Předmět Autor Datum
Já mám rád příchuť vanilkovou, ale ta v anketě není. Jinak řízky s "příchutí" nemám rád žádné. Holk…
Jan Fiala 22.12.2021 10:50
Jan Fiala
Treba to dela z tofu. Jak tomu neda zadnou prichut, tak to nikdo nesezere.
Dwane Dibbley 22.12.2021 11:24
Dwane Dibbley
Řešíš příchuť, ale jaká bude výchozí surovina, to jsi neuvedl. Soja, hovězí nebo nějaký přejetý pes?
Karel04 22.12.2021 11:24
Karel04
Přejetý pes? Psa výhradně vlastnoručně zpracovaného... :-D
IQ37 22.12.2021 13:44
IQ37
Kde mas skopove? Ovecky nezerem?
Dwane Dibbley 22.12.2021 11:25
Dwane Dibbley
Telecí tam taky nevidím :-D
Hanyse.k 23.12.2021 16:33
Hanyse.k
A co pes? Nebo koza?
Prasak 23.12.2021 17:30
Prasak
To jsem ještě nejedl, tak nevím :-D
Hanyse.k 24.12.2021 00:48
Hanyse.k
Záleží na účele využitia. Na tanieri mám rád bravčové, kuracie, morčacie - keď sú dobre pripravené.…
haseimpfeffer 22.12.2021 12:44
haseimpfeffer
No vida, proto nás Skotové nemají rádi! Žereme jim vejce. I když tomu doma říkáme pštrosí...
IQ37 22.12.2021 13:46
IQ37
Inak nebolo by možno od veci ukázať cenzurovanú ip autora debaty hneď na hlavnej stránke...
haseimpfeffer 22.12.2021 12:46
haseimpfeffer
Není potřeba, i tak každý pozná, že jde pořád o stejnou osobu :-)
L-Core 22.12.2021 15:07
L-Core
Příchuť řízku? Kdybys napsal z jakého masa, udělal bys líp. I když ryba se prý jako maso nepočítá. J…
IQ37 22.12.2021 13:42
IQ37
A co třeba telecí?
JoPe 22.12.2021 14:41
JoPe
a co třeba z bedly?
jirka44 22.12.2021 14:49
jirka44
Ty jsou parádní. Jak moje děcka houby nežerou, tak bedlořízky jim šmakovaly.
Prasak 22.12.2021 16:55
Prasak
Jenom technická: Bedle rostou i na Vánoce?
IQ37 22.12.2021 18:07
IQ37
Anketa ale není o vánocích, jen obecně o chuti řízků.
Karel04 22.12.2021 18:24
Karel04
Debata je o řízkách, ne o Vánocích. Očividně na tebe svátky masivně působí, už je vidíš všude.
Prasak 22.12.2021 20:02
Prasak
To musí potvrdit nebo vyvrátit autor tématu. Dva dny před Štědrým dnem...
IQ37 22.12.2021 20:25
IQ37
Napsal tam něco o Vánocích? Nenapsal. Snad je svéprávný a umí vyjádřit své myšlenky.
Prasak 22.12.2021 21:17
Prasak
Snad je svéprávný a umí vyjádřit své myšlenky. - To tady právě nikdo neví.:-D…
Karel04 22.12.2021 21:28
Karel04
Králičí!
L-Core 22.12.2021 15:06
L-Core
V reklamě (na nějaký šampón či co), se objevil sice snad logický, ale méně známý výraz "přívůně" Tak…
Zerozero 22.12.2021 18:25
Zerozero
méně známý výraz "přívůně" Jednou na čemsi byla formulka : s příchutí uzeného dýmu. No nekup to.
čumil old 22.12.2021 19:18
čumil old
Kdysi jsem narazil na "aroma uzeného kouře". Bylo to ve složení výrobku na obalu (nevím už co to byl…
IQ37 22.12.2021 20:28
IQ37
Kapří řízek? Slyšim prvně. Vepřový nejim, kuřecí mi musí stačit.
RedMaX 22.12.2021 19:01
RedMaX
Smažený kapr v trojobalu není řízek?
IQ37 22.12.2021 20:26
IQ37
Smažený kapr v trojobalu je smažený kapr v trojobalu, ne neni to řízek.
RedMaX 22.12.2021 23:00
RedMaX
To říkáš ty...
IQ37 22.12.2021 23:23
IQ37
Smažený kapr v trojobalu by byl obalený celý kapr. Pokud ale z kapra uříznu kus, je to řízek, jestli…
Zerozero 23.12.2021 00:08
Zerozero
A co na to wikipedie??? https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%98%C3%ADzek Ha! Kapr proste definici riz…
RedMaX 23.12.2021 08:40
RedMaX
1/ k tvému odkazu: Tento článek je příliš stručný nebo postrádá důležité informace. 2/ A hledáš bl…
Karel04 23.12.2021 10:17
Karel04
A co teprve obalované kapří stehýnko!! :-?
gilhad 22.12.2021 20:37
gilhad
Nebo kapří polévka ... :-)
RedMaX 22.12.2021 23:01
RedMaX
Obalovaná? :-?]:)
L-Core 23.12.2021 07:03
L-Core
Obalovaná polívka z kapřích křidýlek.
Prasak 23.12.2021 07:17
Prasak
s přívůní uzeného bramborového salátu...
jirka44 23.12.2021 08:15
jirka44
Jsi me dostal. :-D Ale co ja vim, treba jsme prave prisli na hit letosnich vanoc. ;-)
RedMaX 23.12.2021 08:38
RedMaX
Budeme mít klasického kapra v trojobalu, řízky z kapra + bramborový salát (homework). Ale klidně byc…
L-Core 23.12.2021 19:27
L-Core
Salát jsem před hodinou dodělal a odpočívá do zítra.
Prasak 23.12.2021 19:36
Prasak
U nas je taky na vanocnim stole kapr v trojobalu, ale ja kapra nejim. Jak je tam vidim v tech mocale…
RedMaX 23.12.2021 23:25
RedMaX
U nás taky kapr nebude. Letos poprvé. Protože ho pokaždé žeru sám a pak mi leze aj ušima, co je moc,…
Prasak 23.12.2021 23:40
Prasak
https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADde%C5%88sk%C3%BD_%C5%99%C3%ADzek (tedy ze zdravotnich duvodu ji…
bahno 23.12.2021 08:17
bahno
Teorie ohledně řízků se různí. Ale pro mě ten "pravý" řízek je z vepřové kýty, nebo krkovičky. Nejlé…
Zerozero 23.12.2021 11:23
Zerozero
Dal bych ti alespoň pět plusů, mohu pouze jeden…
L-Core 23.12.2021 19:29
L-Core
Tak já si ty ostatní plusy domyslím, díky! :-)
Zerozero 24.12.2021 06:43
Zerozero
Jestli je vsechno co je v trojobalu rizek, jak tu nekteri naznacuji s kaprima "rizkama", tak jsem me…
RedMaX 24.12.2021 17:39
RedMaX
Ja mám rád řízky z človeka, ideálne mladého, teen.
Ale 24.12.2021 19:34
Ale
To je trapny, at uz ses snazil o cokoli.
Dwane Dibbley 24.12.2021 20:15
Dwane Dibbley
Na trápne blbú otázku, trápne blbá odpoveď, nie? poslední
Ale 24.12.2021 21:05
Ale

