1/ k tvému odkazu:
Tento článek je příliš stručný nebo postrádá důležité informace.
2/ A hledáš blbě, Wikipedie kapří řízky zná: https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1no%C4%8Dn%C3%AD_kapr
Kapr se zbaví hlavy a ocasu (z těch se uvaří rybí polévka, podávaná v poledne či jako první chod večerní hostiny) a nakrájí příčně na podkůvky, které se obalí v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a usmaží v oleji nebo sádle. Hotové řízky se ubrouskem zbaví přebytečného tuku a servírují se s citronem. Přílohou je tradičně studený bramborový salát z vařených brambor nakrájených na kostky, majonézy a nakládané zeleniny (okurka, hrášek, mrkev apod.).[11] Zapíjí se pivem nebo bílým vínem. Pokud po Vánocích zbudou usmažené kapří řízky,