

Kuřecí nebo vepřové řízky?
Jake upřednosnujete?
Jake upřednosnujete?
Předmět | Autor | Datum |
---|---|---|
Teorie ohledně řízků se různí. Ale pro mě ten "pravý" řízek je z vepřové kýty, nebo krkovičky.
Nejlé… Zerozero 23.12.2021 11:23 |
Zerozero | |
Dal bych ti alespoň pět plusů, mohu pouze jeden… L-Core 23.12.2021 19:29 |
L-Core | |
Tak já si ty ostatní plusy domyslím, díky! :-) nový Zerozero 24.12.2021 06:43 |
Zerozero | |
Jestli je vsechno co je v trojobalu rizek, jak tu nekteri naznacuji s kaprima "rizkama", tak jsem me… nový RedMaX 24.12.2021 17:39 |
RedMaX | |
Ja mám rád řízky z človeka, ideálne mladého, teen. nový Ale 24.12.2021 19:34 |
Ale | |
To je trapny, at uz ses snazil o cokoli. nový Dwane Dibbley 24.12.2021 20:15 |
Dwane Dibbley | |
Na trápne blbú otázku, trápne blbá odpoveď, nie? poslední Ale 24.12.2021 21:05 |
Ale |
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
Teorie ohledně řízků se různí. Ale pro mě ten "pravý" řízek je z vepřové kýty, nebo krkovičky.

Nejlépe smažený na vepřovém sádle, přidá li se trochu másla, nemá to chybu.
K tomu patří tradičně dobrý bramborový salát a vychlazené pivo.
Samotné smažení řízku má značný vliv na kvalitu. Podle prý mezinárodní studie, se správně řízek smaží na
pánvi, po první straně sedm minut a po druhé pět minut. Přílišně pomalé smažení vede k tuhosti řízku.
Můj způsob je, řízek vložím do horkého oleje a nechám cca jednu minutu, pak otočím a smažím do zlatavého zhnědnutí.
Pak znovu otočím a dosmažím první stranu.
Řízek se tak nejprve uzavře olejem (nebo sádlem) a je pak parádně křehký.
Někdo dělá řízky nasucho v troubě. To já však považuji za barbarství a degradaci řízku. V takovém případě prase zemřelo zcela nadarmo a vynálezce řízku se v hrobě obrací.
Není ani dobré smažení řízku ve friťáku v mnohokrát použitém oleji.
Každý řízek si zaslouží přidání čerstvého sádla (oleje) na pánev. Na pánvi nesmí být zbytky přepálených zbytků strouhanky z předchozího smažení.
Řízek je zdánlivě jednoduchý, ale dobrý řízek malá věda. Řízky mám rád.
Speciality francouzké, italské, čínské a jiné kuchyně ochutnám, ale přesto nedám dopustit na klasiku.
Řízek, vepřo knedlo zelo, vepřové výpečky s knedlíkem a zelím, svíčková na smetaně, český pomalu dotažený guláš podávaný až druhý den, španělský (no spíš český) ptáček, a další.
To je to pravé pošušnáníčko
----- Přeji všem dobrou chuť k zítřejší štědrovečerní večeři, ať je to řízek, kapr, kuře, nebo něco jiného.
Hlavně ať chutná a je dobrá pohoda. Veselé Vánoce!!!
Dal bych ti alespoň pět plusů, mohu pouze jeden…
Tak já si ty ostatní plusy domyslím, díky!
Jestli je vsechno co je v trojobalu rizek, jak tu nekteri naznacuji s kaprima "rizkama", tak jsem mel prave jeden z nejlepsich rizku, ktere jsem kdy jedl:
Tunakovy rizek!
Ja mám rád řízky z človeka, ideálne mladého, teen.
To je trapny, at uz ses snazil o cokoli.
Na trápne blbú otázku, trápne blbá odpoveď, nie?