Předmět Autor Datum
Ja margaritu s olivama. Nebo havaj (s ananasem).
gilhad 27.12.2020 19:11
gilhad
Margaritu a pizza je prostě život 8-)
Al Capone 27.12.2020 19:22
Al Capone
Tu kterou dostanu nejdriv. Nebo-li srance nejim, ale kdyz neni cas tak se prizpusobim :-)
Sempron 27.12.2020 19:27
Sempron
Jak srance? Pizza je jedna z nejzdravějších potravin (to co se objednává nebo je rychlé.) Snižuje ša…
Soukjnlp 27.12.2020 19:44
Soukjnlp
O 50? Nejméně o 327 %.
Wikan 27.12.2020 20:35
Wikan
Četl sem o 50%
Soukjnlp 27.12.2020 20:47
Soukjnlp
Tak si dávej dvě a máš to o 100%.
Karel04 27.12.2020 21:02
Karel04
Ne o 100%, ale AZ o 100%. To taky znamena 0%.
Dwane Dibbley 28.12.2020 11:27
Dwane Dibbley
Ano, vím, jak čteš různé věci. Obvykle je velmi špatně pochopíš.
Wikan 27.12.2020 21:24
Wikan
Takze salamova pizza s buckem snizuje sanci na infarkt? A tech 50% je oproti cemu? Kdyz nebudu zrat…
Dwane Dibbley 28.12.2020 11:28
Dwane Dibbley
Takže když ti přinesou jako první srance, tak si dáš?
Prasak 27.12.2020 20:03
Prasak
Polo nebo diavolo.
L-Core 27.12.2020 21:00
L-Core
Tu, na kterou mam zrovna chut. Zalezi na restauraci - v kazde si vyberu neco trochu jineho. Ale poku…
merlouska 27.12.2020 22:50
merlouska
http://www.sandraandwoo.com/tag/isabella-casale/ a samozrejme [2019-12-23-1139-national-italian-fo…
gilhad 27.12.2020 23:10
gilhad
Haha, jsem to ukazala kolegovi Italovi a jeho reakce byla "STOP THIS HERESY" :-D
merlouska 28.12.2020 00:16
merlouska
Jsem asi jediný, co to nejí vubec.:-D Nesnáším "fastfoody" ani nevím jak se to píše....
jezekhifi 28.12.2020 09:06
jezekhifi
Fast food je druh "restaurace" a nikoliv jídla.
Wikan 28.12.2020 09:33
Wikan
Já vím, však kde se prodávají tyhle jídla (pica hambáč a spol). Většinou fast foody ne?
jezekhifi 28.12.2020 14:22
jezekhifi
Pizza v pizzerii. Jestli si davas "pizzu" v mekaci a spol, tak te lituju.
Dwane Dibbley 28.12.2020 14:29
Dwane Dibbley
No budeš se asi divit, ale dost často je připravují i v normálních restauracích včetně těch "lepších…
Wikan 28.12.2020 14:31
Wikan
Na hamburger chodím do stejné restaurace, jako na svíčnovou, martinskou husu či nadívanou kachnu. Ně…
gilhad 28.12.2020 16:58
gilhad
sklenkou dobrého vína Proti gustu žádny dišputát, ale k pizze patří birra čili pivo.
čumil old 28.12.2020 19:17
čumil old
Proti gustu žádny dišputát, mě lépe vyhovuje červené víno. (Ale pivo tam mají samozřejmě taky.)
gilhad 28.12.2020 19:33
gilhad
Pizza je v současné době stejný fastfood jako asijské jídlo do krabiček, sushi nebo václavská klobás…
jege 29.12.2020 13:25
jege
V restauračce dostaneš ten burgr tak velkej, že na něj neotevřeš hubu a k tomu kupu hranolek, takže…
Prasak 29.12.2020 13:40
Prasak
popírá veškerý smysl a účel daného jídla On má hamburger jiný smysl a účel než ostatní jídlo, že by…
Wikan 29.12.2020 14:12
Wikan
Podle mě má smysl v tom, že jej člověk může vzít do ruky a rychle sníst bez příboru třeba na stojáka…
jege 29.12.2020 15:20
jege
Co ovšem nechápu, je hamburger v restauraci, jelikož tohle je vysloveně jídlo do stánku nebo fastfoo…
Dwane Dibbley 29.12.2020 16:21
Dwane Dibbley
Má však pravdu v tom, že maso v housce je právě vhodný na to, aby se to dalo sníst někde venku, za c…
Prasak 29.12.2020 16:43
Prasak
Ano, přesto tohle jsem měl na mysli! :beer:
jege 29.12.2020 18:22
jege
Mno, na odlehčení: já s mojú si děláme "olgoj chorchoj ve vlastní šťávě" /tak jsme to nazvali/. Slov… poslední
mif 29.12.2020 18:57
mif
Mám rád jednoduchú taliansku klasiku - šunka, syr, hríby, poprípade olivy. Mimo mňa idú rôzne barbar…
Hastrman 28.12.2020 10:32
Hastrman
[Z2ERb0x.png]
Dwane Dibbley 28.12.2020 11:30
Dwane Dibbley
Jednoznačně pikantní. Miluji pokantné jedení a toto není výjimka
Enzo88 28.12.2020 16:16
Enzo88
Jednoznačně ostrou (klobásy, sýr, jalapenos, chilli). Moja smetanovou. Nebijte, názvy z hlavy nevysy…
mif 29.12.2020 16:36
mif

Na hamburger chodím do stejné restaurace, jako na svíčnovou, martinskou husu či nadívanou kachnu. Nějaký měkáč se s tím srovnávat nedá.

Na pizzu chodím do pizzérie, kde si lidi můžou u hezky prostřeného stolu přijemně popovídat nad sklenkou dobrého vína, než kuchař objednané připraví.

Na druhou stranu stejně jako jsem kdysi na krystalce s vlastnoručně vinutou anténou, co se ladila posouváním feritu a uzeměná byla na ústřední topení poslouchal opery a bylo jim skoro i rozumnět, tak dnes v některých fastfoodech nabízejí cosi, co se na značně nadnesených a retušovaných reklamních fotkách skoro i podobá dobrému jídlu.

Pizza je v současné době stejný fastfood jako asijské jídlo do krabiček, sushi nebo václavská klobása, případně párky u stánku, což ovšem nebrání si dát asijské jídlo nebo sushi v restauraci. Dokonce i ta klobása nebo párky můžou být na snídani v hotelové restauraci.

Co ovšem nechápu, je hamburger v restauraci, jelikož tohle je vysloveně jídlo do stánku nebo fastfoodu, a na talíři v restauraci působí přímo až nepatřičně a popírá veškerý smysl a účel daného jídla. Párkrát jsem to takhle zkusil, a dokonce mi ani moc nechutnalo a nepošmákl jsem si tak, jak třeba u Burger Kingu na dobrém menu.

popírá veškerý smysl a účel daného jídla

On má hamburger jiný smysl a účel než ostatní jídlo, že by se neměl podávat v restauracích?
No a k tomu pochutnání. Že ho dělají v běžné restauraci, ještě neznamená, že ho dělají dobře. Už jsem taky párkrát měl takový, že se mohl "směle" srovnávat s fastfoodovým. Ale dobře udělaný je o několik tříd nad libovolným fastfoodovým řetězcem.

Podle mě má smysl v tom, že jej člověk může vzít do ruky a rychle sníst bez příboru třeba na stojáka nebo za chůze. Sedět u něj v restauraci a jíst jej příborem mi přijde trochu na hlavu, stejně jako naplnit pitu gyrosem nebo donner box kebabem a servírovat v restauraci na talíři.

Co ovšem nechápu, je hamburger v restauraci, jelikož tohle je vysloveně jídlo do stánku nebo fastfoodu

To se docela pletes, to co koupis v mekaci a podobnych kramech ma s kvalitnim hamburgerem pramalo spolecneho, hlavne co se masa tyce. Ty mlete krysi ocasy co ti daji do stare hnusne housky u stanku vazne neni nejlepsi hamburger.

Má však pravdu v tom, že maso v housce je právě vhodný na to, aby se to dalo sníst někde venku, za chůze. Pokud je to tak velký, že je na to třeba příbor, tak to popírá původní účel toho jídla. Asi jako párek v rohlíku - v hospodě bagetu s půlmetrem kabanosu taky nedělají jako luxusní jídlo, což se s hamburgerem občas děje.

Mno, na odlehčení: já s mojú si děláme "olgoj chorchoj ve vlastní šťávě" /tak jsme to nazvali/. Slovenský točený, na čtvrtiny podélně nařezaný. Mírně opranžit na oleji /řízlý na kožku, posypaný kořením/. Francouzská bageta /takový ten větší rohlík/, napůl - nedořezaná, jemně potřít zevniř jakýmkoliv "patlacím" sýrem. Do toho onen bazmek, šup s tím do mikrovlnky na deset sekund. Pak dovnitř majdu jakou kdo chce (manželka upřednostňuje kečup, já tatarku), zeleninu (ledový salát, zelí, etc.). Žrádlo bohů.

Mám rád jednoduchú taliansku klasiku - šunka, syr, hríby, poprípade olivy. Mimo mňa idú rôzne barbarské kombinácie, keď si niekto objedná pizzu so salámou, klobásou, paprikou, cibuľou, pečeňou, poliatu kačacím tukom a nevie sa takej nechutnej zmesky dožrať. Niektorí ľudia proste nemajú vkus, pre niektorých čím horšia kombinácia žrádla o to lepšia pizza. Pizzu havaj tiež moc nechápem, ale sú aj horšie herézie ako pizza havaj. Ľudí, ktorí si na pizzu dávajú ketchup, by som zabíjal.

Nechápem moc, prečo podaktorí označujú pizzu za nezdravé jedlo a ešte k tomu fastfood. To potom fastfood je aj šunkový chlieb so syrom.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru