a pripadne vyhozen z prace?

Petr Kolář jako diplomat působil v USA i v Rusku. V roce 2014 to bylo pouhé dva roky od jeho odjezdu z Moskvy.

V pořadu Interview ČT24 se tehdy vyjadřoval mimo jiné k otázce rozdělení Ukrajiny podle jazyka. „Teď jako samostatně výdělečně činný člověk říkám věci tak, jak si je myslím já. Z mého pohledu bych to neviděl úplně jako nějakou fatální tragédii,“ uvedl bývalý český velvyslanec v USA a v Rusku v březnu 2014 v České televizi na dotaz, zda by vadilo, pokud by se Ukrajina rozdělila.

takto hovořil Petr Kolář v roce 2014:

„Západ má své zájmy, Rusko má své zájmy. Mě jako člověka – poměrně dlouhou dobu se pohybujícího v oblasti mezinárodních vztahů a mezinárodní politiky – může mrzet, že se nedokážeme s Ruskem sblížit. A že naše pohledy a zájmy jsou tak diametrálně odlišné,“ reagoval na otázku, zda nevnímá pohled Západu na napjatou situaci na Ukrajině jako jednostranný a krátkozraký, stejně jako předvádí Rusko podle některých komentátorů.

„Reakce Ruska není neočekávaná, Rusko si nemůže dovolit pustit Krym, kdyby se náhodou opravdu mělo stát, že Ukrajina se pro Rusko, nedej bože, stane nejenom členskou zemí Evropské unie, ale třeba i NATO,“ prohlásil před téměř deseti lety Petr Kolář.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat