Já mám rád příchuť vanilkovou, ale ta v anketě není. Jinak řízky s "příchutí" nemám rád žádné.
Holku už máš, tak ti začala chystat řízky s příchutí?
Treba to dela z tofu. Jak tomu neda zadnou prichut, tak to nikdo nesezere.
Řešíš příchuť, ale jaká bude výchozí surovina, to jsi neuvedl. Soja, hovězí nebo nějaký přejetý pes?
Přejetý pes? Psa výhradně vlastnoručně zpracovaného...
Kde mas skopove? Ovecky nezerem?
Telecí tam taky nevidím
A co pes? Nebo koza?
To jsem ještě nejedl, tak nevím
Záleží na účele využitia. Na tanieri mám rád bravčové, kuracie, morčacie - keď sú dobre pripravené. Vždy však bez príchute a bez pachute. Vyprážaný syr takisto ok, závisí však od syra (ideálne bez príchute, bez pachute a určite bez plesne). Kapra som nikdy nejedol.
No vida, proto nás Skotové nemají rádi! Žereme jim vejce. I když tomu doma říkáme pštrosí...
Inak nebolo by možno od veci ukázať cenzurovanú ip autora debaty hneď na hlavnej stránke...
Není potřeba, i tak každý pozná, že jde pořád o stejnou osobu
Příchuť řízku? Kdybys napsal z jakého masa, udělal bys líp. I když ryba se prý jako maso nepočítá. Já mám na štědrý den každý rok trojboj: kuřecí, vepřový a rybí řízek (nebo filety). Takže nehlasuju.
A co třeba telecí?
a co třeba z bedly?
Ty jsou parádní. Jak moje děcka houby nežerou, tak bedlořízky jim šmakovaly.
Jenom technická: Bedle rostou i na Vánoce?
Anketa ale není o vánocích, jen obecně o chuti řízků.
Debata je o řízkách, ne o Vánocích. Očividně na tebe svátky masivně působí, už je vidíš všude.
To musí potvrdit nebo vyvrátit autor tématu. Dva dny před Štědrým dnem...
Napsal tam něco o Vánocích? Nenapsal. Snadje svéprávný a umí vyjádřit své myšlenky.
Snad je svéprávný a umí vyjádřit své myšlenky.
- To tady právě nikdo neví.
Králičí!
V reklamě (na nějaký šampón či co), se objevil sice snad logický, ale méně známý výraz "přívůně" Tak mám rád řízek s přívůní bramborového salátu,který je hned vedle řízku. Když se k tomu přidá přívůně vychlazené dvanáctky, je to celkem dokonalé.
méně známý výraz "přívůně"
Jednou na čemsi byla formulka :
s příchutí uzeného dýmu.
No nekup to.
Kdysi jsem narazil na "aroma uzeného kouře". Bylo to ve složení výrobku na obalu (nevím už co to bylo, ale tohle mi utkvělo).
Kapří řízek? Slyšim prvně.
Vepřový nejim, kuřecí mi musí stačit.
Smažený kapr v trojobalu není řízek?
Smažený kapr v trojobalu je smažený kapr v trojobalu, ne neni to řízek.
To říkáš ty...
Smažený kapr v trojobalu by byl obalený celý kapr. Pokud ale z kapra uříznu kus, je to řízek, jestli se nemýlím. Úplně stejně, jako kuřecí řízek není kuře v trojobalu.
Kapr se zbaví hlavy a ocasu (z těch se uvaří rybí polévka, podávaná v poledne či jako první chod večerní hostiny) a nakrájí příčně na podkůvky, které se obalí v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a usmaží v oleji nebo sádle. Hotové řízky se ubrouskem zbaví přebytečného tuku a servírují se s citronem. Přílohou je tradičně studený bramborový salát z vařených brambor nakrájených na kostky, majonézy a nakládané zeleniny (okurka, hrášek, mrkev apod.).[11] Zapíjí se pivem nebo bílým vínem. Pokud po Vánocích zbudou usmažené kapří řízky,
A co teprve obalované kapří stehýnko!!
Nebo kapří polévka ...
Obalovaná?
Obalovaná polívka z kapřích křidýlek.
s přívůní uzeného bramborového salátu...
Jsi me dostal. Ale co ja vim, treba jsme prave prisli na hit letosnich vanoc.
Budeme mít klasického kapra v trojobalu, řízky z kapra + bramborový salát (homework). Ale klidně bychom se rybou i minuli, pstruhy máme pomalu každý týden, každou chvíli i jinou rybu… tohle maximálně závidím obyvatelům přístavů v přímořských státech, ráno o půl šesté si zajít na molo pro čerstvý úlovek z moře přímo z rybářské loďky… nějaké to čváchání se v móři mě naprosto nezajímá…
Salát jsem před hodinou dodělal a odpočívá do zítra.
U nas je taky na vanocnim stole kapr v trojobalu, ale ja kapra nejim. Jak je tam vidim v tech mocalech na jihu Cech, tak se mi to jist nechce. No nebudu vam kazit vanoce. Dal bych si misto nej kureci rizek, jenze bych si ho musel udelat sam, takze se spokojim i s tunakem.
U nás taky kapr nebude. Letos poprvé. Protože ho pokaždé žeru sám a pak mi leze aj ušima, co je moc, to je moc. Ostatní ho nechcou kvůli kostem a taky chuťově nic extra, co si budeme namlouvat. Takže letos pečený losos, k tomu osmahneme filé (svým způsobem je to taky řízek) a nejmladší synek ryby nechce, tak dostane ku/řízek.
Teorie ohledně řízků se různí. Ale pro mě ten "pravý" řízek je z vepřové kýty, nebo krkovičky. Nejlépe smažený na vepřovém sádle, přidá li se trochu másla, nemá to chybu. K tomu patří tradičně dobrý bramborový salát a vychlazené pivo. Samotné smažení řízku má značný vliv na kvalitu. Podle prý mezinárodní studie, se správně řízek smaží na pánvi, po první straně sedm minut a po druhé pět minut. Přílišně pomalé smažení vede k tuhosti řízku. Můj způsob je, řízek vložím do horkého oleje a nechám cca jednu minutu, pak otočím a smažím do zlatavého zhnědnutí. Pak znovu otočím a dosmažím první stranu. Řízek se tak nejprve uzavře olejem (nebo sádlem) a je pak parádně křehký. Někdo dělá řízky nasucho v troubě. To já však považuji za barbarství a degradaci řízku. V takovém případě prase zemřelo zcela nadarmo a vynálezce řízku se v hrobě obrací. Není ani dobré smažení řízku ve friťáku v mnohokrát použitém oleji. Každý řízek si zaslouží přidání čerstvého sádla (oleje) na pánev. Na pánvi nesmí být zbytky přepálených zbytků strouhanky z předchozího smažení. Řízek je zdánlivě jednoduchý, ale dobrý řízek malá věda. Řízky mám rád. Speciality francouzké, italské, čínské a jiné kuchyně ochutnám, ale přesto nedám dopustit na klasiku. Řízek, vepřo knedlo zelo, vepřové výpečky s knedlíkem a zelím, svíčková na smetaně, český pomalu dotažený guláš podávaný až druhý den, španělský (no spíš český) ptáček, a další. To je to pravé pošušnáníčko ----- Přeji všem dobrou chuť k zítřejší štědrovečerní večeři, ať je to řízek, kapr, kuře, nebo něco jiného. Hlavně ať chutná a je dobrá pohoda. Veselé Vánoce!!!
Dal bych ti alespoň pět plusů, mohu pouze jeden…
Tak já si ty ostatní plusy domyslím, díky!
Jestli je vsechno co je v trojobalu rizek, jak tu nekteri naznacuji s kaprima "rizkama", tak jsem mel prave jeden z nejlepsich rizku, ktere jsem kdy jedl:
Tunakovy rizek!
Ja mám rád řízky z človeka, ideálne mladého, teen.
Já mám rád příchuť vanilkovou, ale ta v anketě není. Jinak řízky s "příchutí" nemám rád žádné.
Holku už máš, tak ti začala chystat řízky s příchutí?
Treba to dela z tofu. Jak tomu neda zadnou prichut, tak to nikdo nesezere.
Řešíš příchuť, ale jaká bude výchozí surovina, to jsi neuvedl. Soja, hovězí nebo nějaký přejetý pes?
Přejetý pes? Psa výhradně vlastnoručně zpracovaného...
Kde mas skopove? Ovecky nezerem?
Telecí tam taky nevidím
A co pes? Nebo koza?
To jsem ještě nejedl, tak nevím
Záleží na účele využitia. Na tanieri mám rád bravčové, kuracie, morčacie - keď sú dobre pripravené. Vždy však bez príchute a bez pachute. Vyprážaný syr takisto ok, závisí však od syra (ideálne bez príchute, bez pachute a určite bez plesne). Kapra som nikdy nejedol.
So zemiakovým šalátom. Máme rodinný recept.
V reklame kuracie radšej nie: https://www.youtube.com/watch?v=DUQIT7-zkJo
No vida, proto nás Skotové nemají rádi! Žereme jim vejce.
I když tomu doma říkáme pštrosí...
Inak nebolo by možno od veci ukázať cenzurovanú ip autora debaty hneď na hlavnej stránke...
Není potřeba, i tak každý pozná, že jde pořád o stejnou osobu
Příchuť řízku? Kdybys napsal z jakého masa, udělal bys líp. I když ryba se prý jako maso nepočítá.
Já mám na štědrý den každý rok trojboj: kuřecí, vepřový a rybí řízek (nebo filety).
Takže nehlasuju.
A co třeba telecí?
a co třeba z bedly?
Ty jsou parádní. Jak moje děcka houby nežerou, tak bedlořízky jim šmakovaly.
Jenom technická: Bedle rostou i na Vánoce?
Anketa ale není o vánocích, jen obecně o chuti řízků.
Debata je o řízkách, ne o Vánocích. Očividně na tebe svátky masivně působí, už je vidíš všude.
To musí potvrdit nebo vyvrátit autor tématu.
Dva dny před Štědrým dnem...
Napsal tam něco o Vánocích? Nenapsal. Snad je svéprávný a umí vyjádřit své myšlenky.
- To tady právě nikdo neví.
Králičí!
V reklamě (na nějaký šampón či co), se objevil sice snad logický, ale méně známý výraz "přívůně"
Tak mám rád řízek s přívůní bramborového salátu,který je hned vedle řízku.
Když se k tomu přidá přívůně vychlazené dvanáctky, je to celkem dokonalé.
Jednou na čemsi byla formulka :
No nekup to.
Kdysi jsem narazil na "aroma uzeného kouře".
Bylo to ve složení výrobku na obalu (nevím už co to bylo, ale tohle mi utkvělo).
Kapří řízek? Slyšim prvně.
Vepřový nejim, kuřecí mi musí stačit.
Smažený kapr v trojobalu není řízek?
Smažený kapr v trojobalu je smažený kapr v trojobalu, ne neni to řízek.
To říkáš ty...
Smažený kapr v trojobalu by byl obalený celý kapr. Pokud ale z kapra uříznu kus, je to řízek, jestli se nemýlím.
Úplně stejně, jako kuřecí řízek není kuře v trojobalu.
A co na to wikipedie???
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%98%C3%ADzek
Ha! Kapr proste definici rizku nesplnuje.
1/ k tvému odkazu:
2/ A hledáš blbě, Wikipedie kapří řízky zná: https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1no%C4%8Dn%C3%AD_kapr
A co teprve obalované kapří stehýnko!!
Nebo kapří polévka ...
Obalovaná?
Obalovaná polívka z kapřích křidýlek.
s přívůní uzeného bramborového salátu...
Jsi me dostal. Ale co ja vim, treba jsme prave prisli na hit letosnich vanoc.
Budeme mít klasického kapra v trojobalu, řízky z kapra + bramborový salát (homework). Ale klidně bychom se rybou i minuli, pstruhy máme pomalu každý týden, každou chvíli i jinou rybu… tohle maximálně závidím obyvatelům přístavů v přímořských státech, ráno o půl šesté si zajít na molo pro čerstvý úlovek z moře přímo z rybářské loďky… nějaké to čváchání se v móři mě naprosto nezajímá…
Salát jsem před hodinou dodělal a odpočívá do zítra.
U nas je taky na vanocnim stole kapr v trojobalu, ale ja kapra nejim. Jak je tam vidim v tech mocalech na jihu Cech, tak se mi to jist nechce. No nebudu vam kazit vanoce. Dal bych si misto nej kureci rizek, jenze bych si ho musel udelat sam, takze se spokojim i s tunakem.
U nás taky kapr nebude. Letos poprvé. Protože ho pokaždé žeru sám a pak mi leze aj ušima, co je moc, to je moc. Ostatní ho nechcou kvůli kostem a taky chuťově nic extra, co si budeme namlouvat. Takže letos pečený losos, k tomu osmahneme filé (svým způsobem je to taky řízek) a nejmladší synek ryby nechce, tak dostane ku/řízek.
https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADde%C5%88sk%C3%BD_%C5%99%C3%ADzek
(tedy ze zdravotnich duvodu jine slozeni trojobalu, ale to je detail. Maso a maslo!)
Teorie ohledně řízků se různí. Ale pro mě ten "pravý" řízek je z vepřové kýty, nebo krkovičky.
Nejlépe smažený na vepřovém sádle, přidá li se trochu másla, nemá to chybu.
K tomu patří tradičně dobrý bramborový salát a vychlazené pivo.
Samotné smažení řízku má značný vliv na kvalitu. Podle prý mezinárodní studie, se správně řízek smaží na
pánvi, po první straně sedm minut a po druhé pět minut. Přílišně pomalé smažení vede k tuhosti řízku.
Můj způsob je, řízek vložím do horkého oleje a nechám cca jednu minutu, pak otočím a smažím do zlatavého zhnědnutí.
Pak znovu otočím a dosmažím první stranu.
Řízek se tak nejprve uzavře olejem (nebo sádlem) a je pak parádně křehký.
Někdo dělá řízky nasucho v troubě. To já však považuji za barbarství a degradaci řízku. V takovém případě prase zemřelo zcela nadarmo a vynálezce řízku se v hrobě obrací.
Není ani dobré smažení řízku ve friťáku v mnohokrát použitém oleji.
Každý řízek si zaslouží přidání čerstvého sádla (oleje) na pánev. Na pánvi nesmí být zbytky přepálených zbytků strouhanky z předchozího smažení.
Řízek je zdánlivě jednoduchý, ale dobrý řízek malá věda. Řízky mám rád.
Speciality francouzké, italské, čínské a jiné kuchyně ochutnám, ale přesto nedám dopustit na klasiku.
Řízek, vepřo knedlo zelo, vepřové výpečky s knedlíkem a zelím, svíčková na smetaně, český pomalu dotažený guláš podávaný až druhý den, španělský (no spíš český) ptáček, a další.
To je to pravé pošušnáníčko
----- Přeji všem dobrou chuť k zítřejší štědrovečerní večeři, ať je to řízek, kapr, kuře, nebo něco jiného.
Hlavně ať chutná a je dobrá pohoda. Veselé Vánoce!!!
Dal bych ti alespoň pět plusů, mohu pouze jeden…
Tak já si ty ostatní plusy domyslím, díky!
Jestli je vsechno co je v trojobalu rizek, jak tu nekteri naznacuji s kaprima "rizkama", tak jsem mel prave jeden z nejlepsich rizku, ktere jsem kdy jedl:
Tunakovy rizek!
Ja mám rád řízky z človeka, ideálne mladého, teen.
To je trapny, at uz ses snazil o cokoli.
Na trápne blbú otázku, trápne blbá odpoveď, nie?