V reklamě (na nějaký šampón či co), se objevil sice snad logický, ale méně známý výraz "přívůně"
Tak mám rád řízek s přívůní bramborového salátu,který je hned vedle řízku. :-)
Když se k tomu přidá přívůně vychlazené dvanáctky, je to celkem dokonalé. :beer:

1/ k tvému odkazu:

Tento článek je příliš stručný nebo postrádá důležité informace.

2/ A hledáš blbě, Wikipedie kapří řízky zná: https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1no%C4%8Dn%C3%AD_kapr

Kapr se zbaví hlavy a ocasu (z těch se uvaří rybí polévka, podávaná v poledne či jako první chod večerní hostiny) a nakrájí příčně na podkůvky, které se obalí v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a usmaží v oleji nebo sádle. Hotové řízky se ubrouskem zbaví přebytečného tuku a servírují se s citronem. Přílohou je tradičně studený bramborový salát z vařených brambor nakrájených na kostky, majonézy a nakládané zeleniny (okurka, hrášek, mrkev apod.).[11] Zapíjí se pivem nebo bílým vínem. Pokud po Vánocích zbudou usmažené kapří řízky,

Budeme mít klasického kapra v trojobalu, řízky z kapra + bramborový salát (homework). Ale klidně bychom se rybou i minuli, pstruhy máme pomalu každý týden, každou chvíli i jinou rybu… tohle maximálně závidím obyvatelům přístavů v přímořských státech, ráno o půl šesté si zajít na molo pro čerstvý úlovek z moře přímo z rybářské loďky… nějaké to čváchání se v móři mě naprosto nezajímá…

U nás taky kapr nebude. Letos poprvé. Protože ho pokaždé žeru sám a pak mi leze aj ušima, co je moc, to je moc. Ostatní ho nechcou kvůli kostem a taky chuťově nic extra, co si budeme namlouvat. Takže letos pečený losos, k tomu osmahneme filé (svým způsobem je to taky řízek) a nejmladší synek ryby nechce, tak dostane ku/řízek.

Teorie ohledně řízků se různí. Ale pro mě ten "pravý" řízek je z vepřové kýty, nebo krkovičky.
Nejlépe smažený na vepřovém sádle, přidá li se trochu másla, nemá to chybu.
K tomu patří tradičně dobrý bramborový salát a vychlazené pivo.
Samotné smažení řízku má značný vliv na kvalitu. Podle prý mezinárodní studie, se správně řízek smaží na
pánvi, po první straně sedm minut a po druhé pět minut. Přílišně pomalé smažení vede k tuhosti řízku.
Můj způsob je, řízek vložím do horkého oleje a nechám cca jednu minutu, pak otočím a smažím do zlatavého zhnědnutí.
Pak znovu otočím a dosmažím první stranu.
Řízek se tak nejprve uzavře olejem (nebo sádlem) a je pak parádně křehký.
Někdo dělá řízky nasucho v troubě. To já však považuji za barbarství a degradaci řízku. V takovém případě prase zemřelo zcela nadarmo a vynálezce řízku se v hrobě obrací.
Není ani dobré smažení řízku ve friťáku v mnohokrát použitém oleji.
Každý řízek si zaslouží přidání čerstvého sádla (oleje) na pánev. Na pánvi nesmí být zbytky přepálených zbytků strouhanky z předchozího smažení.
Řízek je zdánlivě jednoduchý, ale dobrý řízek malá věda. Řízky mám rád.
Speciality francouzké, italské, čínské a jiné kuchyně ochutnám, ale přesto nedám dopustit na klasiku.
Řízek, vepřo knedlo zelo, vepřové výpečky s knedlíkem a zelím, svíčková na smetaně, český pomalu dotažený guláš podávaný až druhý den, španělský (no spíš český) ptáček, a další.
To je to pravé pošušnáníčko :-)
----- Přeji všem dobrou chuť k zítřejší štědrovečerní večeři, ať je to řízek, kapr, kuře, nebo něco jiného.
Hlavně ať chutná a je dobrá pohoda. Veselé Vánoce!!! 8-)

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru