Předmět Autor Datum
Já mám rád příchuť vanilkovou, ale ta v anketě není. Jinak řízky s "příchutí" nemám rád žádné. Holk…
Jan Fiala 22.12.2021 10:50
Jan Fiala
Treba to dela z tofu. Jak tomu neda zadnou prichut, tak to nikdo nesezere.
Dwane Dibbley 22.12.2021 11:24
Dwane Dibbley
Řešíš příchuť, ale jaká bude výchozí surovina, to jsi neuvedl. Soja, hovězí nebo nějaký přejetý pes?
Karel04 22.12.2021 11:24
Karel04
Přejetý pes? Psa výhradně vlastnoručně zpracovaného... :-D
IQ37 22.12.2021 13:44
IQ37
Kde mas skopove? Ovecky nezerem?
Dwane Dibbley 22.12.2021 11:25
Dwane Dibbley
Telecí tam taky nevidím :-D
Hanyse.k 23.12.2021 16:33
Hanyse.k
A co pes? Nebo koza?
Prasak 23.12.2021 17:30
Prasak
To jsem ještě nejedl, tak nevím :-D
Hanyse.k 24.12.2021 00:48
Hanyse.k
Záleží na účele využitia. Na tanieri mám rád bravčové, kuracie, morčacie - keď sú dobre pripravené.…
haseimpfeffer 22.12.2021 12:44
haseimpfeffer
No vida, proto nás Skotové nemají rádi! Žereme jim vejce. I když tomu doma říkáme pštrosí...
IQ37 22.12.2021 13:46
IQ37
Inak nebolo by možno od veci ukázať cenzurovanú ip autora debaty hneď na hlavnej stránke...
haseimpfeffer 22.12.2021 12:46
haseimpfeffer
Není potřeba, i tak každý pozná, že jde pořád o stejnou osobu :-)
L-Core 22.12.2021 15:07
L-Core
Příchuť řízku? Kdybys napsal z jakého masa, udělal bys líp. I když ryba se prý jako maso nepočítá. J…
IQ37 22.12.2021 13:42
IQ37
A co třeba telecí?
JoPe 22.12.2021 14:41
JoPe
a co třeba z bedly?
jirka44 22.12.2021 14:49
jirka44
Ty jsou parádní. Jak moje děcka houby nežerou, tak bedlořízky jim šmakovaly.
Prasak 22.12.2021 16:55
Prasak
Jenom technická: Bedle rostou i na Vánoce?
IQ37 22.12.2021 18:07
IQ37
Anketa ale není o vánocích, jen obecně o chuti řízků.
Karel04 22.12.2021 18:24
Karel04
Debata je o řízkách, ne o Vánocích. Očividně na tebe svátky masivně působí, už je vidíš všude.
Prasak 22.12.2021 20:02
Prasak
To musí potvrdit nebo vyvrátit autor tématu. Dva dny před Štědrým dnem...
IQ37 22.12.2021 20:25
IQ37
Napsal tam něco o Vánocích? Nenapsal. Snad je svéprávný a umí vyjádřit své myšlenky.
Prasak 22.12.2021 21:17
Prasak
Snad je svéprávný a umí vyjádřit své myšlenky. - To tady právě nikdo neví.:-D…
Karel04 22.12.2021 21:28
Karel04
Králičí!
L-Core 22.12.2021 15:06
L-Core
V reklamě (na nějaký šampón či co), se objevil sice snad logický, ale méně známý výraz "přívůně" Tak…
Zerozero 22.12.2021 18:25
Zerozero
méně známý výraz "přívůně" Jednou na čemsi byla formulka : s příchutí uzeného dýmu. No nekup to.
čumil old 22.12.2021 19:18
čumil old
Kdysi jsem narazil na "aroma uzeného kouře". Bylo to ve složení výrobku na obalu (nevím už co to byl…
IQ37 22.12.2021 20:28
IQ37
Kapří řízek? Slyšim prvně. Vepřový nejim, kuřecí mi musí stačit.
RedMaX 22.12.2021 19:01
RedMaX
Smažený kapr v trojobalu není řízek?
IQ37 22.12.2021 20:26
IQ37
Smažený kapr v trojobalu je smažený kapr v trojobalu, ne neni to řízek.
RedMaX 22.12.2021 23:00
RedMaX
To říkáš ty...
IQ37 22.12.2021 23:23
IQ37
Smažený kapr v trojobalu by byl obalený celý kapr. Pokud ale z kapra uříznu kus, je to řízek, jestli…
Zerozero 23.12.2021 00:08
Zerozero
A co na to wikipedie??? https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%98%C3%ADzek Ha! Kapr proste definici riz…
RedMaX 23.12.2021 08:40
RedMaX
1/ k tvému odkazu: Tento článek je příliš stručný nebo postrádá důležité informace. 2/ A hledáš bl…
Karel04 23.12.2021 10:17
Karel04
A co teprve obalované kapří stehýnko!! :-?
gilhad 22.12.2021 20:37
gilhad
Nebo kapří polévka ... :-)
RedMaX 22.12.2021 23:01
RedMaX
Obalovaná? :-?]:)
L-Core 23.12.2021 07:03
L-Core
Obalovaná polívka z kapřích křidýlek.
Prasak 23.12.2021 07:17
Prasak
s přívůní uzeného bramborového salátu...
jirka44 23.12.2021 08:15
jirka44
Jsi me dostal. :-D Ale co ja vim, treba jsme prave prisli na hit letosnich vanoc. ;-)
RedMaX 23.12.2021 08:38
RedMaX
Budeme mít klasického kapra v trojobalu, řízky z kapra + bramborový salát (homework). Ale klidně byc…
L-Core 23.12.2021 19:27
L-Core
Salát jsem před hodinou dodělal a odpočívá do zítra.
Prasak 23.12.2021 19:36
Prasak
U nas je taky na vanocnim stole kapr v trojobalu, ale ja kapra nejim. Jak je tam vidim v tech mocale…
RedMaX 23.12.2021 23:25
RedMaX
U nás taky kapr nebude. Letos poprvé. Protože ho pokaždé žeru sám a pak mi leze aj ušima, co je moc,…
Prasak 23.12.2021 23:40
Prasak
https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADde%C5%88sk%C3%BD_%C5%99%C3%ADzek (tedy ze zdravotnich duvodu ji…
bahno 23.12.2021 08:17
bahno
Teorie ohledně řízků se různí. Ale pro mě ten "pravý" řízek je z vepřové kýty, nebo krkovičky. Nejlé…
Zerozero 23.12.2021 11:23
Zerozero
Dal bych ti alespoň pět plusů, mohu pouze jeden…
L-Core 23.12.2021 19:29
L-Core
Tak já si ty ostatní plusy domyslím, díky! :-)
Zerozero 24.12.2021 06:43
Zerozero
Jestli je vsechno co je v trojobalu rizek, jak tu nekteri naznacuji s kaprima "rizkama", tak jsem me…
RedMaX 24.12.2021 17:39
RedMaX
Ja mám rád řízky z človeka, ideálne mladého, teen.
Ale 24.12.2021 19:34
Ale
To je trapny, at uz ses snazil o cokoli.
Dwane Dibbley 24.12.2021 20:15
Dwane Dibbley
Na trápne blbú otázku, trápne blbá odpoveď, nie? poslední
Ale 24.12.2021 21:05
Ale

V reklamě (na nějaký šampón či co), se objevil sice snad logický, ale méně známý výraz "přívůně"
Tak mám rád řízek s přívůní bramborového salátu,který je hned vedle řízku. :-)
Když se k tomu přidá přívůně vychlazené dvanáctky, je to celkem dokonalé. :beer:

1/ k tvému odkazu:

Tento článek je příliš stručný nebo postrádá důležité informace.

2/ A hledáš blbě, Wikipedie kapří řízky zná: https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1no%C4%8Dn%C3%AD_kapr

Kapr se zbaví hlavy a ocasu (z těch se uvaří rybí polévka, podávaná v poledne či jako první chod večerní hostiny) a nakrájí příčně na podkůvky, které se obalí v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a usmaží v oleji nebo sádle. Hotové řízky se ubrouskem zbaví přebytečného tuku a servírují se s citronem. Přílohou je tradičně studený bramborový salát z vařených brambor nakrájených na kostky, majonézy a nakládané zeleniny (okurka, hrášek, mrkev apod.).[11] Zapíjí se pivem nebo bílým vínem. Pokud po Vánocích zbudou usmažené kapří řízky,

Budeme mít klasického kapra v trojobalu, řízky z kapra + bramborový salát (homework). Ale klidně bychom se rybou i minuli, pstruhy máme pomalu každý týden, každou chvíli i jinou rybu… tohle maximálně závidím obyvatelům přístavů v přímořských státech, ráno o půl šesté si zajít na molo pro čerstvý úlovek z moře přímo z rybářské loďky… nějaké to čváchání se v móři mě naprosto nezajímá…

U nas je taky na vanocnim stole kapr v trojobalu, ale ja kapra nejim. Jak je tam vidim v tech mocalech na jihu Cech, tak se mi to jist nechce. No nebudu vam kazit vanoce. Dal bych si misto nej kureci rizek, jenze bych si ho musel udelat sam, takze se spokojim i s tunakem.

U nás taky kapr nebude. Letos poprvé. Protože ho pokaždé žeru sám a pak mi leze aj ušima, co je moc, to je moc. Ostatní ho nechcou kvůli kostem a taky chuťově nic extra, co si budeme namlouvat. Takže letos pečený losos, k tomu osmahneme filé (svým způsobem je to taky řízek) a nejmladší synek ryby nechce, tak dostane ku/řízek.

Teorie ohledně řízků se různí. Ale pro mě ten "pravý" řízek je z vepřové kýty, nebo krkovičky.
Nejlépe smažený na vepřovém sádle, přidá li se trochu másla, nemá to chybu.
K tomu patří tradičně dobrý bramborový salát a vychlazené pivo.
Samotné smažení řízku má značný vliv na kvalitu. Podle prý mezinárodní studie, se správně řízek smaží na
pánvi, po první straně sedm minut a po druhé pět minut. Přílišně pomalé smažení vede k tuhosti řízku.
Můj způsob je, řízek vložím do horkého oleje a nechám cca jednu minutu, pak otočím a smažím do zlatavého zhnědnutí.
Pak znovu otočím a dosmažím první stranu.
Řízek se tak nejprve uzavře olejem (nebo sádlem) a je pak parádně křehký.
Někdo dělá řízky nasucho v troubě. To já však považuji za barbarství a degradaci řízku. V takovém případě prase zemřelo zcela nadarmo a vynálezce řízku se v hrobě obrací.
Není ani dobré smažení řízku ve friťáku v mnohokrát použitém oleji.
Každý řízek si zaslouží přidání čerstvého sádla (oleje) na pánev. Na pánvi nesmí být zbytky přepálených zbytků strouhanky z předchozího smažení.
Řízek je zdánlivě jednoduchý, ale dobrý řízek malá věda. Řízky mám rád.
Speciality francouzké, italské, čínské a jiné kuchyně ochutnám, ale přesto nedám dopustit na klasiku.
Řízek, vepřo knedlo zelo, vepřové výpečky s knedlíkem a zelím, svíčková na smetaně, český pomalu dotažený guláš podávaný až druhý den, španělský (no spíš český) ptáček, a další.
To je to pravé pošušnáníčko :-)
----- Přeji všem dobrou chuť k zítřejší štědrovečerní večeři, ať je to řízek, kapr, kuře, nebo něco jiného.
Hlavně ať chutná a je dobrá pohoda. Veselé Vánoce!!! 8-)

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru